A Samsungnak rengeteg Galaxy A sorozatú telefonja van, és néha zavaró lehet a köztük való választás. A Galaxy A33 5G sok közös DNS-t oszt meg a valamivel drágább Galaxy A53 5G-vel. Ugyanaz a Samsung által gyártott processzor fut rajta, mint az agyában, ami azt jelenti, hogy szinte ugyanúgy fut.

A drágább A53 nagyobb képernyőt és gyorsabb képfrissítési sebességet kap. De ezek olyan funkciók, amelyeket egyesek talán kevésbé találnak meggyőzőnek, minthogy néhány dollárt a pénztárcájukban vagy a pénztárcájukban tartsanak ezekben a szűkös időkben.

A Samsung Galaxy A33 5G-nek a kért árához képest sikerül az a ritka bravúr, hogy tisztességes áron egyensúlyozza ki a korlátait egy tisztességes funkciókészlettel szemben. Közel sem olyan szexi, mint egy Galaxy S telefon, de a Samsung bevallottan “olcsó” okostelefonjainak sorában ez várható.

Fő jellemzők

  • 5G támogatás: Ez a telefon támogatja az 5G hálózatokat a gyorsabb letöltési sebesség érdekében bizonyos területeken.
  • Szép kialakítás: Sima hátlap, három színválaszték és IP67-es minősítés
  • Jó képernyőA 6,4 hüvelykes OLED-kijelző 90 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik a sima görgetésért, bőséges fényerővel és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval.

A Samsung két új középkategóriás telefont mutatott be, amelyek reményei szerint a Realme, az Oppo vagy akár az Apple megfizethető telefonjaival fognak versenyezni. Míg a Galaxy A53 5G a fő attrakció, az olcsóbb A33 5G még mindig számos olyan funkciót tartalmaz, ami ezen az áron nem mindig magától értetődő.

Samsung Galaxy A33 5G telefontok

A Samsung Galaxy A33 5G készülék legjobb védelme érdekében érdemes beruházni olyan speciális védelmi készletekbe, amelyek képernyővédőket és tokokat tartalmaznak, amelyek teljes körű védelmet nyújtanak a készüléknek. Ha valaki 400-500 dollárt költ egy okostelefonra, elengedhetetlen, hogy egy kicsit többet költsön annak általános védelmére és biztonságára. Nálunk megtalálhatod a legjobb Samsung A33 telefontokot az új készülékedhez. A hátlapok és a képernyővédők további kiadásoknak tűnhetnek, de hosszú távon alapvető fontosságúnak bizonyulnak.

Slim and stylish book cover for Samsung Galaxy A33 is an ideal pick for users who prefer using book covers that provide maximum protection to main screens and functions around the corner.

Kialakítás és képernyő

  • A műanyag test jó érzésű anyagból van
  • OLED kijelző üdvözlendő ezen az áron
  • 1080p felbontás és kis kameranyílás

Ahhoz képest, hogy a telefon nagyrészt műanyagból épül, a Galaxy A33 5G jól felépítettnek és tartósnak tűnik. Jól is néz ki, különösen az ízléses barackszínben, amelyet leginkább a bemutató során használtam.

Az S22 és S22 Plus modellekhez hasonlóan az A33 5G is rendelkezik egy kameramodullal, amely jól beleolvad a dizájnba. A készülék többi részéhez való színbeli illeszkedés is segít abban, hogy a háttérben elhalványuljon. Örülök továbbá, hogy a készülék előlapján mind az IP67-es besorolású, fröccsenés elleni védelmet, mind a Gorilla Glass 5-öt látom – két olyan kiegészítést, amelyről ilyen áron gyakran le lehet mondani.

A kijelző nem egészen olyan funkciógazdag, mint az A53 5G-hez mellékelt kijelző, mivel hiányzik belőle a gyors 120 Hz-es frissítési frekvencia, de még így is van mit szeretni rajta.

A 90 Hz-es frissítési frekvencia itt még mindig simább, mint az iPhone SE 2022 60 Hz-es panelje, és a 6,4 hüvelykes OLED kijelző használata a színeket is extra pattogósra varázsolja. Van egy kis bevágás a tetején az elülső kamera és a sztereó hangszórók számára. Az árához képest – és bevallottan a telefonnal eltöltött rövid idő után – ez egy nagyon alkalmas kijelzőnek tűnik.

Műszaki adatok és kamera

  • 6 GB RAM
  • Bővíthető tárhely
  • Négy hátsó kamera

Nem csak az A33 5G kijelzője nyűgöz le; úgy tűnik, hogy a telefon többi része is követi az általa felállított színvonalat. Belsejében egy Exynos 1280 található, amely egy 5G-képes chip, amely a hatékony 5 nm-es architektúrára épül – akárcsak a Qualcomm Snapdragon 888.

A Samsung az eligazításom során felemelte ennek a chipnek a képességeit, és az A33 5G-vel töltött rövid időmben szupergyors és képes telefonnak éreztem. Azonban nem tudtam játékokat tesztelni, sem benchmarkokat végezni vele. Mindezek a mélyreható tesztelések a teljes felülvizsgálatunkkal együtt érkeznek majd.

A chipkészletet egészséges 6 GB RAM és 128 GB tárhely támogatja. Ha ez nem lenne elég, akkor microSD kártyával tovább bővítheted (akár 1 TB-ig). Bővíthető tárhely – ismét csak nem olyasmi, amit a Galaxy S22 Ultra esetében találsz.

Szintén benne van egy méretes 5000mAh-s akkumulátor, amely kétségtelenül kiváló üzemidőt biztosít.

Megjegyzendő, hogy az Exynos 1280-as chipset nem csak a teljesítményt segíti. A chip számos új funkciója hatással van a kamerára is. A továbbfejlesztett neurális feldolgozó egység (vagy NPU) hajtja a telefon AI-képességeinek nagy részét, és ezek extra funkciókat adnak hozzá, amikor a fényképezésről van szó. Az előnyök itt többek között a továbbfejlesztett Éjszakai mód, Portré mód és Portré világítás – és remélhetőleg még a képek feldolgozása is.

Ami a kamera specifikációit illeti, az A33 5G hátoldalán négy érzékelőt találsz, valamint egy 13 megapixeles egységet az előlapon. Ez a négyes hátsó tömb egy 8 megapixeles ultraszéles, egy 48 megapixeles fő, egy 2 megapixeles mélység- és egy 5 megapixeles makrószenzorból áll.

Csak rövid időt tölthettem a kamerákkal, így a végső gondolataimat a teljes felülvizsgálatra tartogatom, de első pillantásra úgy tűnik, hogy ez egy képes beállítás, amely a Samsungra jellemző telített színeket nyújt.

Összegzés és ítélet

Hogy a dolgok végére érjünk, a Galaxy A33 5G hatalmas előrelépés elődjéhez képest, és tulajdonságait tekintve rendkívül közel áll a Galaxy A53 5G-hez.

Ha nem zavar, hogy az A33 5G-nél egy kicsit több a keret, és szeretnél spórolni egy kis pénzt, akkor ne habozz, és válaszd inkább az A33-at.

Az új processzor mindent gyorsabbá tesz, beleértve az AI-t és a GPU teljesítményét, a képernyő miatt mindez jól néz ki, és ha megszórjuk az optikai képstabilizátorral, a hangosabb hangszórókkal és a jobb tartóssággal, akkor kezd elég vonzónak tűnni. Még mindig nem iPhone SE-szintű a teljesítményt tekintve, ez egy középkategóriás készülék, de sokkal modernebb megjelenésű dizájnban, mint az SE, azt kell mondanunk.