Az Apple mindig is a legjobb készülék megalkotására törekedett, külsőt és belsőt tekintve egyaránt. Sajnos az iPhone 6 megjelenését követően egyre több hiba csúszik a gépezetbe. Itt a legújabb. Reméljük az iPhone 7-et nem fogja érinteni a probléma.

Egyre több Egyesült Állami iPhone 6 és iPhone 6S tulaj jelentkezik az Apple hivatalos szervizeiben, akiknek az érintőképernyő felső pár során megjelenik egy fehér pixeles sáv, amely egy határozott nyomás segítségével eltűnik, majd pár nap múlva újra megjelenik.

A szervizek tapasztalata

szerint az idő előrehaladtával a fehér sáv elkezd növekedni, míg végül a kijelző felső harmada eltűnik, és ezt követően az érintést sem érzékeli a kijelző.

A hiba kijelzőcserével nem oldható meg, a hiba forráa teljesen más. A különös jelenséget az érintés irányításáért felelős chip okozza. Az IC a tapasztalat szerint 2-3 év intenzív használat után a folyamatos nyomások és ütődések miatt megsérülhet.

Éppen ezért szoktuk hangsúlyozni mindenkinek, hogy használjon mindig üvegfóliát! Valószínűleg az új iPhone-t már nem fogja érinteni a probléma, azonban senki se habozzon majd egy iPhone 7 tok beszerzésén, vagy akár egy üvegfólia felrakásán!

Az iPhone tulajok jelentése szerint külsős Apple szervizek már hatékonyan képesek javítani a hibát, az Apple azonban eddig még nem nyilatkozott az ügyben!