Már csak négy hónap van hátra addig, amíg az Apple kiad egy új iPhone-t a 2021-ben. Ebben a cikkben összefoglaljuk mindazt, amit eddig tudunk az iPhone 13 Pro ról, beleértve annak várható megjelenését, új funkciókit, árakat, tervezési változtatásokat és műszaki adatokat is.

A legfrissebb hír az, hogy az iPhone 13 várhatóan még nagyobb kameraszigettel rendelkezik, mint elődei, és az 5G gyorsabb mmWave változatát elhozza Kanadába, Ausztráliába, Japánba az Egyesült Királyságba, és remélhetőleg Európa nagyobb részébe is. Az Apple állítólag két új színváltozatot is számításba vesz, köztük egy különleges árnyalatú narancssárga bronz bevonatot.

Mikor jelenik meg az iPhone 13 Pro?

Arra számítunk, hogy az iPhone 13 2021 szeptember közepén jelenik meg. Egészen a tavalyi évig az Apple eléggé összhangban volt az iPhone-ok megjelenési dátumával. Általában az új készülékeket szeptember elején jelentik be, és körülbelül egy hét múlva jelentek meg. Alkalmanként vannak kivételek, például az iPhone X és az XR, amelyek novemberben, illetve októberben jelentek meg, valamint a tavasszal piacra dobott iPhone SE sorozat. De leggyakrabban szeptemberben van a bemutató dátuma.

A COVID-19 komoly zavarokat okozott az Apple ellátási láncában, 2020 októberéig késleltette a 12-es sorozatú iPhone piacra dobását. (Kettőjük valójában csak novemberben került forgalomba.) De feltételezve, hogy a dolgok visszatérnek a látszik, hogy az idei évben az iPhone 13-nak vissza kell térnie a naptár hagyományos helyére, 2021. szeptemberi kiadással. Az elemző, Dan Ives arra számít, hogy az új iPhone -ok 2021 szeptember végén kerülnek forgalomba , ami szeptember közepén várható .

Hogyan hívják majd a következő iPhone-t?

Az iPhone 13 továbbra is a legvalószínűbb márkajelzésnek tűnik, de az Apple saját mérnökei állítólag belsőleg iPhone 12S-ként emlegették az eszközt. Ha kiderül, hogy ez a késő 2021-es iPhone neve – nem ritka, hogy az Apple félretájékoztatást terjeszthet a riválisok megtévesztésére vagy a kiszivárogtatók átverésére, mint egyesek szerint Jon Prosserrel történt.

2009 és 2015 között a vállalat telefonkiadásaival „tick-tock” stratégiát követett, felváltva a páros években végrehajtott főbb, teljes számú frissítéseket (iPhone 4, 5, 6) és az apróbb, S által kijelölt frissítéseket (4s, 5s). , 6s) a páratlan években. Ennek azonban nyilvánvaló hatása volt, hogy az S években visszatartotta az embereket a frissítéstől, mert az Apple látszólag beismerte, hogy nem sok minden változott.

Az iPhone 6s volt az utolsó ebből a sorozatból, és az utána következő három generációt teljes számú dudorral jelölték meg – egyikük, a jogszerűen radikális iPhone X-frissítés, egyszerre két számot ugrott előre. Azt hittük, hogy az S stratégia halott és eltemetett.

Hasonlóképpen, az Apple csak aggódhat a 13-as számú szerencsétlen egyesületek miatt egyes országokban, és ennek alapján azt tervezi, hogy 2022-ben az iPhone 12-ről a 14-re lép . (Hasonló aggályokat lehet is magyarázza a folytatásban iPhone 8 iPhone X, Japánban a 9-es számot tartják szerencsétlennek.)

Milyen lesz az iPhone 13 és a 13 Pro?

Az Apple a műszaki szektor egyik konzervatívabb vállalata a telefontervezés terén. Általában nagy sikerrel találja meg a formát, amely a legtöbbeknek tetszik, majd három vagy négy generáció mellett kitart ezzel, mielőtt végül és kérlelhetetlenül megváltoztatná a dolgokat valami másra.

