Ha Mac OS X v10.4 vagy korábbi verzióját használja, akkor a WDS telepítéséhez AirPort Admin Utility szükséges a Graphite and Snow 4.2.5-hez. Ha Mac OS X v10.5 operációs rendszert használ, használja az AirPort segédprogramot. Az egyes alkalmazásokra vonatkozó utasításokat az alábbiakban ismertetjük.

Vezeték nélküli elosztó rendszer (WDS) konfigurálása

Az AirPort Admin szolgáltatás grafittal és hó használatával kapcsolatos utasítások 4.2.5

Fontos : A Graphite and Snow 4.2.5 AirPort adminisztrációs segédprogramja 802.11g Wi-Fi bázisállomások számára készült. Indítsa el a bázisállomást, amely a fő bázisállomásként lesz beállítva, majd állítsa be a relé bázisállomást (ha használ) és végül konfigurálja a távoli bázisállomást. Győződjön meg róla, hogy a Wi-Fi bázisállomások elég közel helyezkednek el egymáshoz ahhoz, hogy mindegyik kapjon egy jó rádiójelet a bázisállomásról, amelyhez csatlakoznak; A helyszínek az építési környezetnek megfelelően változnak, és kísérletezést igényelhetnek. Ha a múltban beállítottad a Wi-Fi bázisállomásodat, hasznos lehet minden olyan Wi-Fi-alapállomás gyári alapértelmezett alaphelyzetbe állítása, amely a WDS része lesz, mielőtt elkezdené. Részleteket, hogy hogyan kell ezt csinálni, és ennek milyen következményei lehetnek, részletes itt .

 1. Kapcsolja be az összes Wi-Fi bázisállomást, és engedélyezze számukra az időt, hogy megjelenjenek az AirPort menüben.
 2. Az AirPort Menu Extra menüből válasszon egy 802.11 g Wi-Fi bázisállomást a konfiguráláshoz (kezdve a fő bázisállomástól). A Wi-Fi bázisállomások lehetnek AirPort Extreme (802.11g) és AirPort Express (802.11g).
 3. Nyílt AirPort Admin Utility grafit és Snow található Applications / Utilities Mac (is letölthető és telepíteni az itt ).
 4. Válassza ki a Wi-Fi bázisállomást a bázisállomás-választóban, majd kattintson a Konfigurálás gombra.
 5. Az AirPort hálózat szakaszban hozzon létre vezeték nélküli hálózatnevet a WDS hálózathoz.
 6. Opcionális: Alapértelmezés szerint a Wireless Security nem engedélyezett, így nincs szükség jelszó megadására a hálózatra. Javasoljuk, hogy kattintson a Vezeték nélküli biztonság módosítása gombra, válassza a WPA2 Personal lehetőséget, és hozzon létre egy jelszót 8 és 63 karakter hosszúságúra.
 7. A csatorna menüből válassza a 1. lehetőséget. Kiválaszthat egy másik csatorna számot, de vegye figyelembe, hogy ideális esetben három csatorna legyen a szomszédos hálózattól.
 8. Válassza a Hálózat lehetőséget az Eszköztáron.
 9. Ha konfigurálja a fő bázisállomást, győződjön meg róla, hogy az IP-címek elosztása be van jelölve (hacsak nincs másik router, amely már rendelkezik DHCP-szolgáltatással). Ha egy távoli vagy relé bázisállomást állít be, törölje a jelölést az adott eszközhöz tartozó beállítástól.
 10. Kattintson a WDS elemre az eszköztáron.
 11. Jelölje be ezt a bázisállomást WDS-ként.
 12. Válassza a “fő bázisállomás”, “távoli bázisállomás” vagy “relé bázisállomás” a WDS mód menüből.
  • Ha egy fő bázisállomást állít be, kattintson az Add (+) gombra, és írja be a távoli bázisállomásokhoz tartozó AirPort ID vagy Wireless MAC címet. Néhány másodperc elteltével a lista megjelenhet.
  • Ha távoli bázisállomást ad meg, adja meg az AirPort ID vagy a fő bázisállomás vezeték nélküli MAC címét.
  • Ha relé-bázisállomást ad meg, akkor írja be a fő bázisállomás AirPort ID-jét vagy vezeték nélküli MAC-címét, majd kattintson a Hozzáadás (+) gombra a WDS távoli bázisállomások AirPort ID-jának vagy vezeték nélküli MAC-címének beírásához.
 13. Kattintson az OK gombra.
 14. Kattintson a Frissítés gombra.

