Alig érkezett meg hozzánk az Apple legújab készüléke, az iPhone 6-os. A legnagyobb külföldi lapok már az iPhone 6S érkezését várják, és találgatják a legújabb funkcióit. Lassan úgy érezhetjük, hogy a teljesítményen nincs mit csiszolni, és erre az Apple is kezd rájönni.

A fejlesztési kényszert az Apple úgy látszik a kamera továbbfejlesztésében kívánja beteljesíteni a gyártó. Nem lesz egyszerű dolga. A legújabb iPhone 6-os készülék eddig is remek kamerával rendelkezett, és tudomásunk szerint a következő generációval sem szeretne beleugrani a megapixel háborúba, inkább egy HTC-nál már alkalmazott megoldáson kísérletezik, a dupla optikán.

Dupla optika az iPhone-ban

A technológia elvileg működhet és az Apple bejelentései szerint akár egy tükörreflexes fényképezőgép tulajdonságaival is fel tudják ruházni a telefont. A HTC-nél az említett megoldás kissebb sikert hozott a vártnál, így kíváncsian várjuk, hogy oldja meg ezt a kérdést az Apple!

Persze, ez mind csak feltételezés, csak grafikákat láthatunk ennek a létezéséről, valódi kiszivárgott információval senki nem tud szolgálni, az azonban biztos, hogy az iPhone kamerájára ráférne már egy komolyabb frissítés. Kérdés persze, hogyha belekerül még egy lencse a készülékbe, az ugyanúgy ki fog-e állni a hátlapból mint az iPhone 6-ban lévő, valamint rejtély, hogy a készülék sarkára, vagy esetleg a közepére tervezi a gyártó. A hátlapon történő bármilyen átalakítás azonban feladhatja az iPhone tok gyártóknak a leckét. Hiszen a meglévő iPhone 6 tokok nem 2 szériát fognak kiszolgálni, mint az eddigiek, hanem csak 1-et.

A védelem ügyben viszont nem kell senkinek aggódnia, ahogy az iPhone 6 tokok esetében is, úgy szeptemberben az iPhone 6S tokok esetében is is már a forgalmazás első napján kereshettek minket!