Ha valaki sokat messengerezik, és sokat használ egyéb üzenetküldő alkalmazásokat, valószínűleg szüksége lehet, egy egyszerű, letisztult és gyors billentyűzetre. Az alkalmazás, szerencsére ingyenes, így mind Androidra, mind iPhone-ra letölthető. Nemrég az Apple bejelentésére reagálva mely szerint, szoftveresen engedélyezték a billentyűzetek fejlesztését iOS-re, a Fleksy reagált a leggyorsabban. Azóta a leggyorsabb billentyűzetként emlegetik. Nem véletlenül.

Az alkalmazás elérhető iPhone-ra és iPad-re is.

A gyorsaságnak több oka is van. Az egyik a végletekig leegyszerűsített kezelőfelület. Csak a lényeg van rajta, ráadásul a mérete is állítható. A szövegjavítási funkciója pedig, minden eddigi programot felülmúl. A program felismeri, ha rosszul ütünk be valamit, ebben az esetben pedig csak a billentyűzeten egy határozott húzás jobbra, és a program szerinti megfelelő szó már be is lett gépelve. A javítások alkalmával a szoftver nem a begépelt betűkből következtet, mint a többi hasonló program, hanem az érintés helyét figyeli, és a felhasználó szokásaiból tanul, valamint a személyes szótárunkhoz adott szavakat veszi alapul.A program jelenleg elérhető a következő iOS-es mobilokra: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5.

Ha a Fleksy használatában már elég rutinosak vagyunk, akár láthatatlan billentyűzetez is választhatunk, így látjuk a teljes képernyőt, és a gépelési minta alapján a program nagy valószínűséggel találja el a kívánt szavakat. Ahhoz, hogy a leg profibban használhassuk, és minél jobban kiismerje gépelési szokásainkat, érdemes csatolni, hozzá e-mail, és egyéb közösségi fiókjainkat is, így az ott használt szavakat is alapul veheti a program.

A mobiltelefonos gépelés jelenlegi Guinness-rekordját Fleksy-vel állították fel, így mindenképpen megér egy próbát.