Épphogy túlléptünk a jelenlegi szériával a média által túlzásba vitt tavalyi bendgate-en, máris megkapta az Apple a következő felhasználói megrovást. Bosszantó tud lenni, amikor egy telefon gyorsabban merül mint az előző készülékünk, mint a szomszédé vagy a kollégánkké. Ezen még valahogy túllendülünk, hiszen valamit valamiért elven egy telefon vagy Okos és mindent meg lehet vele csinálni amit csak akarunk vagy egyszerű, mint egy szög és az akksija is hetekig bírja.

iPhone 6 üzemidő

Idén az iPhone 6S-be nem került a tavalyinál nagyobb akkumulátor, ami nem olyan nagy baj hiszen már az iPhone 6 is simán túlszárnyalta a mai okostelefonok átlag készenléti idejét. A probléma ott kezdődik ha két, elvileg teljesen megegyező iPhone 6S üzemideje, órában mérhető mennyiséggel tér el egymástól. Még szerencse, hogy méretbeli eltérésről nem beszélhetünk így bármelyik iPhone 6 tok megfelelő lehet az új készülékekre is.

Az Apple idén, két különböző beszállítótól, a TSMC-től, valamint a Samsung-tól rendelte meg az új A9-es Chip-et, valószínűleg a rövid idő alatt legyártandó hatalmas mennyiség miatt. A processzorok közötti különbség elvileg csak méretbeli. Míg a Samsung 14nm-es technológiával tud gyártani, a TSMC csak 16nm-el.

Minél fejlettebb egy elektronikai cég gyártási technológiája, annál kissebb eszközöket tudnak gyártani, tehát elvileg a Samsung megoldása a korszerűbb. A tesztek során azonban kiderült, hogy egyes esetekben a TSMC processzorral szerelt készülékek akár 2 órával is tovább bírhatják akkuval. Ez nagyjából 25% eltérést jelent.

A való életben modellezett tesztekben pedig, ha bár nem is ennyire nagy a különbség, de szintén észlelhetően rosszabbul teljesít a Samsung processzora. Egy iPhone 6S Plus-t alapul véve a TSMC processzor a nap végére 24%-on állt, a Samsung processzoros készülék pedig csak 10%-on.

Az Apple gyorsan reagált a szárnyrakelt hírre és közleményben kiadta, hogy a két processzor közötti különbség, mind akkumulátor fogyasztásban, mind teljesítményben a hivatalos gyári tesztek alapján maximum 2-3%-ban térnek el.

A felhasználók nem jelentettek melegedéssel kapcsolatos információkat, tehát nagyon úgy tűnik, hogy bármelyik iPhone 6 tokot https://www.phonebox.hu/iphone/iphone-6-tok-folia használhatjuk mobilunkra.

Reméljük ezek az eltérések a mindennapi használat során nem befolyásolják majd az élényt, amit az iPhone 6S nyújt a felhasználóinak. Véleményünk szerint a szintetikus teszteknek nagyon kevés a valóságalapja, így nem kell tartanunk tényleges 25%-os eltéréstől, arra pedig ne is gondoljunk, hogy a Samsung ezt direkt csinálta volna… Vagy mégis?

Ha esetleg kíváncsi lennél, hogy a te készülékedet milyen processzorral szerelték, csak ezt a programot kell letöltened az AppStoreból: Lirum Device Info A modellszámnál 2 érték fogadhat: N71AP (Samsung) ; N71MAP (TSMC)