A Samsung megkezdte az Android 2021 biztonsági javítás terjesztését a Galaxy A72 okostelefonra. A frissítés nem sokkal a Galaxy A52 frissítési rollout után érkezett, amelyet meglepő módon a Galaxy A8 követett, most pedig a Galaxy A72-re gördül ki.

A frissítés jelenleg kiválasztott régiókban kerül kiosztásra, amelyek közé tartozik Oroszország, Ukrajna és néhány közeli régió. A szélesebb körű bevezetés a hét folyamán várható.

Az Android biztonsági javítás az A725FXXU3AUG2 firmware-számot viseli. A biztonsági javításon kívül a frissítés néhány hibajavítást is tartalmaz.

Azok számára, akik nem tudják, a Galaxy A72 előző frissítése számos funkciót hozott az okostelefonra, például kamera frissítést, hívásminőség javítást, arcfelismerés javítást és még sok mást. Ha Ön Galaxy A72-tulajdonos, és történetesen a kiválasztott régiók egyikében tartózkodik, akkor nagy valószínűséggel megkapja a frissítésről szóló értesítést. Ha még nem kaptad meg, menj a Beállítások – Szoftverfrissítés menüpontba, és ellenőrizd a frissítést manuálisan.

A Galaxy A72 okostelefon 6,7 hüvelykes FHD+ sAMOLED kijelzővel rendelkezik, 90 Hz-es frissítési frekvenciával. A teljesítményéről Qualcomm Snapdragon 720G processzor gondoskodik, 8 GB RAM és 256 GB tárhely párosítva.

A képalkotási feladatokhoz a Galaxy A72 négykamerás beállítással is rendelkezik, ahol az elsődleges kamera egy 64MP-es érzékelő. Ezzel a készülékkel azonban a vásárlók egy 12MP-es ultraszéles látószögű kamerát, egy 8MP-es teleobjektív érzékelőt és egy 5MP-es makróérzékelőt kapnak.

Az okostelefon mögött egy 5000mAh-s akkumulátor áll, a Galaxy A72 25W-os gyorstöltéssel rendelkezik.