Az iPhone 6S szinte mindenben fejlődött, az iPhone 6-hoz képest. Azért írom azt a kis “szinte” jelzőt, mert egyetlen egy visszalépést tapasztalhatunk. Mégpedig a manapság egyik legfontosabb téren. Akkumulátorkapacitás.

Az idén megjelent iPhone 6S, 1715mAh-s akksijával szemben a tavalyi készüléket még 1810mAh-s akkumulátorokkal szerelték. Ez, bár első pillantásra nem tűnik nagy különbségnek, mindenképpen kijelenthetjük, hogy visszalépés.

iPhone Akkumulátorok

Nézzük, hogy most mire megyünk akkor, ha nem tuningoljuk fel telefonunkat egy akkumulátorral felvértezett iPhone 6 tokkal. Nem csak a száraz számokat kell ez esetben figyelembe venni, hanem az új technológiás kijelzőt és a teljesen új processzort is, ami az elődeinél sokkal kevesebb áramot fogyaszt. Valószínűleg ez lesz a “több-napos” telefonok jövője, mivel az akkumulátoros tájékán fejlődés sajnos egyelőre nem látható.

Az Apple a kapacitás-csökkenést a Taptic-Engine megjenésével indokolta, amit a gyártó kénytelen volt az akkumulátor helyére bezsúfolni. Azonban hivatalos közleménye szerint a készülékekben debütáló A9-es Chipkiemelkedően alacsony fogyasztása ellensúlyozza ezt a csökkenést. Szerencsére már a melegedéstől sem kell tartanunk, ami a régebbi telefonoknál jelentkezett és ami miatt nem tudtunk akármilyen iPhone 6 tokot használni készülékünkre.

Teszteredmények

A közleményekben bármit lehet állítani, így inkább egy független tesztnek hiszünk. Lássuk a Gsm Arena által összeállított eredményeket!

Az első diagram a beszélgetési időt mutatja:

Böngészési eredmények:

Videólejátszás:

A táblázatokhoz csak annyi hozzáfűzni való van, hogy nézzük meg melyik készülékek előzik meg a jelenlegi Apple csúcsmodellt, és tudásban melyik veheti fel vele a versenyt. Azok amelyek közel azonos tudásúak ezen a táblázaton alig-alig szerepelnek és nem azért mert véletlenül kifelejtették őket.

A csökkentett akkumulátor kapacitás meglepő eredményt hozott, hiszen szinte azonos (egy kicsit jobb) mint a tavalyi iPhone 6 készülék eredménye. Így aki a gyengébb akksi miatt vacilál az iPhone 6S vásárláson, az nyugodtan elengedheti ezt a kérdést. Végre nem kell hatalmas méretű egyedi iPhone 6 tokot venni. Egy húzós napot, bőven kibír az új telefon is. Sőt