A Samsung Galaxy S22 (Exynos) készüléket szigorú DXOMARK akkumulátor tesztcsomagunknak vetettük alá, hogy mérjük az autonómia, a töltés és a hatékonyság terén nyújtott teljesítményét. Ezekben a teszteredményekben lebontjuk, hogyan teljesített különböző tesztekben és számos gyakori felhasználási esetben.

Főbb specifikációk:

Akkumulátor-kapacitás: 3700 mAh
25 W-os töltő (nem tartozék)
Vezeték nélküli töltés – 15W
6,1 hüvelykes, 1080 x 2340, 120 Hz-es OLED kijelző
Samsung Exynos 2200 (4 nm) lapkakészlet
Tesztelt ROM/RAM kombináció: 128GB + 8GB

Előnyök

  • Tisztességes kisütési áram GPS használatakor menet közben
  • Tisztességes kisütési áram wifin keresztül történő videostreamelés és videólejátszás esetén

Hátrányok

  • Átlagosan 5%-os lemerülés éjszaka
  • Az akkumulátor szintje összeomlik az utolsó százalékos teljesítményen
  • Magas akkumulátor-fogyasztás zenei streaming közben
  • Nagyon alacsony autonómia-nyereség gyors feltöltés után
  • Gyenge vezeték nélküli töltési élmény

A Samsung Galaxy S22 (Exynos) modelljének kis akkumulátora (3700mAh) mérsékelt használat mellett mindössze 1,5 napos autonómiát regisztrált, és szinte minden tesztünkben gyenge teljesítményt mutatott. A 25 W-os töltővel a töltési élmény szintén elmarad. Reméltük, hogy a készülék jó hatékonysági mutatóval fogja megváltani magát, de ez nem így történt. Összességében a Galaxy S22 (Exynos) akkumulátorának teljesítménye gyenge volt, különösen a prémium szegmensben, ahol az utolsó helyen áll – ezt a pozíciót a globális rangsorunkban is megosztja.

Telefontok és védelem

A Samsung legújabb készüléke, bármennyire is hasonlít az elődhöz, külsőben megváltozott. Egy hangyányit más méretekkel, arányokkal és kamera kiemelkedéssel rendelkezik, ezért szükséges egy új S22 hátlap beszerzése, lehetőleg a legjobb forrásból. A Phonebox-nál kapható telefontokok mind megbízható védelmet nyújtanak az új modellnek és segítségükkel könnyedén megőrizheted a telefonod eredeti állapotát akár évek múlva is.

Akku merülés összehasonlítása más készülékekkel

Samsung S22 általános információk és végeredmény