Az új Apple TV még a legfejlettebb streaming interfészt kínálja, és távvezérlőjével egy lépéssel a versenytársak előtt jár. A hangalapú keresés tényleg jól működik, és még ebben a korai szakaszban is sok érdemes alkalmazás és játék van rá.Ha 4K-ra van szükséged, sajnos máshol kell keresned.

Apple Tv Hardver

Mivel valószínűleg valami a televízió alatt ragad, valódi értelme van, hogy az Apple nem változtatta meg az Apple TV tervét. Még mindig fekete műanyagból készült, de lényegesen magasabb, mint korábban, majdnem olyan, mint a régebbi Apple TV-k két egymásra rakott tele. Hátul van a kötelezõ HDMI port, az Ethernet, az USB-C és az energia portok mellett. Sajnos szerencsétlen vagy, ha még mindig optikai audio kábelekre támaszkodsz; Az Apple TV teljes mértékben a HDMI-ra támaszkodik a hanghoz. Ez nem jelent problémát a legtöbb ember számára, de ha van költségvetési hangsávja, vagy ha nem frissítette a házimozikát az elmúlt évtizedben, készen áll arra, hogy vegye fel a HDMI / optikai kábelosztót.

Az Apple A8 chipje az összes set-top box jóságát hatja át, és a fejlesztői dokumentumok szerint 2 GB RAM-mal is fut. Ez azt jelenti, hogy még erősebb eszköz, mint az iPhone 6 és a 6 Plus, amelyek fele annyi RAM. Nem világos, hogy az A8 chip az Apple TV-ben fut, de 1,4 GHz-en az iPhone 6-on és az 1,5 GHz-en az iPad Mini 4-en futott. Van egy választható 32 GB-os tárhely a 149 dollárt vagy 64 GB-ot A 199 dolláros modellnél. Míg a nagyobb tárolási lehetőség, de a legtöbb ember számára a 32 GB-os modellnek is rendben kell lennie, mivel a legtöbb tartalmat folyamatosan továbbítja. Bár az Apple TV kissé ismerősnek tűnik, az új Siri Remote egy másik történet. Ez nagyobb, mint korábban, egy sima gördítőspaddal, amely egy üvegpanel tetején helyezkedik el. A hátlap egy darab fém. Úgy néz ki, mint az iPhone 4 és az új MacBook rohadt szerelme, és ez jó dolog. Nagyszerűen érzi magát a kezedben. És még ha a kanapén vagy a dohányzóasztalon is fekszik, egyszerűen vonzónak tűnik. A távvezérlőnek van egy menüje és a lejátszás / szünet gombja, mint korábban, de most is van egy otthoni gomb, a Siri hangos keresés gombja és a hangerőszabályzók. Végül is vezeték nélküli, így nem kell aggódnia, hogy az Apple TV-n mutat rá. Alapvetően úgy tűnik, mintha az Apple több generáción át ugrott volna az utolsó Apple TV távirányítóról, ami a minimalizmusról szólt.

iPhone tokok bemutatása

Az Apple TV-vel egy időben mutatta be a gyártó a legújabb iPhone tok kiegészítőket is. Ezek segítségével megfelelő védelmet nyújthatsz okostelefonodnak, legyen szó iPhone 5-ről, iPhone 6/6S-ről, iPhone 7-ről, vagy a legújabb 8 és X termékekről. Mindegyik iPhone-nak kiemelkedően fontos a kijelző védelme, mivel ez a legdrágább alkatrész. Ha biztos védelmet akarsz, akkor válassz egy ütésálló tokot bármilyen mintával.

Ez a távirányító eredetileg a régebbi Mac-ekhez készült médiát kezelte, nem pedig a nappaliban lévő set-top boxot, így soha nem érezte eléggé megfelelőnek az Apple TV-t. Most van egy beépített mikrofon az új távvezérlő hangkereséseihez, valamint egy gyorsulásmérőhöz és gyroscope-hoz a Wii-szerű mozgásvezérlőkhöz. Az akkumulátort is le lehet állítani, mert feltölti az Apple Lightning kábelt. Nem használtam elég hosszú ideig ahhoz, hogy az akkumulátort eddig lehúzzam, és ez egy héttel a Netflix és a Hulu után, valamint számos játékot játszik. Egy szép bónusz: Mostantól vezérelheti a TV vagy audio vevő hangerejét a Siri távvezérlőről. Ha a rendszer támoga tja, a távirányító ténylegesen mindent bekapcsolhat és a hangerőt a HDMI-n keresztül vezérelheti. Ellenkező esetben az Apple TV-t felismeri, hogy felismerje a tévékészülék vagy a távvezérlő IR bemenetét, és ez duplikál, mint egy univerzális távvezérlő. Az egyetlen probléma ezzel az opcióval az, hogy a távvezérlőnek az Apple TV-hez kell irányítania a hangerő módosítását, ami egyfajta vereséget okoz a vezeték nélküli bemeneti eszköz használatának.

Szoftver

Tegyél köszönetet a tvOS-nak, egy iOS offshootnak, amely végül alkalmazásokat és drámai újratervezett felületet biztosít az Apple TV-nek. Elmúltak a leegyszerűsített fekete háttér és az alkalmazások interfészei. Ehelyett a tvOS az élénk színekről és a vizuálisan gazdag alkalmazásokról szól. Őszintén szólva, ideje van. Míg a Roku és az Amazon olyan robusztus médiaplatformokat fejlesztett ki, amelyek számos vonzó alkalmazással rendelkeznek, az Apple TV-felhasználók olyan ötletes kezelőfelülettel rendelkeznek, amely az öt évvel ezelőtti második generációs verzió óta nem változott. Az Apple határozottan felzárkózik a tvOS-val, de vannak olyan szempontok is, amelyek a verseny előtt állnak.