Ez egy körforgalmi út, amellyel elmondhatjuk, hogy bár még mindig korai idők vannak, és semmi nincs kőbe vésve, valószínűleg nem kellene 2021-ben radikális átalakításra számítani. A négyszögletes 12-es sorozatú készülékek képviselik, 2017-ben az iPhone X-szel látta el, ami az Apple szabványai szerint meglehetősen jelentős módosítás. És nem lenne karakter, ha a társaság egy évvel később újra változtatna a dolgon.

Gyorsabb kijelző

A készülő iPhone 13 felsorolás két prémium “Pro” modellje alacsony fogyasztású LTPO kijelzővel lesz felszerelve, amely lehetővé teszi az iPhone-ok számára a 120 Hz-es frissítési frekvenciát – derül ki a DigiTimes tajvani kiadvány által idézett ipari forrásokból.

Tavaly az Apple-től széles körben elvárták , hogy az 2020-as iPhone-okban elfogadja az LTPO kijelzőket, így a 120 Hz-es ProMotion frissítési gyakoriságot kapja meg. A jelentések lavinája ellenére Ross Young kijelzőelemző tavaly júliusban pontosan megjósolta, hogy nem az iPhone 12-es sorozatban debütál, ehelyett 120Hz-et jósol a 2021-es iPhone-okon.

Kisebb notch

A kijelző másik, munkára szoruló területe a bevágás. Míg az Apple felhasználói hozzászoktak a képernyőjük tetején lévő behatoláshoz, a bevágás továbbra is megosztó tulajdonság; számos androidos telefon képes valódi, teljes képernyős megjelenést kínálni anélkül, hogy egy darabot kitépne a felső széléből.

Ez nagy eséllyel ösztönzi az Apple tervezőit arra, hogy az iPhone 13 bevágása kisebb és vékonyabb legyen, mint az iPhone 12-é. A Mac-Otakara forrásai az ellátási láncban egyetértenek – mondván, az Apple már modellezi a változtatást és az új áttervezett, FaceID-hoz használt TrueDepth szenzorokat sokkal kisebbre tervezte. Hogy mekkora a különbség, még mindig nem világos, de bármi, ami csökkenti a kijelző felső részén található fekete bevágást biztos, hogy örömmel fogadnak a felhasználók.

Nagyobb kamerasziget

Májusban közzétették azokat a tervrajzokat , amelyek jelzik, hogy az iPhone 13 fényképezőgéppel rendelkezik, amely minden eddiginél jobban kitűnik: 2,51 mm-es (viszonylag) hatalmas, 1,5-1,7 mm-re a 12-sorozatú készülékek. Ez azt is jelenti, hogy maguk a telefonok is vastagabbak lesznek, az új modellek vastagsága 7,57 mm, az ‌iPhone 12-nél pedig 7,4 mm. Ez a vastagság nem a készülékházat érintik, hanem a kamersziget kiemelkedését, ami például asztalra helyezéskor elég szerencsétlen helyzetet eredményez.

Mennyibe kerül az iPhone 13 Pro?

Remélhetőleg a magyar árak megmaradnak a tavalyi iPhone 12 szintjén és nem emelkednek tovább. Amennyiben a számításaink helyesek az alábbi árakkal lehet találkozni az alapmodellek esetében: iPhone 13 mini (64 GB): 299 990 forint, iPhone 13 (64 GB): 349 990 forint, iPhone 13 Pro (128 GB): 439 990 forint, iPhone 13 Pro Max (128 GB): 479 990 forint.

Tárhely tekintetében, a Pro modellek esetében 512Gb lesz a maximum kapacitás, a sima iPhone 13 esetében pedig, ahogy tavaly is csak 256Gb lesz elérhető. Idén a csúcsmodell iPhone 13 Pro Max ára, 512Gbos változatban akár a 600 000 Forintot is meghaladhatja, de biztosat sajnos a megjelenés dátumáig mi sem tudunk mondani.

A legújabb iPhone modellek megérkezéséig nézz körül a legjobb iPhone tokok között és találd meg magadnak azt a kiegészítőt, amire mindig is vágytál az elérhető legjobb áron!