A közelgő iPhone 13 Pro sorozat kisebb notch-ot, vastagabb készülékházat és nagyvonalúan megnövelt kameraház-kiterjesztést tartalmaz majd. Természetesen ezek nem a végelege sinformációk, de már nagyon közel állnak hozzá, ebben biztosaj lehetünk.

Talán a legnagyobb dizájnváltás idén a mindig is megosztó “notch” közel 25 százalékos méretcsökkenése lesz, ami az iPhone X 2017-es bevezetése óta először történik meg. Ezt az előbbi tény alapján mondhatjuk időszerűnek is.

Notch és kijelző modulok

Bár ezek a pletykák nem teljesen újak számunkra, az információkat tovább erősíti a svetapple.sk által közzétett új fotósorozat, amelyen látszólag az iPhone 13 Pro számára készült tokok láthatók egy iPhone 12 Pro testének tetején. A fotókon jól látható, hogy az új kameramodulok mérete mennyire drámaian megnövekedett lesz a jelenlegi iPhone 12-es termékcsaládhoz képest. A kameramodul mérete az új modelleken már-már a Xiaomi méreteivel vetekedik. A legrisebb információk szerint a méretváltozás mellé komoly változások lesznek a fő kamera modul specifikációjában, mely szerint 32Mp-es modult fog kapni az új 13 Pro modellcsalád.

Ami a növekedés okát illeti, minden jel arra utal, hogy az akkumulátor részleg növekedése, amely az Apple reményei szerint ellensúlyozni fogja a régóta várt 120 Hz-es kijelző megnövekedett energiai gényét. A legújabb hírek szerint az Apple beépített egy kapcsolót is, amellyel a frissítési frekvenciát csökkentketjük 90, vagy akár 60Hz-re is. Ezzel a trükkel mégtovább növelhető a telefon használati ideje, így lehet már elérhetjük a két teljes napnyi üzemidőt is.

iPhone 13 méretek és tokok

Jelenleg az iPhone 12 Pro 7,4 mm vastag, ami közel tíz százalékos csökkenés az előző generációs iPhone 11 Pro-hoz képest, amely 8,1 mm vastagságot mért. Idén szeptemberben azonban, amikor az Apple bejelenti az iPhone 13-at, egy csekély – körülbelül 0,2 mm-es – növekedésre kell számítanunk, így a 13-as teljes vastagsága 7,54 mm lesz.

Ahogy a fotókon látható, a kameramodul 3,98 cm-es átlóról 4,5 cm-re nő a Pro Max sorozaton, míg a kisebb 12 Pro és mini változatokon 3,71 cm-ről 3,9 cm-re ugrik. Tehát ez azt jelenti, hogy minden iPhone modell más és más méretekkel rendelkezik majd. A legutóbb megjelent iPhone 13 tokokból az is kiderül, hogy a hangerő- és bekapcsológombok negyed hüvelykkel (6,35 mm) lejjebb tolódnak az idei modellcsaládhoz képest. Ez azért fontos információ, mert bár a telefonok külső méretei nem változtak, az egykezes használat kétségkívül könnyebb és kényelmesebb lesz.

Apple iPhone 13 megjelenési dátum és ár

Az Apple jellemzően szeptember második hetében tartja iPhone-eseményét, általában kedden. Ha 2020 egy átlagos év lett volna, akkor az iPhone 12-t valószínűleg 2020. szeptember 8-án mutatták volna be.

Természetesen 2020 nem volt normális év, köszönhetően a fennálló globális helyzetnek. Ehelyett az Apple október 13-án leplezte le az iPhone 12 szériát, megszakítva ezzel a sémát, és megnehezítve az iPhone 13 (vagy iPhone 14) esemény időpontjának meghatározását.

Ha a minta 2021-re visszatér a normális kerékvágásba – ami állítólag így is lesz -, akkor az iPhone 13 eseményre szeptember 7-én kerülhet sor. Szó volt azonban szeptember 14-ről is. Azt mondják, a rendelkezésre állás szeptember harmadik hetében kezdődhet. Természetesen még nincs megerősített esemény, és legalább 2021 augusztus végéig nem is lesz.

Az árakat tekintve arra számítunk, hogy az iPhone 13 széria nagyjából az iPhone 12 szériával megegyező árakon indul majd.

Az összes részletet, fotót és információt, amit a közelgő iPhone 13-as szériáról összegyűjtöttünk, ebben a kategóriában olvashatod el.

forrás: Svetapple.sk