A Samsung Galaxy A72 a hírek szerint a júniusi, illetve a júliusi 2021-es Android biztonsági javítást kapja. A legújabb biztonsági javításon kívül a frissítés mindkét okostelefon esetében számos változást hoz a galériában, a kamerában, a hívásminőségben és még sok másban. A frissítés jelenleg Indiában, Bolíviában és Panamában fut, és várhatóan hamarosan más piacokra is eljut. A hírek szerint a Samsung Galaxy M51 is kap egy frissítést Indiában, amely a 2021. júniusi Android biztonsági javítást hozza a 360 Audio képességgel együtt.

A TizenHelp jelentése szerint a Samsung a Galaxy A72 (Review) és a Galaxy A52 (Review) készülékeket a 2021. júniusi, illetve a 2021. júliusi Android biztonsági javítással frissíti. Ezzel együtt az okostelefonok frissített Galériát is kapnak, amely egy új “újramaszterizált kép megtekintése” funkcióval egészül ki, és a telefonok a hírek szerint mostantól képesek elemezni a képeket, hogy megtalálják az “optimális felbontást, fényerőt, színt és élességet, és optimalizált képeket javasolnak”. A kamera mindkét okostelefonon javított stabilitást és képminőséget is kapott. Az okostelefonok emellett javult a hívásminőség és az arcfelismerés stabilitása is.

A SamMobile jelentése szerint a Samsung Galaxy M51 (felülvizsgálata) a 2021. júniusi biztonsági javítást kapja a továbbfejlesztett Quick Share, a Google Rich Communication Services (RCS) és a 360 Audio mellett. A 360 Audio képesség segítségével a Galaxy Buds Pro felhasználók a Dolby Head tracking technológián keresztül többdimenziós hangzást reprodukálhatnak.

A Galaxy A72 frissítés A725FXXU2AUF3 firmware verzióval Indiában, míg a Galaxy A52 frissítés Bolíviában és Panamában jelenik meg A525MUBU2AUF3 firmware verzióval. A Galaxy M51 frissítése Indiában jelenik meg, és az M515FXXU3CUG1 firmware-verziót viseli. A Galaxy A72 és Galaxy A52 frissítésének mérete 1290,16 MB, de a Galaxy M51 frissítésének részletei még nem ismertek. A felhasználóknak ajánlott, hogy okostelefonjaikat akkor frissítsék, amikor azok erős Wi-Fi-kapcsolathoz kapcsolódnak és töltésre vannak állítva. A frissítés manuális ellenőrzéséhez menj a Beállítások > Szoftverfrissítés > Letöltés és telepítés menüpontra.