Az Apple tavaly adta ki iPhone 12 termékcsaládját, és a MagSafe technológia a kiegészítők teljesen új ökoszisztémáját eredményezi. Íme minden, amit tudni kell róla. A MagSafe-nek valójában két változata van.

MagSafe for Mac

Az Apple 2006-ban mutatta be a saját MagSafe technológiáját egy MacBook Prón. Ez az eredeti változat lényegében egy mágneses tápcsatlakozó a MacBook, MacBook Air és MacBook Pro készülékekhez. Az ötlet lényege, hogy ha a MacBookot valaki megrántja, és megbotlik a tápkábelben, a MagSafe csatlakozó kihúzza a csatlakozót az aljzatból anélkül, hogy megsérülne sem ő maga, sem a tápcsatlakozó, sem a laptop.

Az Apple azonban 2016-ban elkezdte lecserélni a MagSafe csatlakozókat USB-C csatlakozókra. Az új iMac-en is van mágneses töltőkábel, de nem MagSafe-ként van feltüntetve.

MagSafe iPhone-hoz

A MagSafe legújabb változata egy rögzítő- és töltőrendszer az iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max készülékekre. Az Apple lényegében fogta az iPhone vezeték nélküli töltőtekercsét, és új komponenseket adott hozzá, hogy egy új típusú, továbbfejlesztett vezeték nélküli töltést hozzon létre a Qi folyamatos támogatásával, ráadásul lehetővé teszi különböző kiegészítők rögzítését, amit egy kicsit később elmagyarázunk.

A MagSafe for iPhone egy magnetométert és egy egytekercses NFC-olvasót ad hozzá. Alapvetően mágneseket használ, hogy segítsen megfelelően beállítani az iPhone-t a vezeték nélküli töltőre. Korábban a szabványos Qi vezeték nélküli töltővel, ha a telefonod nem volt tökéletesen igazítva, sokkal lassabban töltődött a szokásosnál. Az új MagSafe töltővel azonban az elhelyezés gyerekjáték, és akár 15 W-os teljesítményt is kaphatsz.

Ha Qi töltést használsz, az Apple szerint ugyanez a 7,5W-ra korlátozódik, ugyanúgy, mint a régebbi generációs iPhone modelleknél, például az iPhone 11-nél.

Rengeteg MagSafe tartozék van

Kétféle MagSafe kiegészítő létezik tehát: MagSafe töltők, majd MagSafe-kompatibilis tokok, pénztárcák, tartók és így tovább.

Az Apple a MagSafe-ot beépíti a saját fejlesztésű töltőkbe, valamint a saját szilikon- és bőr tokok hátoldalára, amelyek lehetővé teszik a MagSafe töltők használatát akkor is, amikor a készülék a tokban van. A harmadik féltől származó tartozékgyártók is átvették a MagSafe technológiát saját termékeikbe, ami teljesen új kiegészítők előtt nyitja meg az utat.

MagSafe töltők

Az Apple rendelkezik MagSafe vezeték nélküli töltővel iPhone-hoz, valamint MagSafe Duo vezeték nélküli töltővel iPhone-hoz és Apple Watch-hoz.

És rengeteg hasonló eszköz van az iPhone 12 szériához, mint például ez a töltő az Ankertől. Mivel azonban ez a PowerWave pad nem rendelkezik az Apple által tanúsított MagSafe tanúsítvánnyal, és csak Qi, ezért 15W helyett csak 7,5W-ig tud tölteni.

A harmadik féltől származó tartozékgyártók szabadon használhatják a MagSafe-ot különböző módokon. Az Anker egyik legjobb opciója ez az akkumulátorcsomag, amely mágnesek segítségével rögzíti az iPhone-odat, így vezetékek nélkül használhatod – zseniális, és feleannyiba kerül, mint az Apple saját megfelelője, így alaposan ajánljuk.

A Belkin egy 3 az 1-ben dokkolót kínál, amely a levegőben tartja az iPhone-t és az Apple Watch-ot, miközben alatta tölti az AirPods-okat. Bejelentett egy MagSafe-ot használó autós tartó is.

Van egy 2 az 1-ben dokkolója is, amiben csak az iPhone MagSafe töltője és az AirPods bölcső van, ami nekünk nagyon tetszik:

MagSafe tokok és pénztárcák

Az Apple bejelentette a MagSafe-képes szilikon és átlátszó tokokat, amelyek mágnesesen pattannak az iPhone-ra. Az iPhone felismeri a tokot, és egy hozzá illő animációt mutat. Az Apple ígért egy bőrből készült tokot is. Amikor az iPhone 12 készülékedet behelyezed a tokba, a toknak fel kell ismernie azt, és be kell kapcsolnia az órádat, amely a tok ablakán keresztül látható. Az óra színben is illeszkedik.

Végül az Apple megalkotta saját bőrtárcáját, amely egyszerűen rápattintható az iPhone 12 hátlapjára vagy egy MagSafe-kompatibilis tokra. Bőrből készült kagylótáskák is készülnek az Apple-től. Más szóval, számítsunk arra, hogy az Apple minden jövőbeli kiegészítője MagSafe-kompatibilis lesz.