Kevesebb, mint két hónap múlva bemutatják a legújabb iOS 10-et, ami majd szeptemberben fog felkerülni a legújabb iPhone 7-re. Az idei WWDC június 13.-án veszi kezdetét. A szokásokhoz híven, itt fogják bemutatni az új OS X-et is.

Ha hihetünk az előrejelzéseknek, az Apple hatalmasat fog változtatni az iPhone-ok kezelőfelületén, és szinte teljesen újragondolja azt. Megmutatjuk nektek a legújabb és valószínűleg a valósághoz legközelebb álló koncepciót. Nem árt megjegyezni, hogy a videó készítője Sam Beckett, tavaly szinte 99%-os pontossággal eltalálta az iOS 9 kezelőfelületének új funkcióit. Az eredmény nagyszerű, és ha tényleg ilyen lesz, akkor mindenképpen megéri majd frissíteni, vagy csak egyszerűen megvenni az iPhone 7-et!

iOS Control Center

Végre személyre szabható lesz a Control Center, tehát átrendezhetjük a felső és alsó sorban található kapcsolókat, ami kimondottan jó hír. Tegye fel a kezét aki használta már az alsó sorban lévő “időzítő” gombot! Ugye? Pedig ott van a zseblámpa mellett…

A jelenlegi OS X-ben

Már megtalálható a Dark Mode, aminek a használata sötétben tehet jó szolgálatot. Bár az iOS 9.3-mal, bevezették a Night Shift-et, azonban ez a megoldás még ezen is dobna egy keveset. Nem kis munka lenne ezt bevezetni, mivel az Apple-nek az egész operációs rendszert újra kéne rajzolnia.

Egyre több funkció kerül bele az iMessage-be. A legjobb és a leghasznosabb is az előnézet funkció lenne, amit ma már számtalan üzenetküldő alkalmazás is használ. Az emoji-kereső szerintem teljesen értelmetlen ötlet, bár múltkor végiglapozgattam a kis ikonokat, és meglepően sokan vannak, tehát idővel ez is jó szolgáltatot tehet.

Document Picker. Ezért a funkcióért minden biztonsági rést megbocsátanék az iOS-nek. Már sokadik generáción át váltogatom az iPhone-okat, de a legtöbb emberhez hasonlóan Androiddal kezdtem az okostelefonozást. Ez az egyetlen egy dolog amit hiányolok az iPhone-ból. Ezzel a kis programmal végre böngészhetnénk a fájljaink, leveleink között és mappákba is rendezhetnénk őket. iPad-en vagy akár iPhone 7 Plus-on pedig lehetőségünk adódna a multitasking használatára, Drag-and-Drop funkció mellett.

Az utolsó funkció pedig a Siri fejlesztése lenne. Az új iOS-ben írott szöveggel vezérelhetnénk készülékünket, ha éppen valami zajos, vagy akár csendes helyen vagyunk.