A hírek szerint az Apple keményen dolgozik nem csak a saját, ChatGPT-hoz hasonló chatbotján, hanem egy olyan kereten is, amely mások létrehozására is felhasználható lenne. Azonban még mindig nem világos, hogy mindez hogyan segíthet az iPhone-ok, iPad-ek, Mac-ek és Apple Watch-ok felhasználóinak világszerte.

A generatív mesterséges intelligencia világa rohamos ütemben növekszik, és úgy tűnik, hogy az Apple elkötelezett amellett, hogy ne maradjon le, annak ellenére, hogy lassú kezdettel indult. Egy új jelentés részletezi az Apple erőfeszítéseit a versenyben maradás érdekében, de még mindig kérdések merülnek fel, hogy az Apple GPT milyen hasznossággal bír majd az Apple-n kívüli felhasználók számára.

Apple GPT elérhetősége

Az Apple GPT, de nem neked A Bloomberg Mark Gurman cikke szerint az Apple már kialakította saját keretrendszerét nagy nyelvi modellek (LLM) létrehozásához, a cég belső kódnévnek használva az Ajax nevet. Az Apple GPT az is, ami a cég által létrehozott első chatbotra nem hivatalos névként utal.

A jelentés megjegyzi, hogy az AI az utóbbi hónapokban a fókuszba került az Apple-nél, az AI tapasztalattal rendelkező mérnökök kiemelten fontosak a vállalat számára az új toborzások során. A megújult AI fókusz már segített az iPhone-ok és más eszközök keresésének és térképészeti alkalmazásainak fejlesztésében, mondja Gurman, és az Ajaxot használják új LLM-ek létrehozására. Ez a bázisa az Apple GPT-nek is, egy belső ChatGPT-szerű eszköznek, ami csak az adott embereknek elérhető a cég belső körében.

“A chatbot alkalmazás tavaly év végén egy kis mérnökcsapat kísérleteként született meg,” áll a jelentés, hozzátéve: “azonban fontos megjegyzés: a bármilyen kimenetét nem lehet felhasználni olyan jellegű funkciók kifejlesztésére, amelyek végfelhasználók számára szántak.”

Elegancia a legjobb bőr 15 tok segítségével

Az elegancia és stílus kivételesen fontos szempont az iPhone 15 készülék tokjának kiválasztásakor. A legjobb bőr tokok kétségtelenül előtérbe helyezik ezt az aspektust, egyesítve a prémium minőséget és az esztétikus megjelenést. A bőr tokok olyan luxusanyagokból készülnek, amelyek idővel patinásodnak és egyedi karaktert kölcsönöznek a toknak.

A bőr tokok kidolgozása és varrása precíz, gondosan megtervezett, hogy tökéletesen illeszkedjenek az iPhone 15 készülék kontúrjaihoz. Az alapos kivitelezés és a magas minőségű bőr anyag garantálja a tokok tartósságát és hosszú élettartamát, miközben elegáns megjelenést biztosítanak.

Az ilyen bőr iPhone 15 tok választéka széles skálát fed le, lehetővé téve, hogy az egyéni stílusnak és preferenciáknak megfelelően válasszunk a különböző textúrák, színek és kivitelű változatok közül. A sima, patinás vagy díszített bőrök közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletesen illő opciót.

Mindazonáltal még mindig nem világos, hogy az Apple GPT valaha is napvilágot lát-e, vagy hogy az Apple hogyan szándékozik felhasználni a kulcsfontosságú tapasztalatokat mind az Apple GPT-ből, mind az Ajaxból az új funkciók létrehozásához. Az Apple már jelenleg is intelligens AI-t használ különböző alkalmazásaiban, például a Fotók és Kamera alkalmazásokban a fényképezés segítéséhez, de tovább kell lépnie.

A Siri az Apple digitális asszisztense, azonban régóta kifogyott a lendületből, és régóta gyengébb alternatívának számít az Alexa és a Google Asszisztens okos asszisztensekhez képest. Vajon az Apple új fókusza a nagy nyelvi modelleken segíthet-e új szintre emelni a Sir-t, és lehetővé teszi-e számára, hogy az emberek mindennapi életükben segítséget nyújtson, túlmutatva a jelenlegi funkcióin, mint a világítás vezérlése vagy a Google keresési eredmények továbbítása az iPhone-okra?

Ez lesz a nagy kérdés, és az idővonalak is fontosak. Gurman jelentése szerint az Apple már jövőre bejelenthet egy nagyszabású AI kezdeményezést. Ha ez így lesz, akkor láthatjuk-e a legnagyobb Siri átalakítást tartalmazó iOS 18-at? Egy bejelentés a 2024-es júniusi WWDC-n lehetővé teheti az Apple számára, hogy mindent időben befejezzen a 2024 szeptembere körüli indulásra. Az azonban biztosan az Apple fejlesztési haladásától függ majd.

Ami bizonyos, hogy az iOS 17 nem fogja tartalmazni a várva várt Siri fejlesztéseket, amikor ez ősszel megérkezik. Lehet, hogy az iOS 18 lesz az a nagy AI frissítés, amire az Apple és a hosszú ideje szenvedő Siri felhasználók annyira várnak.