A Google Pixel 7 és a Pixel 7 Pro még nincs olyan régóta a piacon, de az idő senkire sem vár – különösen az okostelefonok világában. A vállalat várhatóan még 2023-ban bejelenti a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro készülékeket, és az elvárások nagyok. Ahogyan azok is lehetnek.

Egy új jelentés azt állítja, hogy egy meg nem nevezett Google bennfentes által kiszivárgott információkon alapul, és több kamera részletét osztották meg először. Ha ezek a részletek pontosak, akkor a Pixel-telefonok következő körére érdemes lehet vetni egy pillantást, ha valaki rajong a fényképek vagy videók készítéséért.

Nagy kamera frissítések jönnek

Ez az új jelentés az Android Authorityn keresztül érkezik, amely a Google következő telefonjainak néhány figyelemre méltó hardverfrissítésére utal.

A lista élén a Pixel 8 és a Pixel Pro esetében is egy új kameraérzékelőre való áttérés áll. Kifelé a Samsung ISOCELL GN1, mondják nekünk, helyette a továbbfejlesztett ICOSELL GN2 jelenik meg. Ez egy nagyobb érzékelőt jelent, amely több fényt rögzít, mondták nekünk. Ez az új telefonok jobb gyenge fényviszonyok között nyújtott teljesítményét hivatott biztosítani, de ezt a saját szemünkkel kell majd látnunk, hogy megbizonyosodjunk róla.

Ez az új érzékelő támogatja a 8K videofelvételt is 30fps sebességgel, de nem világos, hogy ez elérhető lesz-e az új telefonok tulajdonosai számára. A Staggered HDR-t is tartalmaznia kell. állítja a szivárgás, a funkció csökkenti “a HDR-hez rögzített képkockák közötti késleltetést, hogy csökkentse a szellemképesedést és felgyorsítsa a rögzítési folyamatot”

Konkrétan a Pixel 8 Pro esetében egy továbbfejlesztett ultraszéles kamerával a 64 megapixeles Sony IMX787 váltja majd fel a távozó 12 megapixeles Sony IMX386-ot. Ez lehet a legnagyobb frissítés, ami remélhetőleg sokkal jobb képességűvé teszi az ultraszéles kamerát.

A Google azonban nem hagyja hidegen a Pixel 8-at. Megkapja a saját ultraszéles frissítését, bár ez nem lesz olyan lenyűgöző, mint a Pixel 8 Pro. Ez azért van, mert a meglévő IMX386-os érzékelőt fogja használni, de egy új, szélesebb zoomot kap.

A Pixel 8 Pro a hírek szerint egy új, 8×8 ToF VL53L8 érzékelőt kap, ami nagy előrelépést jelenthet az autofókusz sebessége és pontossága tekintetében. Ez egy másik olyan funkció, amelyet látnunk kell a munkálatok során, mielőtt ítéletet mondhatnánk.

Új Corning Gorilla Glass Victus 2 kijelző

A Corning Gorilla Glass egy olyan erősített üvegmárka, amelyet a vékony, könnyű, és ami a legfontosabb, sérülésálló technológiában, például okostelefonokban használnak. Ez karcállóság és cseppvédelem formájában is jelentkezik. Tekintettel arra, hogy általában a kijelző az, ami eltörik, ha leejtünk egy telefont, ez egy nagyon fontos része a telefongyártásnak.

A Corning nemrég jelentette be, hogy a közelgő Google flagship készülékek Gorilla Glass Victus 2 üveggel érkeznek. A leleplezés szerint a technológia megtartja a jelenlegi generáció karcállóságát, miközben növeli a leejtésállóságot, amikor a készülék durva felületekre érkezik. Ez azt jelenti, hogy a vadonatúj okostelefonod, amikor a kezedbe kerül, képes lesz elviselni a jelentős eséseket és sérüléseket, így segítve a telefonod további védelmét a véletlen sérülésektől és a mindennapi kopástól.

Nem lesz törhetetlen – valószínűleg nem lehet teljesen törhetetlen képernyőt elérni, hacsak nem műanyag kijelzővel van dolgunk. De az biztos, hogy úgy tűnik, az új Pixel modell kemény dió lesz. Ez a sajtóközlemény nem erősíti meg, hogy a Victus 2 a telefonok hátlapján és képernyőjén is megtalálható lesz-e, de ha a Google ugyanazt a kialakítást követi, mint az előző sorozatnál, akkor mindkét oldalon számíthatunk védelemre.

Hosszabb támogatás több frissítéssel

Enyhén nyugtalanítónak találom, hogy arról írok, hogy jobb Android-támogatást szeretnék egy Google által gyártott telefonon, de olyan időket élünk, amikor más gyártók hosszabb támogatást nyújtanak a telefonjaikhoz több frissítéssel. A Samsung volt az első, aki hosszabb szoftvertámogatással nyerte meg a felhasználóit. A vállalat, ha esetleg kíváncsiak lennének rá, négy nagy Android operációs rendszer frissítést és akár öt évig tartó biztonsági frissítéseket ígért a zászlóshajó telefonjaihoz. A OnePlus is tett egy hasonló ígéretet arra, hogy “néhány” telefonjához több frissítést fog szállítani, így feltételezhetően a OnePlus 11 lesz az első a sorban. Ez nehéz helyzetbe hozza a Google-t, mivel a jelenlegi generációs Pixel-telefonokra csak három Android OS-frissítést és legfeljebb négy évig tartó biztonsági frissítéseket ígérnek.

Ezek egyike sem közelíti meg az Apple által a készülékeihez nyújtott több éves támogatás számát, de jó lenne, ha a Google több frissítéssel fokozná a dolgokat a telefonjai számára. És az a tény, hogy most már testre szabott Tensor chipeket használ a telefonjaihoz, megkönnyítené a frissítések testre szabását. Ez sokak számára nem feltétlenül jelent problémát, de a jobb szoftverfrissítések jót tesznek a készülék hosszú élettartamának.