Amikor elindult, az iPhone 11-et az Apple legnépszerűbb iPhone-jának jósolták az akkori zászlóshajó sorozatból, és nem véletlenül. Az Apple iPhone XR-t követte, amely nem meglepő módon a vállalat egyik legsikeresebb telefonja volt 2019-ben. Azáltal, hogy az emberek által kívánt összes fontos funkciót kínálja kevés kompromisszummal, a 11-es sorozat olcsóbb telefonja mindig csábító készüléknek bizonyulna.

Most, néhány év után a piacon, az iPhone 11-nek sokkal keményebb konkurenciát jelentenek más márkák, és olyan újabb lehetőségek, mint az iPhone 12 és az iPhone 13.

Ezeknek a kiadásoknak a fényében van-e értelme megvenni az iPhone 11-et 2022-ben?

Gyors véleményünk

Imádtuk az Apple iPhone XR-t, amikor 2018-ban piacra került. Kiváló készülék volt, és az iPhone 11 erre a kiválóságra épített.

Az iPhone 11 Pro modellekhez képest némi kompromisszumot köt – a kivitel nem olyan prémium, a képernyő nem olyan lenyűgöző, a kamera pedig néhány funkciót nélkülöz -, de összességében az iPhone 11 egy nagyszerű készülék, amely a 2019-es iPhone-ok közül a technológia és az ár tekintetében a legnagyobb vonzerőt kínálja.

Az iPhone 11 lenyűgöző teljesítményt nyújt az akkumulátor, a processzor és a kamera képességei tekintetében, a szuper sima szoftveres élmény mellett. Emellett ez az utolsó az Apple lekerekített telefonjainak sorában, így a dizájnja talán jobban tetszik, mint az újabb iPhone-oké.

Ha körülnézünk a piacon, évekkel a bevezetés után teljesen érthető, ha a vásárlók hajlamosak máshová tenni a pénzüket. Hasonló árért a OnePlus és más gyártók élesebb és élénkebb kijelzőkkel, valamint sokoldalúbb hármas és négyes kamerarendszerrel rendelkező telefonokat kínálnak. De a legfontosabb dolgokban az iPhone 11 még mindig remekül teljesít.

Telefontok és védelem

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a sima iPhone11 modellek, a Pro modellekkel ellentétben nem acél, hanem alumínium készülékházzal készültek. Ennek több előnye és hátránya is van. Előnyök közütt kell felsorolnunk, hogy a telefon sokkal könnyebb, mint a pro modellek. Hárány azonban, hogy sérülékenyebb is annál.

Ahhoz, hogy elkerüljük a töréseket és sérüléseket, esetleg a kijelző megkarcolódását, fontos egy megfelelő telefontokot választani védelemként. Ha a Phonebox kínálatából választunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megfeleő védelemben lesz része kedven iPhone telefonunk, legyen szó akár ütésálló, akár vékony szilikon tokokról is.

Ismerős dizájn

  • 150,9 x 75,8 x 8,3mm, 194g
  • IP68 víz- és porálló
  • Új kamerakialakítás
  • Két új szín: zöld és lila

Az Apple iPhone 11 formatervét tekintve gyakorlatilag megegyezik elődjével: az iPhone XR-rel. Valójában elölről nézve aligha lehet különbséget tenni a két modell között, hiszen mindkettő ugyanazzal a kivágott kijelzővel, valamint ugyanazokkal a méretekkel és súllyal rendelkezik.

Ha azonban ismered a színeket, fel fogod ismerni az újabb modellt. Az iPhone 11 továbbra is fekete, fehér, sárga és Product(RED) színben kapható, akárcsak az iPhone XR, de minden szín visszafogottabb. Van egy új zöld (ez a menta) – a mi felülvizsgálati egységünk – és egy lila (ez a lila) is, szemben az XR kék és korallszínű opcióival, amelyek mindkettő pasztellesebb megközelítésű és ennek következtében szép.

Az iPhone 11 váza alumínium – színben a hátlaphoz igazítva -, amely még mindig üveg, de van IP68-as víz- és porállóság, valamint egy kettős kamerarendszer egy kissé polarizáló kameraházban. Vagy szeretni fogod, vagy utálni fogod. Mi már megszoktuk – ahogyan te is fogod -, és a többi készülék sok nagy, fekete téglalapjához képest viszonylag kellemes ránézni.

A hátlapi üveg is kemény, és bár a büszke kameraház első pillantásra kiegészítőnek tűnik, nem az. Ehelyett ugyanannak az egyetlen üveglapnak a része a hátlapon, a kamerarész pedig matt matt fényű az iPhone 11-en, hogy még jobban megkülönböztesse a fényes hátlap többi részétől – éppen ellenkezőleg, mint amit az iPhone 11 Pro kínál.

Külsőségek és hátlap megoldások

Egymás mellett az iPhone 11 Pro egyértelműen a prémiumabb készülék. A Pro modellek rozsdamentes acél váza és matt üveg hátlapja valóban gyönyörű a bőrükben – különösen a zöld és az arany színben -, de ez csak akkor tűnik fel (vagy vágyakozol utána), ha egymás mellett tartod őket. Szolidaritásból az iPhone 11 egy gyönyörű készülék.

Az Apple-logó középre költöztetése és az iPhone felirat eltávolítása letisztultabb dizájnt eredményez az iPhone XR-hez képest, míg a vékony, ívelt élek, amelyekhez az iPhone-t mostanában társítják, az iPhone 11-et élvezetes kézbe venni – és a mérete ellenére kényelmes. Ha az iPhone 11-et leteszed egy asztalra vagy íróasztalra, még mindig lesz egy kis imbolygás a kamerarészből, de nem több, mint az iPhone XR-nél vagy bármely más zászlóshajó okostelefonnál – amelyek közül soknak van kameradudora.

A portok és gombok tekintetében minden ugyanolyan, mint az iPhone XR esetében. A hangerőgombok a bal szélén ülnek a némító gombbal, míg a Siri/ébresztő gomb a jobb oldalon található a SIM-tálcával együtt. A Lightning-port a készülék alján van központosítva, mindkét oldalon hangszórókkal szegélyezve, és nem, nincs 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó – ahogy az iPhone 7 óta nincs is. Sajnos a 3,5 mm-es adaptert azonban már nem tartalmazza a doboz, de az iPhone XR esetében sem volt.

Összefoglalva

Az Apple iPhone 11 még mindig nagyszerű teljesítményt nyújt az akkumulátor, a processzor és a kamera képességei tekintetében, a szuper sima szoftveres élmény mellett. Az újabbak kiváló funkciókkal rendelkeznek, és fantasztikus készülékek, ha megengedheted magadnak, de az iPhone 11 még mindig egy iPhone a tömegek számára, amely minden fronton teljesít, a Pro modellekhez és más zászlóshajókhoz képest nagyszerű áron.