Olyan pletykák keringenek, amelyek szerint a OnePlus lesz a következő márka, amelyik beszáll az összehajtható okostelefonok játékába.

A OnePlus a BBK család tagja, és a testvérvállalatok, a Vivo és az Oppo is kiadott már összehajtható készülékeket, így nem lenne túl meglepő, ha a OnePlus is hasonlóan cselekedne. A pletykák egyelőre arról szólnak, hogy a OnePlus összehajtható készülékei valószínűleg az Oppo Find N2 és Find N2 Flip modelleken alapulnak majd. Még korán van, és sok információ még nem derült ki, de íme, amit eddig megtudtunk.

Mikor fognak megjelenni a OnePlus hajtogatható készülékei?

2023 harmadik negyedéve megjelenési dátum. A OnePlus egyelőre hivatalosan nem ismerte el az összehajtható telefonok létezését, de a márka Cloud 11-es bemutató eseménye után egy teaser került bemutatásra, amely egy 2023 harmadik negyedévében érkező, összehajthatónak tűnő készüléket mutatott.

Max Jambor szivárogtató is tweetelt egy képet, ami arra utal, hogy 2023-ban láthatjuk majd az új készülékeket.

Ezen kívül a vállalat a OnePlus V Fold és V Flip neveket is bejegyeztette Kínában, ahogy azt Mukul Sharma leleplezte. Forrása azt állítja, hogy ezek a telefonok már megkezdték a belső tesztelést több régióban.

A PriceBaba nevében Yogesh Brartól érkező későbbi értesülések azt állítják, hogy a OnePlus valamikor augusztus első felében – pontosan a harmadik negyedévben – New Yorkban tart majd bemutató eseményt a telefonoknak. Ezen kívül Brar szerint a V Fold és a V Flip globálisan fog megjelenni, az Egyesült Államokra és Indiára összpontosítva.

Milyen specifikációkkal és funkciókkal rendelkeznek majd?

Valószínűleg az Oppo Find N2 telefonokon alapulnak. A OnePlus összehajtható készülékéről szóló régebbi pletykák a PriceBaba-tól származnak, amely arról számolt be, hogy a készülék az Oppo Find N-nel lesz azonos, még 2022 áprilisában.

Az azóta eltelt időben azonban az Oppo piacra dobta a Find N2 és Find N2 Flip készülékeket, így sokkal valószínűbb, hogy a OnePlus összehajtható készülékei inkább ezeken alapulnának – különösen a V Fold és V Flip védett nevek miatt.

Ahogy fentebb említettük, az Oppo és a OnePlus is a BBK égisze alá tartozik, és nem ritka, hogy hardveres és szoftveres hasonlóságokat találunk a különböző márkák kínálata között. Nagyon is lehetséges, hogy a BBK a OnePlus márkát használja az Oppo Find N2 Kínán kívüli bevezetésére, mivel a OnePlus márka ismertsége jobb, legalábbis Európában és az Egyesült Államokban.

A Find N2 Flip viszont megerősítést nyert, hogy a következő hónapokban Kínán kívül is piacra kerül. Két azonos telefon különböző márkanévvel kissé zavaró lenne a fogyasztók számára, így érdekes lesz látni, hogy ez hogyan alakul.

Mennyibe fognak várhatóan kerülni?

Kínában a Find N2 kiskereskedelmi ára 7999 CNY (~1185 dollár), a Find N2 Flip pedig 5999 (~890 dollár).

A Find N2 Flip nemzetközi változata 849 fontba / ~1000 dollárba kerül, de a Find N2 továbbra is csak Kínában kapható.

Érdemes megjegyezni, hogy az árak gyakran magasabbak, amikor ezek a készülékek eljutnak a globális értékesítésig, ahogyan azt a Flip esetében is láthatjuk. Számítsunk tehát arra, hogy a fent felsorolt árnál többet kell fizetnünk a OnePlus teljes értékű összehajtható készülékéért.