Az iPhone-on a legtöbb zenei alkalmazás lehetővé teszi a háttérben történő zenelejátszást. Elvégre gyakorlatilag használhatatlanok lennének, ha nem tudnának. A videóalkalmazások esetében ez nem így van, aminek – ismétlem – van értelme, mivel nem nézhetsz videókat zárolt iPhone-oddal és készenléti állapotban lévő telefonnal.

A YouTube esetében az alkalmazás egyfajta kettő az egyben platform, amely videókat és ezzel együtt zenei videókat kínál, ami manapság meglepően népszerű módja a zenefogyasztásnak. Podcast-epizódokat és koncerteket is találsz rajta.

A YouTube zenei streaming szolgáltatásának magyarázata: Nos, a YouTube lehetővé teszi, hogy a videóalkalmazáson keresztül a háttérben zenét is lejátsszon, de van egy kikötés: prémium előfizetőnek kell lenned ahhoz, hogy kihasználhasd ezt a funkciót. Természetesen használhatod a YouTube Music alkalmazást is, de ehhez is előfizetőnek kell lenned.

Szerencsére van egy megoldás, amellyel ingyenesen, a háttérben is lejátszhatod a YouTube-videók zenéit, és ez tényleg nem nehéz. Nézze meg az alábbi gyors videónkat, vagy kövesse az alatta található írott útmutatót.

Hogyan játszhatsz le YouTube-zenét a háttérben iPhone-on?

A trükk az, hogy használd a telefonod alapértelmezett böngészőjét, a Safarit:

  • Nyissa meg a Safarit, és lépjen a ‘YouTube.com’ oldalra.
  • Most keresse meg azt a zenei videót, amelyet meg szeretne hallgatni.
  • Koppintson az ‘Aa’ ikonra a cím/keresősávban.
  • A legördülő menüből válassza a ‘request desktop site’ (asztali oldal kérése) lehetőséget.
  • Nyomja meg a ‘lejátszás’ gombot a videón

Ekkor, amikor visszatér a kezdőképernyőre, vagy lezárja a telefonját, a zene leáll, mert a videó lejátszása leáll. A lejátszást azonban könnyen újraindíthatja anélkül, hogy visszalépne a böngészőbe.

  • Nyissa le a Vezérlőközpontot (vagy húzza fel alulról, ha TouchID-vel ellátott iPhone-ja van).
  • Keresse meg a zenelejátszás widgetet
  • A böngészőből fel kell, hogy legyen címkézve rajta a zeneszám.
  • Nyomja meg a lejátszás gombot

Ha ezt megtetted, és legördíted a Vezérlőközpontot, meg kell jelenítened a zenelejátszás lehetőségét. Ha már lejátszik, akkor zárolhatja a telefont, és a záróképernyő vezérlőjéről lejátszhatja és szüneteltetheti, vagy csak menjen tovább a telefonon lévő más alkalmazások segítségével.

A lejátszáshoz a telefon zárolt állapotában csak zárd be a telefont, és a zárolási képernyőn meg kell jelennie a zenei widget vezérlőjének. Érintse meg a lejátszás gombot, és a zene a háttérben folytatódik.

Érdemes megjegyezni, hogy ha egy lejátszási listában vagy sorban áll, úgy tűnik, nem folytatódik automatikusan a következő dalra, így valóban újra meg kell nyitnia a Safarit, hogy új dalt válasszon, amikor az egyik dal véget ér. Szerencsére a YouTube tele van hosszú összeállításokkal és élő koncertekkel, és könnyen találhatsz egy óránál hosszabb “videókat”.