A MacOS Recovery segít helyreállítani a Time Machine-t, egyszerűbbé teszi az újratelepítést, javíthatjuk vagy törölhetjük a merevlemez, és így tovább. MacOS Recovery része a beépített Mac applikációknak. Akkor indul el MacOS Recovery és használja a közművek, hogy felépüljön a bizonyos szoftver problémák vagy más tevékenység a Mac

Hogyan kell használni a MacOS Recovery / Restore -t?

Tartsa lenyomva a Command-R vagy valamelyik másik Apple MacOS Recovery billentyűkombinációk a billentyűzeten után azonnal megnyomja a bekapcsoló gombot, hogy bekapcsolja a Mac, vagy közvetlenül utána a Mac újraindul. Tartsa amíg meg nem jelenik az Apple logó, vagy egy forgó földgömb. Indítás befejeződött, amikor megjelenik a közművek ablakban:

MacOS Utilities ablak

Miután indításkor MacOS Recovery válasszunk ezekhez a programokhoz, majd kattintson a Tovább gombra: Visszaállítás Time Machine Backup: visszaállítás a Mac egy külső merevlemezre, vagy Time Capsule, amely tartalmazza a Time Machine biztonsági mentés a Mac. Telepítse újra MacOS (vagy telepítse újra OS X): Töltse le és telepítse újra a Mac operációs rendszer. Az Újratelepítés segédprogram MacOS eltérő verzióit telepíti MacOS függően gombkombinációhoz használt indulás közben. A részleteket lásd újratelepítése MacOS . Ezek a további közművek rendelkezésre állnak a Utilities menüből a menüsoron: Firmware Password Utility Network Utility Terminál Leszokni a MacOS Recovery válasszon újraindítani vagy leállítani az Apple () menü. Ha azt szeretnénk, hogy válasszon egy másik rendszerindító lemez, mielőtt kilép, válasszon Startup Disk az Apple menüből.

Ha nem indul el MacOS Recovery

Újabb Mac számítógépek és néhány régebbi Apple Mac számítógépek automatikusan megpróbálja indul el MacOS Recovery az interneten keresztül, ha nem indul el a beépített visszanyerő rendszer. Amikor ez bekövetkezik, akkor a forgó gömb helyett egy Apple logó indítás során. Manuális indul el MacOS Recovery az interneten keresztül, tartsuk lenyomva az Option-Command-R vagy a Shift-Option-Command-R induláskor. Ha még mindig nem indul el Apple MacOS Recovery, és van egy Mac, amely képes elindítani teljesen, akkor lehet, hogy hozzon létre egy külső Mac rendszerindító lemez , hogy indul el helyette. MacOS Recovery az interneten keresztül, a Reinstall MacOS segédprogramot, és az Online súgó segédprogramot az összes internetkapcsolat szükséges. Ha meg kell csatlakozni egy Wi-Fi hálózathoz, vigye az egérmutatót a képernyő tetején, majd válassza ki a hálózatot a Wi-Fi állapotmenüben.