Mindenkit arra ösztönöznek, hogy erős jelszavakat használjon, hogy csökkentse a fiókjaink feltörésének kockázatát. Egy hosszú jelszó, amely tartalmaz véletlenszerűen váltakozó nagy- és kisbetűket, számokat és szimbólumokat, sokkal biztonságosabb lehet, mint a ‘p4ssw0rd’ választása, de ugyanakkor sokkal nehezebb elmondani valakinek a jelszavadat, ha hozzáférésre van szükségük a fiókodhoz. Szerencsére most van egy mód arra, hogy biztonságosan megosszad a jelszavaidat más iPhone felhasználókkal, anélkül hogy le kellene diktálnod tizenhat véletlenszerű karaktert vagy használnod kellene harmadik fél jelszókezelőit. Íme, hogyan ossz meg jelszavakat megbízható kapcsolataiddal az iPhone készüléken.

Hogyan működik a jelszavak megosztása az iOS 17-en?

Az iOS 17-ben most már lehetséges megbízható kapcsolatok csoportjait létrehozni, akikkel megoszthatod a jelszavakat és hitelesítő kulcsokat. Te választhatod ki, melyik jelszavakat osztod meg a csoporttal, így megoszthatod a Netflix jelszavadat anélkül, hogy meg kéne osztanod például a banki alkalmazás jelszavadat is. Amint létrehozod a megosztó csoportot, minden csoporttag hozzáadhat új jelszavakat vagy szerkesztheti a meglévőket, és létrehozhatsz több megosztó csoportot is, így különböző jelszavakat oszthatsz meg különböző kapcsolataiddal.

Lehetőség van jelszavak törlésére a csoporton belül, de ez azt is jelenti, hogy azok törlődnek a saját személyes jelszólistádról is. Szerencsére a jelszavakat egy “utoljára törölt” mappában tárolják 30 napig, így vissza tudod állítani a jelszót a saját iPhone-odra, ha még szükséged van rá.

Kijelzővédelem és a prémium iphone 15 tok

A kijelzővédelem és a prémium iPhone 15 tok kiemelkedő fontosságúak a telefon védelmében és hosszabb élettartamának biztosításában. A kijelzővédelem olyan réteg, amely a kijelzőt védheti a karcoktól, ütésektől és egyéb sérülésektől, ami nagyon fontos a készülék értékének és megjelenésének megőrzése szempontjából. Ezáltal a kijelző hosszú távon is tiszta és éles maradhat.

A prémium iPhone 15 tok pedig kiváló minőségű anyagokból készül, és pontosan illeszkedik a telefonhoz, védelmet nyújtva annak minden részének. A tok extra védelmet nyújthat a telefonnak az esetleges ütésektől, cseppek és károk ellen. Emellett stílusos és elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek, ami a felhasználók számára vonzó lehet. A kombinációja a kijelzővédelemnek és a prémium toknak segíthet megőrizni az iPhone 15 hibátlan állapotát hosszú távon.

iCloud kulcskarika használata

A jelszavakat az iCloud Kulcskarika segítségével osztják meg, amely biztosítja, hogy az adatok mindvégig biztonságosan végpontig titkosítottak legyenek. Ez sokkal biztonságosabb megoldás, mint másoknak diktálni a jelszavadat, vagy akár leírni azt. Ha nem tudsz várni az iOS 17 hivatalos kiadására a jelszómegosztás használatához, akkor most telepítheted az iOS 17 nyilvános bétáját.

Hogyan ossz meg jelszavakat és hitelesítő kulcsokat megbízható kapcsolatokkal Ahhoz, hogy jelszavakat ossz meg más iPhone felhasználókkal, azoknak is az iOS 17-et kell futtatniuk, és az is szükséges, hogy a kapcsolataid között szerepeljenek.

 • Nyisd meg a Beállításokat. Görgess le és válaszd ki a Jelszavakat. A Családi jelszavak alatt koppints a Kezdés gombra.
 • Koppints a Folytatásra annak megerősítéséhez, hogy szeretnéd használni ezt a funkciót.
 • Az Új megosztott csoport oldalon alapértelmezés szerint egy Családi jelszavak nevű csoport jelenik meg.
 • Ha már van Családi megosztási csoportod, akkor annak a csoportnak a kapcsolatai megjelennek csoporttagként.
 • Azok közül, akiket eltávolítanál a csoportból, érintsd meg a nevet, majd válaszd a Csoportból eltávolítás opciót.
 • További tagok hozzáadásához érintsd meg a Hozzáadás gombot. Változtasd meg a csoport nevét, ha szeretnéd, majd érintsd meg a Létrehozás gombot.
 • Válaszd ki a megosztani kívánt jelszavakat és hitelesítő kulcsokat, majd érintsd meg a Mozgatás gombot.
 • Ha tájékoztatni szeretnéd a csoporttagokat arról, hogy megosztottál velük egy jelszót, érintheted az Értesítés a Üzeneteken keresztül opciót, egyébként érintsd meg a Később nem opciót.
 • Azok a kapcsolatok, akiket a csoportba adsz, meg kell, hogy erősítsék a meghívást a saját iPhone-juk Jelszavak beállításaiban, mielőtt hozzáférhetnek a megosztott jelszavakhoz.
 • A csoporttagokat, vagy a csoporttal megosztani kívánt jelszavakat és hitelesítő kulcsokat szerkeszteni kívánod, nyisd meg újra a Jelszavak beállításokat, majd érintsd meg a megosztott csoport nevét.
 • Az Szerkesztés opcióval módosíthatod, mely jelszavakat osztod meg, vagy a Kezelés opcióval adhatsz hozzá vagy távolíthatsz el tagokat a csoportból.

Hogyan ossz meg egy jelszót az AirDrop segítségével Ha jelszavakat szeretnél megosztani valakivel, aki nem rendelkezik az iOS 17-tel, vagy csak egyetlen fiókhoz tartozó jelszót vagy hitelesítő kulcsot szeretnél gyorsan megosztani, akkor az AirDrop segítségével is megoszthatsz egy jelszót, ha a másik személy a közelben van.

 • Nyisd meg a Beállításokat.
 • Görgess le és érintsd meg a Jelszavakat.
 • Válaszd ki azt a fiókot, amelyhez megosztanád a jelszót.
 • Az oldal tetején érintsd meg a Megosztás ikont.
 • Válassz ki egy közeli eszközt, amivel megosztanád a jelszót.
 • A jelszó az AirDrop segítségével lesz megosztva.