Az Apple jellemzően minden szeptemberben új iPhone-t jelent be és ad ki – kivéve persze a tavalyi októberi megjelenést a Covid-19 világjárvány miatt. Idén azonban úgy néz ki, hogy a vállalat ismét sínen van, és a szeptemberi megjelenést tűzte ki célul a közelgő iPhone 13-as széria számára.

Rengeteg pletykát és kiszivárgást hallottunk már, és a tajvani székhelyű TrendForce kutatócég jelentése megerősíteni látszik sok korábban hallott információt. Talán a legjelentősebb hír, hogy az iPhone 13-as sorozat nagyobb akkumulátorral fog rendelkezni, ami pozitív tendencia, tekintve, hogy az Apple tavaly az iPhone 12-es sorozat akkumulátorának méretét az iPhone 11-eshez képest összezsugorította.

Érdekes módon az akkumulátor növekedése nem a vastagabb vagy nehezebb készülékek révén fog bekövetkezni, hanem inkább az áramköri lap kialakításának javításával, ami lehetővé teszi, hogy az alaplap összességében apróbb legyen, mint korábban, ezáltal helyet nyitva egy nagyvonalúbb tápegységnek.

A jelentés megemlíti a készülékeket működtető 5 nm-es CPU-t is, amely minden valószínűség szerint egyszerűen A15 Bionic néven lesz ismert, feltéve, hogy az Apple még egy évig megtartja a “Bionic” becenevet.

A TrendForce becslése szerint 2021-ben az összes globális okostelefon-szállítás közel 17 százalékát az iPhone-ok teszik majd ki, továbbá azt jósolja, hogy az Apple mobilja “a következő két-három évben uralni fogja a csúcskategóriás okostelefonok piacát Kínában”.

Érdemes erre is egy pillantást vetni: A legújabb iPhone 13 tokok már kaphatók a Phonebox-nál. Készülj fel az új mobilod védelmére még a megérkezés előtt! Minden védőtokra 100% illeszkedési garanciát adunk a megjelenés előtt is. Ha esetleg nem passzolna tökéletesen a telefontok az új Apple készülékedre, mi a megjelenés után is becseréljük neked egy új modellre.

Végül pedig a TrendForce úgy véli, hogy az Apple bővíteni fogja a világméretű 5G mmWave lefedettségét, tekintettel arra, hogy a leggyorsabb 5G adatátviteli sebesség csak az Egyesült Államokban érhető el. Egyelőre semmi sem hivatalos, de az összes iPhone 13-as pletykát külön írásunkban teljes egészében elolvashatja.