Az utóbbi időben több iPhone 14 Pro kiszivárgott – főleg CAD-rajzok, amelyek az Apple következő zászlóshajójának lehetséges méreteit mutatják.

Láttunk már olyan vonalrajzokat, amelyek az iPhone 14 Pro-t elölről, oldalról és hátulról mutatják. Két különböző forrás pedig úgy tűnik, hogy napokon belül hasonló dizájnvázlatokat tett közzé. Egyik sem tűnik azonban olyan lenyűgözőnek, mint a holland LetsGoDigital weboldal által közzétett renderek.

A fent említett CAD-ábrák alapján a rendereket Parvez Khan grafikus készítette a Technizo Concept-től, és egy, a jelenlegi iPhone 13 Pro-hoz hasonló telefont mutatnak, de a hagyományos notch helyett az új pillával és lyukasztásos kivágásokkal a kijelzőn.

A pillérben a Face ID-kamera, míg a FaceTime-kamera a kijelző tetején lévő lyukasztónyílás mögött kap helyet, állítják.

Korábban már hallottuk, hogy az iPhone 14 Pro képernyőmérete megegyezik majd a 13 Pro-éval – 6,1 hüvelyk -, így a többi új technológia nagy része a telefon belsejében lesz megtalálható.

Ezek közé tartozhat az A16 Bionic processzor, amely 2022-re megkülönbözteti majd a készüléket a nem Pro modellektől. A pletykák szerint a standard iPhone 14 készülékek maradnak az A15-ös chipnél. forrás: iPhone 14 Pro met vernieuwd design | LetsGoDigital

A16 Bionic SoC

Úgy tűnik, hogy az Apple ezúttal egy újabb változtatást szeretne végrehajtani, hogy jelezze az alap- és a Pro modellek közötti különbséget. Korábban az Apple mindig ugyanazt a chipkészletet alkalmazta mind a négy modellnél. Például a teljes iPhone 13 sorozat az A15 Bionic SoC-vel van felszerelve. Idén azonban úgy tűnik, hogy az amerikai gyártó más stratégiát alkalmaz.

Ming Chi Kuo a Twitteren arról számol be, hogy csak az iPhone 14 Pro (Max) lesz felszerelve az új és rendkívül erős A16 Bionic chippel. A nem Pro modellek a már elérhető A15-ös chipet kapják. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 14 (Max) kisebb teljesítményű lesz, mint a Pro modellek. Mindazonáltal az A15 Bionic még mindig az egyik legerősebb chipkészlet, amely ma kapható. Úgy tűnik, ez egy stratégiai döntés. Így a megnevezések sokkal jobban kiemelkednek: Pro = extra erős és Max = extra nagy.

A memória tekintetében is lesznek különbségek. Valószínűleg mind a négy modell alapfelszereltségként 6 GB RAM-mal rendelkezik majd. A Pro és Pro Max modellek azonban az extra gyors LPDDR 5 memóriával lesznek felszerelve, míg az alapmodelleknek LPDDR 4 memóriával kell beérniük. Arra is van egy kis esély, hogy a Pro modellek ezúttal 8 GB RAM-mal lesznek felszerelve.

Az Apple különböző memóriaváltozatokat kínál majd. Alapfelszereltségként 128 GB tárhely áll majd rendelkezésre. Ezen kívül egy 256 GB-os, egy 512 GB-os és egy 1 TB-os változat is elérhető lesz – akárcsak a jelenlegi csúcsmodelleknél. Egyes pletykák szerint ezúttal egy 2 TB-os változat is készül. Én személy szerint nem számítok erre – elvégre az 1 TB-os változat már 580 euróval drágább, mint az alapmodell. Egy további terabájt kétségtelenül jóval 2000 euró fölé emeli a kiskereskedelmi árat.