Egyszerűen állítja be az új Apple TV show-t a tökéletesen integrálható integrációról, amelyet a vállalat ma már teljes eszközökkel elérhet. Csak egy iOS-eszközt kell elhelyeznie közel ahhoz, hogy lőjön a WiFi és az Apple ID hitelesítő adatai fölött. Ez csak néhány másodpercet vett igénybe az iPhone 6S készülékemmel. Ez minden bizonnyal a legegyszerűbb set-top setup, amit eddig láttam, elsősorban azért, mert nem csak arra kényszerült beírni a bejelentkezési adatait, hogy betűkkel írjon egy irányított betétet. Ha nincs iOS-eszköze, akkor a Siri Remote-el is elakadtál, ami kissé frusztráló folyamat. Miután mindannyian be van állítva, van egy ismerős otthoni képernyője, az iTunes-filmek, TV-műsorok és zenék, valamint a fotók alkalmazásai. Ezúttal azonban a felület kezelése sokkal folyékonyabb, köszönhetően a Siri Remote érintőpadjának. Vannak vizuális virágok is, amelyeket megszórtak; Különösen tetszett, hogy az alkalmazások ikonjai hogyan hajlíthatók el különböző irányban a 3D effektekkel, miközben átgázolnak fölöttük.

És örülök, hogy végül van egy gombja, amely visszakerül a kezdőképernyőre (korábban a menü gombjának lenyomva tartásával). Van néhány elszánt többfeladatos feladat is: az otthoni gombra kattintva duplán kattintva megnyithatja az összes alkalmazásodat, és könnyű ugrani közöttük. Amennyire a hangkeresés az új Apple TV nagy része, a képernyőn megjelenő billentyűzetet egyszerre kell kezelni. És sajnos még rosszabb, mint korábban. Ahelyett, hogy több levélsorozatot vinnél, hogy vadászni és kipróbálni, most mindegyik egy sorban kerül bemutatásra, hogy a nyomógombon előre és hátra csúsztassa őket a kiválasztáshoz. A nagy probléma? Míg a trackpad nagyszerű a nagy lendületes mozgások számára, eléggé frusztráló a finom kiválasztásokhoz, mint a levelek egymás melletti kiválasztása. Ezen a ponton nem is tud csatlakozni egy Bluetooth billentyűzethez, mint a régi Apple TV-hez, és az Apple Remote alkalmazás még mindig nem támogatja.

A játékokról és az alkalmazásokról

Színes meglepetés: Az Apple TV sikeres egy nagyon jó játékgép! Soha nem hibázik el egy dedikált játékkonzol számára, de biztos lehet benne, hogy tisztességes alkalmi játékélményeket, valamint valamivel erőteljesebb ajánlatokat kínál. Néhány játék, mint például a Rayman Adventures és a Crossy Road , alapvetően csak iPhone portok. De vannak olyan új címek is, mint például a Harmonix Beat Sports , amelyeket kifejezetten a Siri Remote mozgásszabályozási képességéhez fejlesztettek ki.

Az Apple TV összes játékának szüksége van a Siri távvezérlővel való együttműködésre, de a fejlett játékokhoz is hozzá lehet kapcsolni a “Made for iPhone” (MFI) vezérlővel. A normál távvezérlő rendben van az alkalmi játékokhoz, különösen a Crossy Roadhoz hasonlóan , amely csak akkor kéri, hogy több irányba csúsztasson. A tranzisztor kicsit nehéz volt egyedül játszani a Siri távvezérlővel, de miután csatlakoztattam egy SteelSeries Nimbus vezérlőhöz, nem éreztem másnak, mint a számítógépen játszani egy Xbox One vezérlővel. A kiegészítő vezérlők általában kb. 50 dollárba kerülnek kiskereskedelemben, így nem lesznek olyan dolgok, amikre a legtöbb fogyasztó ugrik. Játékok esetén az Apple TV valódi jövője attól függ, hogy a fejlesztők mennyire élvezik a Siri Remote használatát. A Beat Sports jelenleg a legjobb példa erre. A Wii Sport kalandja , néhány bosszantóan fülbemászó zene és igazán szórakoztató játék, amit a gyerekek könnyedén tanulhatnak. A legtöbb esetben a távvezérlőt lendíted, vagy a trackpadot ujjlenyomatos karakternek tolmácsolja. Ez egyszerű, de gyorsan addiktív.

Kinek éri meg az Apple TV?

Tehát a várakozás egy új Apple TV megéri? Miután egy hetet töltöttem, és a nappali középpontjába kerültem, azt mondanám, igen. A kifinomult interfész és a távoli, valamint a legjobb hangkeresési megvalósítás, amit láttam, egy lépést tesz más set-top boxok felett. És még ebben a korai szakaszban, az app boltban egyértelműen rengeteg lehetőség van. Az Apple TV nem csak média doboz; Ez egy olyan csatorna, amely a mobileszközökön tevékenykedő alkalmazásainkhoz szeretett szeretkezni. Az Apple TV egyetlen problémája az, hogy még nincs 4K támogatás. Ez számos fogyasztó számára nem jelent problémát, de ha a minõség vérzõ szélén akarsz lenni, ahol minden egyes képpont többet jelent, mint a médiamegjelenéseit, akkor máshol kell keresnie.