Az iPhone 15 megjelenési dátuma hamarosan közeleg. A pletykák már adtak nekünk egy meghatározott dátumot az Apple szeptemberi eseményére, és ha a történelem ismétli önmagát, akkor maguk a telefonok sem fognak sokkal később érkezni.

Megértjük, miért vannak sokan kíváncsiak arra, hogy mikor érkezhet az iPhone 15, egészen az első szállítási dátumig. Még akkor is, ha valójában nem is szeretnél egyet, a legújabb iPhone-ok általában meghatározzák a hangulatot az okostelefon piac többi részén is. Mindenki kíváncsi arra, hogy milyen új funkciókat vezet be, vagy nem vezet be az Apple.

És, egy praktikusabb szinten, az Apple a normális kiadási ütemtervénél maradva segíthet nekünk abban, hogy képet kapjunk a globális ellátási láncok állapotáról. Szerencsére idén nem várunk késéseket, és az iPhone 15 a megszokott kiadási dátum körül érkezhet meg az Apple telefonok esetében.

Itt van a jelenlegi legjobb találgatásunk az iPhone 15 megjelenési dátumáról, amely különböző jelentések alapján készült a bevezetés előtt.

Amikor korábbi iPhone bemutató megjelentek

Telefon Bejelentés dátuma Forgalmazás dátuma
iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max September 12, 2023 September 22, 2023
iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max September 7, 2022 September 16, 2022
iPhone 14 Plus September 7, 2022 October 7, 2022
iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max September 14, 2021 September 24, 2021

Ez lesz a 17. év, hogy az Apple kiad egy okostelefont, így van néhány hosszú történelmi tapasztalatunk az iPhone megjelenési dátumának meghatározásához. Még 2007-ben az eredeti iPhone-t januárban mutatta be az Apple a készülék júniusi bevezetése előtt. De azután az Apple egy mintába esett, ahol a zászlóshajó iPhone-ok ősszel kezdtek megjelenni.

Az iPhone SE modellek figyelemreméltó kivételek voltak ezen szabály alól – az eddig látott három SE modell mindegyike tavasszal jelent meg.

Nézzük meg az utolsó nyolc év zászlóshajó iPhone bevezetését, visszanyúlva az iPhone 6s sorozat bemutatásáig 2015-ben. Az iPhone bejelentésének napjának mellett minden iPhone bejelentés eseményének dátumát is hozzáadtuk – ez kulcsfontosságú különbség, mivel az Apple néha lépésről lépésre vezette be az iPhone-okat.

Ahogy látható, van egy hónap, ami különösen kedves az Apple-nek az új telefonok bejelentésére. A 2020-as év kivételével – amelyet a Covid-19 járvány korai szakaszai érintettek – az Apple minden évben szeptemberben jelentette be a legújabb iPhone-ot. És nem csak véletlenszerűen szeptember különböző pontjain – az iPhone bejelentések mind az első két hétben megjelentek a hónapban.

A bevezetési dátumok tekintetében is észrevehető mintázat van. Az Apple általában 10 nappal az bejelentés után szállítja ki a telefonokat, bár vannak észrevehető kivételek. Néha az Apple a modell specifikus indítást időzíti, mint például az iPhone XR 2018-ban és az előző évben az iPhone X. Általában a lépcsőzetes bevezetések a különféle modellekkel kapcsolatos ellátási problémákat tükrözik – ami 2023-ban is probléma lehet.

Törésmentesség és átlátszó iphone 15 tokok

Az iPhone 15 készülékek védelme kulcsfontosságú, és az átlátszó tokok kiváló választásnak bizonyulnak a törésmentesség biztosítására. Ezek a tokok átlátszó vagy félig átlátszó anyagból készülnek, lehetővé téve az iPhone készülék dizájnjának és színének megmaradását, miközben hatékony védelmet nyújtanak.

Az átlátszó tokok leggyakrabban a strapabíró polikarbonátból vagy TPU-ból készülnek, amelyek erős és ütésálló anyagok, képesek megvédeni a készüléket a mindennapi esetleges ütések és karcolások ellen. A tokok kialakítása és anyaga lehetővé teszi a készülék eredeti megjelenésének megőrzését, ugyanakkor extra védelmet nyújtanak a törés vagy sérülés ellen. Ezen átlátszó iPhone 15 tokok tisztasága lehetővé teszi, hogy továbbra is élvezze az iPhone 15 készülék dizájnját, miközben megvédve azt a károsodásoktól. A pontos illeszkedés és a megfelelően kialakított peremek segítenek abban, hogy az esetleges ütések vagy leejtések esetén a tok hatékonyan elnyelje a rájuk nehezedő erőt, minimalizálva ezzel a készülékben keletkező károkat.

