Az iOS 15.2-vel az Apple még több információt ad az iPhone-tulajdonosoknak a készülékükben lévő javított alkatrészekről.

A Beállítások -> Általános -> Rólunk menüpontban található egy új rész, amely leírja az aktuális készülék alkatrészeit és szerviztörténetét, beleértve, hogy azok eredeti Apple alkatrészként vannak-e azonosítva, hivatkozik arra a dátumra, amikor a szervizelés az Apple-nél történt, vagy ha az alkatrész ismeretlen és nem elismert Apple-hivatalos alkatrész.

Az iOS 15.2 előtt ezek az üzenetek csak az ismeretlen alkatrészek jelenlétére figyelmeztették a felhasználókat.

Az Alkatrészek és szerviztörténet szakasz csak akkor jelenik meg, ha az iPhone belsejében kicseréltek valamit, egyébként nem lesz látható. Az eredeti Apple-alkatrészek tartalmazni fogják a megfelelő webes szervizinformációkra mutató linkeket, beleértve a pontos dátumot és időpontot is.

Az ismeretlen alkatrész figyelmeztető jelzéssel lesz megjelölve. Az Ismeretlen alkatrész üzenet akkor jelenhet meg, ha az alkatrész nem eredeti, már használták egy másik iPhone-ban, vagy nem működik megfelelően. Az Apple szerint ezek az üzenetek csak tájékoztató jellegűek, és az ismeretlen alkatrészek jelenléte nem akadályozza meg a készülék működését. (Természetesen ajánlott, hogy csak eredeti, az Apple által jóváhagyott alkatrészeket használjon az iPhone készülékhez.)

Az iPhone modelljétől függően a Beállítások különböző alkatrészek állapotát érzékelhetik.

Az iPhone XR, XS és újabb iPhone modellek esetében csak az akkumulátor alkatrészre vonatkozó információk lesznek elérhetők. Az iPhone 11 modellek az akkumulátor és a kijelző javítási adatait is jelentik. Az iPhone 12 és iPhone 13 modellek az akkumulátor, a kijelző és a kamera adatait jelentik.

A rosszindulatú javítóműhelyek gyakori átverése, hogy eredeti Apple-alkatrészek javítását hirdetik, de pénzt takarítanak meg azzal, hogy lopakodva utángyártott alkatrészeket használnak.

Ha az iPhone-ügyfelek jogosulatlan szervizekben cseréltetik ki a telefonjukat, a Beállítások képernyő segítségével ellenőrizhetik, hogy a javítás az eladott módon történt-e.

Hasonlóképpen, ha használt készüléket vásárolnak, ezen a képernyőn gyorsan ellenőrizhetik, hogy a telefont a meghirdetett állapotban adják-e el.

A képernyő hozzáadása talán a jövőre bevezetésre kerülő Self-Service Repair programra való felkészülés is, amely sokkal nagyobb értékesítési csatornát nyit meg az eredeti Apple-alkatrészek értékesítése és viszonteladása előtt. forrás: AppleInsider