Termékek Menü
0

​Betelt a memóriád? iPhone trükkök

Valószínűleg veled is megtörtént már, hogy egy fotóznivaló fontosabb pillanat kellős közepén szólt az iPhone-od, hogy a memóriája megtelt, törölj pár fölösleges adatot.

 

 

De mit tegyünk akkor, ha éppen semelyik adatunk sem fölösleges és számítógép közelben sem vagyunk, hogy esetleg lementsünk pár képet?

 

Itt a megoldás! Csak egy egyszerű trükk, ami kihasználja az iPhone saját Cache ürítési funkcióját. Semmilyen letöltendő alkalmazásra nincs szükség, elég belépnünk az iTunes Store-ba.

 

FONTOS: Ajánljuk mindenkinek, hogy mielőtt végrehajtaná a most következendő lépéseket, vagy legyen nagyon óvatos, vagy távolítsa el a fiókjához rendelt bankkártyájának adatait, vagy nagyon figyeljen a 3. pontra! Azért aggodalomra semmi ok, legrosszabb esetben is csak egy filmet vehetünk :D .

 

A lépések a következők:

 

1. Nyisd meg a Beállítások > Általános > Tárhely és iCloud-használat opciót és jegyezd meg mennyi szabad tárhely van a készülékeden. (Ez persze nem kötelező lépés, de máskülönben nem fogod tudni, hogy valóban történt-e valami.)

 

 

2. Indítsd el az iTunes Store appot!

 

 

3. Kattints a Filmek ikonra alul. Válassz egy olyan kölcsönözhető filmet, amelyeknek a mérete nagyobb, mint a készüléked jelenleg szabadon rendelkezésre álló tárhelye. Ez nagyon fontos, hiszen ez az alapja az egész folyamatnak. A film pontos méretét egy adott film megnyitásakor lefelé görgetve, az Információ bekezdésben láthatod. Válassz HD filmet. Azok mindig 5-6-7 GB-osak.

 

 

4. Jöhet a kölcsönzés!

 

 

5. Ha jól választottál, és figyelmesen elolvastad "FONTOS" jelzővel ellátott bekezdést, a letöltendő film mérete nagyobb, mint amit a készüléked fogadni tud ezért a letöltés nem indul el és nem is kell fizetned, mert feldob egy hibaüzenetet: “Nem lehet letölteni. Nincs elég szabad tárhely…”

 

 

6. Önellenőrzésként menj vissza az 1. pontban leírt Beállítások > Általános > Tárhely és iCloud-használat lehetőségre. Nézd meg az elérhető tárolóhely menüpontot és könnyen lehet, hogy épp egy gigabájt szabadult fel.