Nemrég zajlott a Google I/O 2022, ahol a vállalat felfedte a teljes sorozatot Android eszközökből a 2022-23-as évre,és itt tudtunk meg elég sokat a közelgő Pixel 7 és Pixel 7 Pro. Láttuk, hogy a két telefon hogyan finomítja majd a Pixel 6 sorozat ikonikus dizájnját, valamint egy kicsit azt is, hogy a belső hardver hogyan fokozza a dolgokat a debütáló Google Tensor chiphez képest.

Mindezek ellenére a Pixel 7 és a Pixel 7 Próról elég sok mindent nem osztott meg még a Google, beleértve a belső specifikációkat, vagy akár azt, hogy hogyan néznek ki a telefonok előlapjai. Ez utóbbival kapcsolatban az Android Open Source Projectben olyan kódot fedeztünk fel, amelyből kiderül, hogy milyen kijelzőket használnak a Pixel 7 sorozatban.

Tudjuk, hogy hátulról hogyan fognak kinézni a készülékek – a Pixel 6 és 6 Pro továbbfejlesztett változatai -, és azt is tudjuk, hogy a belső hardver hogyan fog fejlődni a Tensor chipen, de nem tudunk részleteket a kijelzőkről, arról, hogy hogyan néz ki a készülékek előlapja, vagy olyan dolgokról, mint a RAM és a tárhely.

A 9to5Google jelentése azonban részletezte, hogy mire számíthatunk a Pixel 7 és 7 Pro kijelzőitől. A jelentés szerint, amely az Android Open Source Project kódjában talált részletekből származik, a Pixel 7 és 7 Pro ugyanazokkal a kijelzőkkel fog rendelkezni, mint elődeik, néhány finomítással.

A Pixel 7 a jelek szerint 2400 x 1080-as kijelzőt kínál majd 90 Hz-es frissítési frekvenciával, míg a Pixel 7 Pro 3120 x 1440-es kijelzőt 120 Hz-es frissítési frekvenciával. Mindkettő állítólag Samsung panel, és ugyanaz, mint amit a Pixel 6 és 6 Pro kínál.

Állítólag a Pixel 7 kijelzője azonban 1 mm-rel keskenyebb és 2 mm-rel rövidebb lesz, mint a Pixel 6, míg a Pixel 7 Pro állítólag natív 1080p-s módot kap. Úgy gondolják, hogy ez az üzemmód az akkumulátorkímélést szolgálja majd, mindent 1080p-ben renderel, és lehetővé teszi a panel számára, hogy a tartalmakat 1440p-re felskálázza.

A Google Pixel 7 és 7 Pro kijelzőjének adatai egyelőre nem hivatalosak, de külön írásunkban hamarosan elolvashatsz mindent, amit eddig tudunk a készülékekről.