Ezenkívül a tokok megőrzik az iPhone 15 készülékhez való könnyű hozzáférést, biztosítva a portok, gombok és egyéb funkciók zavartalan használatát. Összességében az átlátszó tokok ideálisak azoknak, akik szeretnék megőrizni készülékük eredeti megjelenését, miközben biztosítják a hatékony védelmet és a törésmentességet az iPhone 15 számára.

iPhone 15 megjelenési dátum: A pletykák szerint

A 2023 elején megjelentek az első iPhone 15 megjelenési dátum pletykák. Jeff Pu, a Haitong International elemzője azt mondta, hogy az Apple ellátási láncában lévő forrásai a szeptember 23-ai megjelenésre utaltak az iPhone 15 esetében. Aznap szombatra esik idén, és az Apple telefonok általában pénteken kerülnek a boltok polcaira. Időzónák figyelembevételével lehetséges, hogy az Apple a szeptember 22-ét tekinti az új telefonok eladásának napjának, ha bármilyen jelentőséget tulajdonítasz Pu becsült megjelenési dátumának.

A 9to5Mac későbbi jelentése is egy szeptemberi bevezetést jósol. A jelentés konkrétan szeptember 13-át említi az Apple szeptemberi bemutató eseményének dátumaként. A Bloomberg riportere, Mark Gurman azt mondta, hogy az esemény valószínűleg szeptember 12-én vagy 13-án fog megtörténni, és később azt állította, hogy a két dátum közül a szeptember 12. a valószínűbb. Ugyanakkor Gurman megjegyezte, hogy a döntés még nem végleges, és még változhatnak a dolgok.

Feltételezve, hogy az egyik dátum közül helyes, és az Apple megtartja a normális ütemtervet, az iPhone 15 előrendelése várhatóan pénteken (szeptember 15.) kezdődik. A teljes értékesítés valószínűleg egy hét múlva indulna, amely összecsengene a jósolt szeptember 22-i megjelenési dátummal.

Az iOS 17, a szoftver, amely az új iPhone-okon, valamint a jelenlegi modelleken futni fog (legalábbis az iPhone XR vagy későbbi modelleken), már béta formában elérhető. A fejlesztői béta verzió megjelenése után júniusban, az iOS 17 nyilvános béta verziója júliusban érkezett. (Olvassa el iOS 17 béta kézbevételi előzetesünkért.) Ez összhangban van a korábbi iOS kiadási ütemtervekkel. Az iOS 17 teljes verziójának kiadását néhány nappal az iPhone 15 szállításának megkezdése előtt várjuk.

iPhone 15 megjelenési dátum: A mi előrejelzésünk

Tekintettel az Apple korai szeptemberi bevezetéseinek kedvező irányára, azt feltételezzük, hogy az iPhone 15 bejelentése valamikor a szeptember 2023 első két hetében történik. Mivel az hónap első napja péntekre esik – amely nem egy nap, amikor bármilyen technológiai cég valószínűleg bejelentést tart – ez azt jelenti, hogy szeptember 4-től (hétfő) szeptember 14-ig van egy ablak a valószínű iPhone 15 bejelentésére.

Két további dologra kell emlékezni. Először, amikor lehetséges, az Apple termékbejelentéseket kedden tartja. Másodszor, szeptember 4. hétfőn az Egyesült Államokban a Munkaünnep. Ez nemcsak ezt a napot zárja ki, hanem valószínűleg azt is jelenti, hogy az Apple elkerülné a szeptember 5. keddi napot, mivel az egy háromnapos hétvége után lenne.

Ezután következő kedd, szeptember 12., a legvalószínűbb nap egy iPhone 15 esemény számára, feltéve, hogy az Apple ragaszkodik a korai szeptemberi időablakhoz és keddenkénti bejelentéseinek előnyben részesítéséhez.

Nem azt mondjuk, hogy az lesz a dátum, de ez egy munkához szükséges ablakot ad nekünk. Mark Gurman ismert az Apple belső ismereteiről, és a jóslata megegyezik az Apple tipikus mintájával. Természetesen, ha a 9to5Mac forrása helyes a szeptember 13-i bejelentési eseménnyel kapcsolatban, akkor a találgatásunk egy nappal téved. Na, mindegy.

Ha jól találgattunk, és az Apple megtartja a szokásos gyakorlatot, miszerint a telefonokat az eseményt követő 10. napon küldi ki, az iPhone 15 megjelenési dátuma szeptember 22. körül lehetne. Ez összhangban van az elemző Jeff Pu által említett időzítéssel.