Az év második Samsung eseménye, a Galaxy Unpacked csak napokra van, és várhatóan tele lesz új termékekkel. A várva várt következő generációs hajlítható készülékek bemutatása mellett várhatóan a Samsung bejelentést tesz a Galaxy Watch és Galaxy Tab sorozatainak frissítéseiről is.

Samsung idén egy kicsit korábban, július 26-án tartja nyári eseményét, de azt ígéri, hogy különleges lesz nemcsak az időzítés miatt. A Galaxy Z hajlítható telefonok biztosan bemutatásra kerülnek, de a vállalat már előzetesen sejtetett új okosórák és táblagépek érkezését is. Ez különösen zsúfolt prezentációvá teheti az eseményt. Azonban az a kérdés merül fel, hogy teljes megújulást láthatunk-e, vagy csak szerény frissítéseket. Íme, azok a készülékek, amiket valószínűleg a Samsung bemutat majd Szöulban. Ha kíváncsi vagy részletesebben az előttünk álló Unpacked eseményre, Az Androidportal.hu összegyűjtött számodra mindent, amit tudnod kell az eseménnyel kapcsolatban.

Mikor lesz a Samsung Galaxy Unpacked?

A Samsung a Galaxy Unpacked-et 2023. július 26-án tartja, keleti idő szerint 7 órakor (ET), vagy csendes-óceáni idő szerint 4 órakor (PT). A korábbi Galaxy Unpacked eseményekkel ellentétben ezúttal a rendezvény helyszíne Dél-Koreában, Szöulban lesz.

Hol lehet megtekinteni a Galaxy Unpacked-et?

Több helyen is követheted élőben a Galaxy Unpacked-et a Samsung weboldaláról vagy a Samsung YouTube-csatornájáról. Emellett a cikk tetején beágyazott élő adás is elérhető.

Miután ezzel tisztáztuk, íme az összes készülék, amelyek feltehetően megjelennek a júliusi Unpacked-en:

Vékonyabb Galaxy Z Flip és Z Fold telefonok

A Samsung valószínűleg bemutatja az új Galaxy Z Flip 5 és Z Fold 5 modelleket az Unpacked-en, és az esemény előtt nem volt hiány pletykákból és szivárgásokból.

Miután kinyitjuk, a kijelző valószínűleg ugyanaz marad, mint amit a Z Flip 4-en láttunk, azaz 6.7 hüvelykes. Azonban az új, csepp alakú vízszintes csuklópántnak köszönhetően a készülék valószínűleg még laposabbra hajtható, mint az elődje. A szivárgó információk szerint, amelyeket a SnoopyTech nevű kiszivárogtató tett közzé, a Z Flip 5 mérete összezárt állapotban 15.1 mm lehet, míg a Z Flip 4 mérete 15.9 mm volt.

A Samsung várhatóan néhány változtatást eszközöl a nagyobb Z Fold készülékek esetében is. A Z Fold 5-nél is várhatóan egy csepp alakú vízszintes csuklópántot alkalmaznak, amely csökkentheti a redő megjelenését, amikor kinyitjuk a készüléket. A Z Fold 4-nél vékonyabb kialakítás is várható, a vastagsága 13.4 mm lehet az előző modell 14.2 mm-es vastagsága helyett.

Samsung Galaxy Watch 6

Az előzetes szivárgások arra utaltak, hogy a Watch 6-hoz három színváltozat érkezik, míg a Classic-hoz kettő. A Watch 6 várhatóan ezüst, krém és fekete színben lesz elérhető, míg a Classic fekete és ezüst színekben érkezik. Azonban kiderült, hogy a Classic-ra vonatkozó színváltozatokra vonatkozó pletykák helyesek voltak, de a sima modellre vonatkozó előrejelzések nem teljesen pontosak. A 40 mm-es Watch 6 arany és grafit, míg a 44 mm-es modell ezüst és grafit színekben lesz kapható.

Szoftveres funkciók Május elején a Samsung bejelentett néhány kulcsfontosságú funkciót, amelyek a Galaxy Watch 6-on debütálnak. Ezek az új funkciók az One UI 5 Watch-t tartalmazzák – egy új verziója a Wear OS 4-en alapuló felhasználói felületnek.

Az egyik legnagyobb újítása az update-nek a Fitbit-szerű alvásfigyelés. Egy szöveges numerikus értékeléssel, “Sleep Messages”-szel, az alvás következetességének mérésével és egy aranyos állat által szimbolizált alvás típusával az új alvásfigyelő platform részletes, személyre szabott áttekintést nyújt az alvástörténetről. A platform akár javaslatokat is ad az alvási szokások javítására, ez a “Sleep Coaching”. Azonban ez a funkció nem lesz fizetős szolgáltatás, ellentétben a Fitbit-tel.

A fitnesz követés terén a Galaxy Watch 6 és Galaxy Watch 6 Classic új személyre szabott szívritmuszóna funkcióval rendelkezik, amely még fejlettebb valós idejű edzés visszajelzést nyújt. Ezeket a zónákat “bemelegítés”, “zsírégetés”, “kardio” stb. nevekkel írják le. A Galaxy Watch 6 összehasonlítás részletesen a Trusted Reviews-nál érhető el

A szívműködéssel kapcsolatosan a Samsung az Watch 6 sorozathoz hozzáadta az egyenetlen szívritmus értesítéseket, ahogyan azt a Galaxy Watch 4 és Galaxy Watch 5 esetében is tette. Ez fontos hozzáadás a szívproblémákkal küzdőknek, mivel az egyenetlen ritmus ingadozások arra utalhatnak, hogy pitvarfibrilláció (AFib) áll fenn.

A jobb alap Galaxy Tab S9

A Galaxy Tab S8 tavaly áprilisi bemutatóját követően érdemes lenne frissíteni a készüléket. Eddig a pletykák a S9 sorozatról meglehetősen csekélyek voltak, azonban a Hollandiában található Galaxy Club néhány potenciális részletet közölt a készülékről.

Ahogyan a Tab S8 sorozat esetében, a Tab S9 sorozat is várhatóan három modellt foglal majd magában: a Galaxy Tab S9-et, a Tab S9 Plus-t és a Tab S9 Ultra-t. Az összes három táblagéphez várhatóan fejlettebb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor jár majd, valamint IP67 besorolású vízállósággal is rendelkeznek majd.