Most már hivatalos! Az Apple következő eseménye szeptember 14-én, kedden, délelőtt 10 órakor lesz. A jövő heti virtuális eseményen végre láthatjuk az iPhone 13-at, az Apple Watch 7-et és talán még az AirPods 3-at is. Előretekintve, az iPad Mini 6 és a kilencedik generációs iPad is megpillanthatjuk még idén.

Az Apple eddig két eseményt tartott 2021-ben. Az első esemény áprilisban volt, ahol új iPad-frissítéseket, színes iMaceket, AirTags nyomkövetőket, egy lila iPhone 12-t és egyebeket láthattunk. (Itt van minden, amit az Apple tavasszal bejelentett.) Majd két hónappal később megtartotta az évesWWDC, fejlesztői eseményt, ahol először láthattuk az iOS 15-öt, a MacOS Monterey-t, más néven MacOS 12-t, a WatchOS 8-at és az iPadOS 15-öt.

Mikor lesz a következő Apple esemény?

Szeptember 14-én lesz. Az Apple a következő eseményét szeptember 14-én, kedden, 10 órakor PT (13 óra ET, 18 óra BST) tartja. A CNET még 2018-ban mélyen belemerült az Apple eseményeinek idővonalába, és egy meggyőző “Labor Day hipotézissel” rukkolt elő, amelyről itt olvashat bővebben. Ha megnézzük a 2021-es naptárat, a Labor Day-szabály ezt a szerdát jelölné meg a következő Apple-rendezvényként. De mivel az Apple hivatalosan is bemutatta az iPhone 13 hivatalos bejelentési dátumát, a hipotézisünk idén nem állt be.

Az Apple jellemzően három-négy eseményt tart egy évben: egy tavaszi eseményt, egy nyári fejlesztői konferenciát és még egy-két eseményt ősszel. Az őszi események általában szeptemberre és októberre esnek. A szeptemberi eseményen általában új iPhone-ok és Apple Watch-frissítések, míg az októberi eseményen jellemzően új Macek és iPadek kerülnek bemutatásra.

Visszatérés az eredeti menetrendhez

Bár az Apple a 2012-es iPhone 5 óta minden évben szeptemberi eseményen jelentette be legújabb iPhone-ját, a világjárvány idején bekövetkezett gyártási késések miatt 2020-ban változott ez a minta. A tavalyi szeptemberi Apple-rendezvényen bemutatták az Apple Watch 6-ot, az Apple Watch SE-t és a frissített iPad-modelleket — de új iPhone-t nem. A vállalat később, októberben mutatta be az iPhone 12-t. A tavaly őszi Apple-rendezvény a világjárvány miatt csak online volt. A livestream a szokásos módon a vállalat weboldalán keresztül volt elérhető.

Idén az Apple visszatér a szokásos szeptemberi menetrendhez, de az esemény ismét virtuális lesz. Már sejtettük, hogy a techóriás eseménye kizárólag online lesz. Erről korábban a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman júliusi Power On hírlevelében pletykált. Szerinte az esemény teljesen virtuális lesz, mert a techóriás úgy döntött, hogy a COVID-19-es esetek növekedése miatt elhalasztja a személyes munkához való visszatérést.

Új iPhone 13 tokok és kiegészítők

Az Apple bemutatja a legújabb védőtokokat a 2021-es modellekhez, amelyek közül mindre más és más méret fog illeszkedni. A készülékek közül a “sima’ iPhone 13 és az iPhone 13 Pro-nak a mérete megegyező lesz, azonban a hátlapon a kamerakivágás a lencsék elhelyezkedése és eltérése miatt más méretű lesz.

Azért, hogy az új készüléked tökéletes védelmet kapjon, érdemes a legújabb iPhone 13 tokok beszerzése, már a készülék készhezvétele előtt. Ezzel biztosíthatjuk magunkjat és az új telefonunkat is a véletlen károktól. Érdemes odafigyelni az új előlapra, mivel egy minden eddiginél jobb (és persze drágább) OLED kijelzőt kap a telefon, aminek a cseréja akár több százezer forintos nagyságrenű is lehet.

Várható új Apple-termékek:

iPhone 13, Apple Watch 7, AirPods 3, új iPad Mini és még sok minden más.
Az Apple a korábbi 2021-es eseményei során már bemutatott egy sor hardver- és szoftverfrissítést, de van még néhány dolog, amit várhatóan ősszel jelent be a techóriás. Ezek közé tartozik az iPhone 13, az Apple Watch 7, az AirPods 3, az iPad Mini 6, egy nagyobb iMac az Apple M1 chipjével, egy megfizethetőbb Apple Display, egy új MacBook Pro és egy új Mac Pro az Apple M1 chipjének pletykált frissítésével. Emellett az Amazon Echo Show okos kijelző Apple-konkurensére, egy beépített Apple TV-vel ellátott soundbarra és egy Apple AR/VR headsetre is számíthatunk.

iPhone 13

Az iPhone 13 a pletykák szerint négy telefont — iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Max — tartalmaz majd Ming-Chi Kuo elemző szerint. Spekulációink szerint az Apple új iPhone-ja új dizájnnal, továbbfejlesztett kamerákkal, akkumulátorral és specifikációkkal érkezhet.

Apple Watch 7

Az Apple következő generációs viselhető eszköze tartalmazhat néhány új kulcsfontosságú funkciót, például egy elegáns, lapos peremű újratervezést, az akkumulátor élettartamának javítását és egy lehetséges vércukorszint-mérő szenzort. Az Apple Watch 7 a WWDC-n bemutatott WatchOS 8 operációs rendszerrel érkezik majd.

AirPods 3

Az Apple AirPods valamikor idén kaphat frissítést a Bloomberg egy korábbi jelentése szerint. A pletykák szerint az AirPods 3 az AirPods Pro-hoz hasonló funkciókkal fog rendelkezni, mint például térbeli hangtámogatással, rövidebb szárral, cserélhető hegyekkel és kisebb töltőtokkal.

iPad Mini 6

Az Apple többi táblagépe, köztük az iPad, az iPad Air és az iPad Pro már kapott frissítéseket idén, így már csak az iPad Mini maradt. Gurman szerint az iPad Mini újratervezése 2021 őszére “már mehet”.

Kilencedik generációs iPad

Az Apple iPad frissítését idén ősszel egy új, kilencedik generációs modellel láthatjuk. Gurman szerint a technológiai óriás következő táblagépe vékonyabb kialakítással és továbbfejlesztett processzorral rendelkezhet.