Alapértelmezés szerint a “Vezeték nélküli ügyfelek engedélyezése ezen a bázisállomáson” jelölőnégyzet be van jelölve. Ezt és az egyéb bázisállomásokat csak akkor szabad választani, ha nincs külön igénye a vezeték nélküli forgalom bizonyos bázisállomás számára történő letiltására. Ha letiltja a “Vezeték nélküli ügyfelek engedélyezése ezen a bázisállomáson” jelölőnégyzetet, majd később módosítani kívánja a bázisállomás beállításait, csatlakoznia kell a bázisállomás LAN portjához Ethernet kábellel. A bázisállomás újrakonfigurálása nélkül nem tud vezeték nélkül csatlakozni a bázisállomáshoz.

Az AirPort Utility 5.5.2 vagy újabb verziójának használatára vonatkozó utasítások

Indítsa el a bázisállomást, amely a fő bázisállomásként lesz beállítva, majd állítsa be a relé bázisállomást (ha használ) és végül konfigurálja a távoli bázisállomást. Az alábbiakban részletezzük az egyes bázisállomások konfigurálására vonatkozó utasításokat. Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi bázisállomások elég közel helyezkednek el egymáshoz ahhoz, hogy mindegyikük jó rádiójelet kapjon a bázisállomásról, amelyhez csatlakozni fog; A helyszínek az építési környezetnek megfelelően változnak, és kísérletezést igényelhetnek. Ha a múltban beállítottad a Wi-Fi bázisállomásodat, hasznos lehet minden olyan Wi-Fi-alapállomás gyári alapértelmezett alaphelyzetbe állítása, amely a WDS része lesz, mielőtt elkezdené. Részleteket, hogy hogyan kell ezt csinálni, és ennek milyen következményei lehetnek, részletes itt . A WDS 802.11g-hoz készült, és nem használható a 802.11n eszközökhöz. A Wi-Fi bázisállomások lehetnek AirPort Extreme (802.11g) és AirPort Express (802.11g). A WDS fő konfigurálásához két lépésre van szükség. Az első az Ön által preferált Wi-Fi bázisállomás beállításainak konfigurálása, hogy a WDS-beállításoktól függetlenül megfelelően csatlakozhasson az internetre. Ha ez megtörtént, folytassa a WDS fõ lépéseit.

iPhone tok és a WDS

Fontos olyan Aple kiegészítőt választanunk amivel korlátok nélkül tudjuk a WDS rendszerét használni. Sajnos vannak olyan tokok és védelmet, amik fém hátlapjuk miatt nem engedik tökéletesen használni a rendszert. Ezért szoktunk olyan iPhone tokot ajánlani, ami egyben ütésálló is, és megfelelő egyéniséget sugároz a külvilág felé. Ezek közé a tokok közé tartoznak a szilikontokok és a műanyagból készült keménytokok is. Mindkét kategória megfelelő védelmet nyújt az iPhone-odnak elejtés és karcolódás ellen is.

WDS fő bázisállomás csatlakoztatása az internethez

 1. Az AirPort Menu Extra menüpontból válasszon egy 802.11g Wi-Fi bázisállomást a konfiguráláshoz.
 2. Nyissa meg az AirPort segédprogramot. Az AirPort Utility Mac vagy Alkalmazások / Segédprogramok, vagy a Start> Minden program> AirPort a Windows alatt található.
 3. Válassza ki a WDS fő Wi-Fi bázisállomását a bázisállomás-választóban (a fő bázisállomással kezdődően), majd kattintson a Konfigurálás gombra.
 4. Adjon meg egy nevet a Wi-Fi bázisállomásnak.
 5. Adjon meg egy jelszót a Wi-Fi bázisállomás beállításainak védelméhez, majd kattintson a Folytatás gombra.
 6. Válassza a Vezeték nélküli hálózat létrehozását, majd kattintson a Folytatás gombra.
 7. Hozzon létre egy vezeték nélküli hálózat nevét.
 8. Választható: Annak érdekében, hogy illetéktelen személyek hozzáférését a vezeték nélküli hálózat, azt javasoljuk, hogy hagyja WPA2 Personal az alapértelmezett biztonsági típusára, és hozzon létre egy jelszót / jelszót 8, maximum 63 karakter hosszú lehet. Válassza ki a kívánt beállítást, majd kattintson a Folytatás gombra.
 9. Válassza ki az internetkapcsolat típusát, majd kattintson a Folytatás gombra.
 10. Adja meg szükség szerint a TCP / IP adatait, majd kattintson a Folytatás gombra.
 11. Kattintson a Frissítés gombra.
 12. Engedélyezze a fő bázisállomás újraindítását.

