A Google Pixel 6 telefonok, 2021 októberében tartott eseményen mutatkoztak be, és nagyban eltértek a korábbi Pixel készülékektől a dizájnjukat, valamint hardverüket tekintve is, mivel mindkettő először futott házon belüli chipen, nem pedig Qualcomm processzoron.

A Pixel 6 készülékek középkategóriás modellje körül azonban már számos pletyka kering, amely várhatóan a Google Pixel 6a nevet kapja majd. Íme minden, amit eddig hallottunk.

Megjelenési dátum és ár

Jelenleg nincsenek olyan pletykák, amelyek arra utalnának, hogy mikor jelenhet meg a Pixel 6a, bár a Pixel 5a 5G-t csak 2021 augusztusában jelentették be, így lehet, hogy még jó ideig várnunk kell rá. Ez azt jelenti, hogy a Pixel 5a nem széles körben elérhető – csak az USA-ban és Japánban -, így talán a Pixel 6a hamarabb fog megjelenni, hogy kielégítse a középkategóriás Pixel után vágyók igényeit a világ más régióiban.

A Pixel 5a-t megelőzően a Pixel 4a-t 2020 augusztusában jelentették be, a Pixel 3a-t pedig 2019 májusában mutatták be, vagyis nincs egy meghatározott minta, mint olyan. Nem lenne túl meglepő, ha a Pixel 6a-t 2022 első felében mutatnák be, tekintve, hogy már vannak róla pletykák, de egyelőre semmi sincs megerősítve.

Ami az árat illeti, a Pixel 5a az Egyesült Államokban 449 dollárba kerül. Az Egyesült Királyságban nem kapható. A Pixel 4a 349 fontba került az Egyesült Királyságban, amikor megjelent, és 349 dollárba az Egyesült Államokban. A Pixel 3a 399 fontba, illetve 399 dollárba került az Egyesült Államokban. Valószínű, hogy a Pixel 6a tehát 500 dollár/£500 alatt lesz, de valószínűleg még eltart egy darabig, mire megtudjuk.

Pixel 6A Design és külső

Hasonló a Pixel 6-hoz – 152,2 x 71,8. x 8,7mm
A Google Pixel 6a 5K rendereken jelent meg, amelyeken a Pixel 6-hoz nagyon hasonló dizájn látható. Ugyanazzal a kiemelkedő kameracsíkkal a készülék hátulján, a Pixel 6a a Pixel 6-hoz hasonlóan szintén lapos kijelzőt kínál a felülre központosított lyukkamerával, ismét a Pixel 6-hoz hasonlóan.

Azt mondják, hogy a Pixel 6a mérete 152,2 x 71,8. x 8,7 mm, ami egy kicsit kisebb, mint a Pixel 6, amely 158,6 x 74,8 x 8,9 mm-es, és azt mondják, hogy nem kínál 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozót, mint a korábbi Pixel “a” eszközök rendelkeztek.

A renderek egy fekete és szürke színpaletta opciót, valamint egy fehér és krémszínű színkombinációt mutatnak, bár a Pixel 6a színeiről vagy a színek nevéről egyelőre nem szivárogtak ki konkrétumok. A Pixel 6 és 6 Pro egyaránt IP68-as víz- és porállóságú, míg a Pixel 5a 5G IP67-es, így ez utóbbira számíthatunk a Pixel 6a esetében is.

Kijelző – 6,2 hüvelykes, Full HD+

OLED, Kijelző alatti ujjlenyomat-érzékelő
Állítólag a Google Pixel 6a 6,2 hüvelykes, lapos OLED-kijelzővel érkezik majd, kijelző alatti ujjlenyomat-érzékelővel.

A felbontásról vagy a képfrissítési frekvenciáról egyelőre nincs szó, bár mi Full HD+ felbontásra számítunk 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával. Lehetséges, hogy 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál, de mivel számos középkategóriás telefon már 90 Hz-es képfrissítést kínál, az utóbbit tartjuk valószínűbbnek.

Google Pixel 6A kamerák és fotózás

12,2 megapixeles fő, 16 megapixeles ultraszéles látószögű kamera
A kiszivárgott információk szerint a Google Pixel 6a ugyanazzal a kamera beállítással fog rendelkezni, mint a Google Pixel 5, és ebből következően a Google Pixel 5a 5G. Bár a Pixel 5 kamerája még mindig nagyszerű, ez egy kicsit másképp néz ki, mint amit a Google korábban az “a” sorozatával csinált. Korábban az “a” sorozat arról szólt, hogy a zászlóshajó Pixel kameraélményét kínálta egy középkategóriás készülékben.

Ha a Pixel 6a a Pixel 5 kameráját kínálja, akkor még mindig nagyszerű kameraélményt kapunk, de ez egy lépéssel lejjebb lesz a Pixel 6 és 6 Pro modellekhez képest. Ez azért is lenne érdekes lépés, mert a Pixel 6 hátlapján azért volt nagyméretű kameraház, mert az új kameramodul nem fért bele a Pixel 5-nél található szögletes házba, így furcsa lenne, ha ugyanaz a ház lenne, mint a Pixel 6-nál, de más kamerabeállítással.

Ha azonban a pletykák igazak, akkor egy 12,2 megapixeles főkamerát láthatunk majd, amelyhez egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű kamera párosul a Pixel 6a-n, valamint egy 8 megapixeles előlapi kamera.

Pixel 6A Hardver és specifikációk

Google Tensor chip, A Google Pixel 6 és a 6 Pro egyaránt a Google saját fejlesztésű Tensor chipjével működik, és a hírek szerint a Pixel 6a is ezt fogja tenni. RAM-ról vagy tárhelyről egyelőre nincs szó, bár azt tudjuk, hogy 5G-s készülék lesz.

A Pixel 5a 5G 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kínál alapként, így valószínű, hogy a Pixel 6a is ugyanezt fogja tenni.

Az akkumulátor kapacitásáról szintén nincs még szó, de mi 4500mAh körüli értékre számítunk, esetleg nagyobbra.