Ha hasonló vagy hozzám, akkor lehet, hogy nehézségeid vannak egy értelmes mondat leírásával a Samsung alapértelmezett billentyűzetén, ami kompetens automatikus kiegészítés hiányából adódik. Ahelyett, hogy megküzdenél minden szöveges üzenettel vagy e-maillel a Samsung alapértelmezett billentyűzetén, tegyél magadnak szívességet, és váltogass billentyűzetek között. Számos lehetőséged van, például a Microsoft SwiftKey és a Google Gboard.

Bizonyos régiókban – például Európában – a SwiftKey előre telepítve van a Samsung telefonokra, a Samsung billentyűzet mellett. Ha ez az eset az otthonodban is, akkor az alábbi utasításokat követve megváltoztathatod az alapértelmezett billentyűzetet, vagy telepíthetsz egy másik billentyűzetet a Samsung telefonodra a Play Áruházból.

A folyamat csak néhány percet vesz igénybe az idődből, és kétségtelenül sok időt és fejfájást spórolhat meg a jövőben.

Hogyan változtathatod meg az alapértelmezett billentyűzetet a Samsung Galaxy telefonodon

Miután telepítettél például a SwiftKey vagy a Gboard hasonló alkalmazást, be kell állítanod az alapértelmezett billentyűzetként a telefonodon. A legegyszerűbb módja ennek annak, hogy megnyitod a megfelelő alkalmazást, amely végigvezet a folyamaton, amely magában foglalja a billentyűzet engedélyezését a Beállítások alkalmazásban, majd az alapértelmezett billentyűzetként történő beállítását.

Példaként a Gboard használatára, amikor először megnyitod az alkalmazást, egy gombot látsz majd, amely arra kér, hogy engedélyezd a Gboardot a Beállításokban. Érintsd meg a gombot, hogy megnyisd a szükséges oldalt a Beállításokban, majd húzd a Gboard melletti kapcsolót a bekapcsolt állapotba, és fogadd el a figyelmeztetést.

Ezután térj vissza a Gboard alkalmazáshoz, és érintsd meg az “Input-módszer kiválasztása” gombot, majd válaszd ki a Gboardot a következő felugró ablakban.

Ennyi az egész. A folyamat ugyanolyan a SwiftKey esetében is.

Mindig megváltoztathatod a döntésedet

Ha úgy döntesz, hogy a Gboard vagy egy másik harmadik féltől származó billentyűzet nem neked való, néhány érintéssel letilthatod a billentyűzetet.

Nyisd meg a telefonodon a Beállítások alkalmazást, majd görgess le és válaszd ki a “Általános kezelés” lehetőséget, majd a “Billentyűzet lista és alapértelmezett” opciót.

Itt találsz egy listát az összes jelenleg telepített billentyűzetről a telefonodon, az alapértelmezett billentyűzettel együtt. Észreveheted, hogy egy Giphy billentyűzet is előre telepítve van a telefonodon, amit engedélyezhetsz és használhatsz animált képek gyors eléréséhez gépelés közben. A bekapcsolt billentyűzetek között könnyen váltogathatsz, amikor gépelsz, a képernyő alján található kis billentyűzet ikonra koppintva.

Válaszd ki az “Alapértelmezett billentyűzet” lehetőséget a képernyő tetején, majd válaszd ki azt a billentyűzetet, amelyet alapértelmezettként szeretnél használni a jövőben. Ha teljesen letiltanád egy billentyűzetet, húzd el a kapcsolót a felsorolt billentyűzetek egyikénél a kikapcsolt állapotba.

Hogyan turbózd fel a billentyűzeted

Bár a billentyűzet megváltoztatása jó kiindulópont, nem csak a gombok érintéséről szól – a billentyűzeted sokkal többet is tud. A Gboard például rendelkezik egy beállítások gombbal, amit megérintve változtathatsz mindenféle beállítást és opciót. Ide tartozik például a billentyűzet téma beállítása, ha izgalmasabban szeretnéd kinézetét, de lehetőség van a csúsztatott gépelés engedélyezésére is, ami nagyon hasznos egérmunka bevitel esetén. Választhatod továbbá, hogy bekapcsolod a számegységet és megjeleníted az emoji gombot, például – valamint irányíthatod a haptikus visszajelzéseket és hangokat.

Végül az üzenet az, hogy ne elégedj meg azzal, amit látsz – mélyedj el a beállításokban, nézd meg, mit tudsz megváltoztatni, és ha nem tetszik, szabadon kipróbálhatsz annyi különböző billentyűzetet, amennyit csak szeretnél.