Az elmúlt 20 évben az iPhone 6 tok ipar hatalmas fejődésen ment keresztül és olyan újítások kerültek a készülékekbe, amikről régen még csak álmodni sem mertünk. A változás sokkal könnyebbé és gyorsabbá tette az életünket, azonban mint mindennek, ennek is megvannak a hátrányai. Hasonló felmérési eredményeket mutat az iPhone 6 védőtok vásárlási szokásokat bemutató diagramunk is.

A modern okostelefonok egészen újfajta megvilágításba helyezték a felhasználásuk módját. A legújabb készülékek, még egy mintás iPhone 6 tokban is kicsi és kényelmes méretüknek, könnyű és szinte bárki számára megtanulható használatuknak valamint a rengeteg ingyenes applikációnak köszönhetően észrevétlenül megváltoztatták az emberi szokásokat.

Elkészítettünk egy Infografikát, ami bemutatja legnagyobb gyengeségeinket és azt, hogy milyen helyzetekben használjuk leggyakrabban a készülékünket. Nekünk, a bemutatott élethelyzetek nagyjából mindegyikében sikerült magunkra ismernünk.

iPhone 6 tokok és kiegészítők

Különleges iPhone 6 tokokat is használnuk készülékünk védelmének érdekében. Ebben, és a megfelelő ütésállóság elérésében segít hatékonyan a Phonebox.hu Itt kizárólag a legjobb prémium tokok találhatók egyedi tervezéssel. Egy drága telefon esetében fontos, hogy jó ár-érték arányú kegészítőt válaszunk, hiszen a telefonon a kijelző cserélése számít az egyik legdrágább mutatványnak. Sok Apple iPhone 6S tekintetében a különleges Force Touch miatt szinte lehetetlen úgy megoldani, hogy a nyomásérzékelő ne szenvedjen semmilyen kárt. Ezért egy megfelelő szilikontok, vagy átlátszó tpu védő szinte kötelező tartozék.

Ez annak köszönhető, hogy az iPhone 6s szilikontok felhasználók, a fent felsorolt tulajdonságok miatt folyamatosan maguk mellet tartják, vagy a zsebükben hordják készüléküket, a felkelés pillanatától kezdve a lefekvésig. Ezalatt az idő alatt a telefon pedig biztosítja egyszerű és villámgyors információszerzés és kommunikáció lehetőségét.

A több ezer résztvevővel készítet felmérésünk alapján, ma Magyarországon, a felnőttek 80%-a rendelkezik okostelefonnak, legyen szó Androidos készülékről, iPhone-ról, vagy egyéb kevésbé ismert operációs rendszerrel felszereltről. A készüléktulajdonosok 90%-a érzi magát kellemetlenül és feszülten, ha telefonja nem lehet vele a nap minden egyes percében. Ez legtöbbször akkor is problémát okoz, ha otthon hagyja a munkahelyére menet attól függetlenül, hogy a munkához van-e rá szüksége.

1. Pihenés okostelefonnal

A felmérés alapján megállapítható, hogy a kérdőívre válaszolók és okostelefonnak rendelkezők 90%-a rendszeresen használja mobiltelefonját szabadidejében szórakozásként, vagy unaloműzőként. Manapság Magyarországon egyre többet látni olyan embereket, akik pihenés, olvasás, vagy akár tv-nézés közben is a okostelefonukat nyomkodják, még több információ és szórakozás után kutatva. Az iPhone 6 tokok megkönnyítették a felhasnálók életét, mivel egy pár ezer forintos kiegészítővel bátran használhatjuk a szabadban telefonunkat, és még egy kirándulásra is magunkkal vihetjük.

2. Ebéd közben sem tesszük le

75%-unk használja az okostelefont étkezés közben. Legyen szó akár egy ebédről, vagy vacsoráról. Továbbá a megkérdezettek nagy százeléka előveszi a telefont akkor is, ha társaságban van és erre csak akkor döbben rá, ha valaki szóvá teszi.

