A Samsung grafikája, és bejelentése szerint, a legújabb AMOLED kijelzőjük minden eddigi képzeletet felülmúl, és mind látványban, mind technikában túlszárnyalja a hagyományos LCD paneleket. A Samsung honlapján nyilvánosságra hozott grafika 4 okot sorol fel az AMOLED kijelző mellett.

Összegezve ezeket azt mondhatjuk el, hogy az AMOLED gyorsabb az LCD-nél, tehát a pixelek közötti váltás alacsonyabb válaszidővel valósul meg. Jobb kontrasztja van, a feketék feketébbnek tűnnek, és nincsenek elmosott árnyalatok,  jobb a látószöge ami majdnem 180°-ot jelent,.

A színei is sokkal élesebbek.

Természetesen ezek közül nem mind igaz. Köztudott, hogy a ma forgalomban lévő legtöbb középkategóriás telefont már IPS technológiával szerelt panellal forgalmazzák, ami szintén extrém betekintési szöget biztosít, valamint ezeknek a kijelzők általában élénkebb színnel is rendelkeznek, mint AMOLED társai. Nem jelenthetjük ki világosan, hogy melyik kijelző a jobb, hiszen a legtöbb, még mindig a kijelző kalibrálásán múlik, azt pedig minden gyártó magának végzi.

Samsung Forrás