WDS fő bázisállomás konfigurálása

 1. Kapcsolja be az összes Wi-Fi bázisállomást, és engedélyezze számukra az időt, hogy megjelenjenek az AirPort menüben.
 2. Az AirPort Menu Extra menüpontból válassza ki a 802.11g alapú 802.11g bázisállomás konfigurálását.
 3. Az AirPort segédprogramban válassza ki a WDS fő Wi-Fi bázisállomást az eszközlistában az ablak bal oldalán, majd kattintson a Kézi beállítás gombra.
 4. Válassza ki az AirPort ikont az Eszköztáron, majd kattintson a Vezeték nélküli fülre.
 5. Vezeték nélküli üzemmódból válassza a Részvétel WDS hálózatban lehetőséget.
 6. Kattintson a WDS fülre.
 7. A WDS módból válassza a WDS fő lehetőséget.
 8. Engedélyezze a Vezeték nélküli ügyfelek engedélyezését (lásd az alábbi első megjegyzést).
 9. Kattintson a Hozzáadás (+) gombra, és adja meg az AirPort ID vagy a vezeték nélküli MAC címét a hatótávolságon belül lévő egyes relékhez vagy távoli bázisállomásokhoz (lásd az alábbi második megjegyzést), majd kattintson az OK gombra. A WDS távirányítók, amelyeknek csatlakozniuk kell egy WDS reléhez, mivel a WDS fő túl messze van, később konfigurálhatók.
 10. Miután hozzáadta a Wi-Fi bázisállomásokat, kattintson a Frissítés gombra.

WDS távoli bázisállomás konfigurálása

 1. Győződjön meg róla, hogy minden Wi-Fi bázisállomás be van kapcsolva, és lehetővé teszi számukra, hogy megjelenjenek az AirPort Menu Extra menüben.
 2. Az AirPort Menu Extra menüpontból válasszon egy 802.11g Wi-Fi bázisállomást, amely WDS távirányítóként konfigurálható.
 3. Az AirPort segédprogramban válassza ki a WDS távoli Wi-Fi bázisállomást a bázisállomás-választóban, majd kattintson a Kézi beállítás gombra.
 4. Válassza ki az AirPort ikont az Eszköztáron, majd kattintson a Vezeték nélküli fülre.
 5. Vezeték nélküli üzemmódból válassza a Részvétel WDS hálózatban lehetőséget.
 6. Kattintson a WDS fülre.
 7. A WDS módból válassza ki a WDS távirányítót.
 8. Engedélyezze a Vezeték nélküli ügyfelek engedélyezését (lásd az alábbi első megjegyzést).
 9. Ha még nincs megadva, írja be a WDS fõ AirPort ID-jét, majd kattintson a Frissítés gombra.

WDS relé bázisállomás konfigurálása

 1. Győződjön meg róla, hogy minden Wi-Fi bázisállomás be van kapcsolva, és lehetővé teszi számukra, hogy megjelenjenek az AirPort Menu Extra menüben.
 2. Az AirPort Menu Extra menüpontból válasszon ki egy 802.11 g Wi-Fi bázisállomást, amely WDS reléként konfigurálható.
 3. Az AirPort segédprogramban válassza ki a WDS relé Wi-Fi bázisállomását a bázisállomás-választóban, majd kattintson a Kézi beállítás gombra.
 4. Válassza ki az AirPort ikont az Eszköztáron, majd kattintson a Vezeték nélküli fülre
 5. Vezeték nélküli üzemmódból válassza a Részvétel WDS hálózatban lehetőséget.
 6. Kattintson a WDS fülre.
 7. A WDS mód kiválasztása, WDS relé.
 8. Engedélyezze a Vezeték nélküli ügyfelek engedélyezését (lásd az alábbi első megjegyzést).
 9. Ha még nincs megadva, írja be a WDS főegység AirPort azonosítóját.
 10. Kattintson a Hozzáadás (+) gombra, és adja meg az AirPort ID vagy a vezeték nélküli MAC-címeket az egyes WDS távoli bázisállomások számára, amelyek a hatótávolságon belül vannak, de amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a WDS főhöz (lásd az alábbi 2. megjegyzést), majd kattintson az OK gombra.
 11. Kattintson a Frissítés gombra.

Megjegyzés : “Ehhez és más bázisállomásokhoz engedélyeznie kell a vezeték nélküli ügyfeleket”, hacsak nincs konkrét igény a vezeték nélküli forgalom bizonyos bázisállomáshoz való megtiltására. Ha letiltja a “Vezeték nélküli ügyfelek engedélyezése” jelölőnégyzetet, majd később módosítani kívánja a bázisállomás beállításait, csatlakoznia kell a bázisállomás LAN portjához egy Ethernet-kábellel. A bázisállomás újrakonfigurálása nélkül nem tud vezeték nélkül csatlakozni a bázisállomáshoz. Megjegyzés : Ha WDS-ben bázisállomásokat állít be, ismeri az egyes bázisállomások AirPort ID-jét. Az AirPort ID (más néven Media Access Controller (MAC) címet is) az AirPort Extreme Base Station alján található címkén az AirPort szimbólum mellé és az AirPort Express bázisállomás hálózati adapter oldalára nyomtatja. A WDS beállításának megkönnyítése érdekében helyezze az összes bázisállomást az asztalra, és dugja be a tápegységbe.