Egyedi mintás iPhone 6 tpu szilikontokok

Ahhoz, hogy megfelelő mintás kiegészítőt találjunk, elengedhetetlen a kínálat átvizsgálása. Szerencsére a webshopban találkozhatunk rombusz mintás kiegészítővel, katonai ütésálló tokkal is, de csillámokkal díszített szilikontokkal is. A felmérésből az is kiderül, hogy különösen fontos az iPhone 6 készülékünk védelme, mivel az Apple okostelefonok közül, ez számít a legtörékenyebb típusnak. Az iPhone 6 használók nagy százaléka már a telefon használtának első évében túlesett egy kijelzőcserén. Az ehhez hasonló problémák elkerülése végett, mi nagyon ajánljuk egy iPhone 6 tok beszerzését a phoneboxtól . Ezzel nem csak maradéktalanul megvédhető a készülékünk, hanem ha később megválnánk tőle, akkor szinte újként adhatjuk majd el.

Az okostelefonok az életünk részévé váltak, azonban nagyon könnyű átesni a ló túloldalára, ahogy azt a felmérésből készült infografika is mutatja. A megkérdezettek 90%-a, mindenhova magával viszi iPhone készülékét és a legtöbbjük, arra teljesen alkalmatlan helyen használja is, szinte már reflexből. Alább összeszedtük a leggyakoribb és egyben legkirívóbb eseteket is, amik okostelefon függőségre utalnak.

4. Munka közben is.

Ha van rá lehetősége, akkor mindenki magával viszi mobilját a munkahelyére, és a megkérdezettek 65%-a munka közben is használja, magáncélra. A statisztikába nem tartoznak bele a munkához köthető telefonálások, kizárólag a magán célú felhasználást vettük tesztünkkel figyelembe. Átlagosan munka közben 40-45 percenként ellenőrizzük telefonunk állapotát, frissítünk rá a levelekre vagy futjuk át a különböző közösségi felületeket.

3. Az ágyba is magunkkal visszük

A tulajdonosok 80% használja a telefont este lefekvés előtt. Valamint ugyanekkora százaléknak az első dolga felkelés után végigpörgetni a Facebook-ot, ellenőrizni az emaileket és híreket olvasni. Ez nem csak az alvás minőségét rontja, hanem a felkelés utáni szellemi aktivitást is jelentősen csökkenti. Sok embernél tapasztalható, hogy ha lefekvés előtt okostelefont használ, akkor sokkal nehezebben alszik el, mint mások. Ezt a problémát a kék, vagyis a hidegebb fények számlájára írhatjuk, amik bizonyítottan éberebben tartják az embereket. Erre már a legtöbb gyártó kínál megoldást, például az iPhone-ok rendszere már 2 éve tartalmaz egy esti időben beállítható színhőmérséklet változtató applikációt.

5. Vezetés közben is kézben tartjuk.

Az egyik legveszélyesebb jele a függőségnek, ha a telefont még vezetés közben is használjuk. Ebben az esetben most nem a szokásos telefonálásra gondolunk, hanem a sokkal figyelem elterelőbb használatra. Az okostelefonnal rendelkezők 30%-a rendszeresen használja, vagyis kézbe veszi vezetés közben is a telefonját útvonaltervezéshez, iMessage üzenetküldéshez, vagy akár komolyabb email-ek megfogalmazásához. Ez nem csak magunkra nézve veszélyes, hanem hatalmas veszélyforrás a közlekedés többi résztvevőjére is.

Természetesen a technikai fejlődés velejárója az okostelefonok egyre nagyobb mennyiségben történő felhasználása, azonban a fenti esetekben nem árt odafigyelni, mivel sokszor akaratlanul és szinte teljesen értelmetlenül is a készülékünk után nyúlunk.

A felmérésünk további érdekes ténye, hogy a felhasználók több, mint fele, azaz pontosan a megkérdezettek átlagosan 58%-a, minden órában legalább egyszer ellenőrzi és bekapcsolja a telefonját. Ez a százalék természetesen korcsoportonként eltérő, azonban arra lehet következtetni, hogy a fiatalabb korosztály többet és többször is használja a mobilját. Továbbá megfigyelhető egy különleges trend is. Míg régen előlapokat vásároltunk a mobiljainkra, addig mostanában kezdenek elterjedni az iPhone 6 tokok. A választék ezekből a kiegészítőkből, szinte végtelen és megannyi mintával rendelhetjük meg a legtöbb áruházból őket.