A OnePlus 12, a cég új prémium csúcskategóriás okostelefonja, vezeti a sort, mint az azon rajongók számára figyelemre méltó modell, akik a legnagyobb teljesítményt keresik. Itt mindent megtudhatsz a OnePlus 12-ről, hogy eldönthesd, ez-e a megfelelő telefon számodra.

OnePlus 12 specifikációk

A OnePlus 12 erőteljes specifikációkkal rendelkezik, amelyek vetélytársaival versenyeznek a piacon lévő más csúcskategóriás okostelefonoknak. A chippel kezdve, a OnePlus a legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-ot tette bele, ami ugyanaz a chip, amelyet a Galaxy S24 okostelefonokban találunk. Akár 16 GB LPDDR5X RAM-mal és akár 512 GB tárolóval rendelkezik fájlokhoz, alkalmazásokhoz és fényképekhez. Ahhoz, hogy a telefon ne melegedjen túl mindazt a teljesítményt, a OnePlus egy kettős Crypto-velocity VC hűtési rendszert is beépített, bár azt saját magunknak kell majd tesztelnünk, hogy megtudjuk, nagy különbséget tesz-e.

A OnePlus mindig a piacvezetők között van a töltés terén; az új telefon sem kivétel. 80W SUPERVOOC gyorstöltést és 50W AIRVOOC vezeték nélküli töltést kínál a masszív 5400mAh-s akkumulátorral együtt.

OnePlus 12 kijelző

A kijelző meglehetősen ígéretesnek hangzik, a OnePlus egy 6,82 hüvelykes kijelzőt kínál 3168 x 1440 (QHD+) felbontással, 510ppi képpontsűrűséggel. Emellett 120 Hz-es frissítési rátával és ProXDR-rel rendelkezik. Ez egy LTPO kijelző, ami egy OLED kijelző hátlapi technológia, amely lehetővé teszi a telefon számára a dinamikus frissítési ráta kínálását.

Van még HyperRendering és HyperTouch is, mindkettő olyan teljesítményjellemző, amely a játékosok számára lesz a leginkább előnyös. A HyperTouch arról szól, hogy fokozza a telefon érintések olvasásának sebességét, ami azt jelenti, hogy a gyors reflexeket igénylő játékok jobban érződnek, miközben enyhe versenyelőnyt nyújtanak.

A kijelzőt Corning Gorilla Glass Victus 2 borítja, ami azt jelenti, hogy több mint elég strapabírónak kell lennie a mindennapi élethez.

OnePlus 12 kamera

A OnePlus a legújabb csúcskategóriásával masszív kamerákat is magában foglal. Egy 50 MP-es fő kamerát kapsz, amely Sony LYT-808 képérzékelőt használ, ami nem versenyez a Samsung Galaxy S24 Ultra 200 MP-es fő kamerájával, de még mindig versenyben van a rendes Galaxy S24 és S24+ mellett. A fő kamera mellett található egy masszív 64 MP-es telefotó kamera 3X optikai zoommal és egy 48 MP-es ultra-széles lencse, amely 114 fokot képes rögzíteni előtte. A Hasselblad partnerség folytatódik a OnePlus-szal, mivel a cég egy Hasselblad Portré Módot kínál a OnePlus 12-n.

Elöl a OnePlus egy 32 MP-es Sony IMX615 érzékelőt tartalmaz, amely képes olyan szelfiket rögzíteni, amelyek versenybe szállnak bármely más vezető szereplő csúcskategóriás telefonjával.

OnePlus 12 ár és elérhetőség

A telefon két színben elérhető: Flowy Emerald vagy Silky Black. Mindkettő ízlésesnek tűnik, és nem túl tolakodó. A 12 GB RAM-mal és 256 GB tárolóval rendelkező OnePlus 12 építése 799,99 dollárba kerül, míg a 16 GB RAM-mal és 512 GB konfiguráció 899,99 dollárba kerül. Mindkét verzió előrendelhető ma kezdve, és 2024. február 6-án szállítják, ami megegyezik az általános értékesítési dátummal.