A legjelentősebb okostelefonok ma többnyire üvegből és fémből készülnek, és viszonylag törékenyek. Végül is csak annyit tehetünk, hogy vigyázunk rájuk. Ugyanakkor a Samsungnak sikerült néhány viszonylag kemény eszközt elhelyeznie az elmúlt néhány zászlóshajójával, és a legújabb nem kivétel. A tartóssági vizsgálat során a Galaxy A50 közepes értéket kap, bár az ujjlenyomat-érzékelőt nehezen tudjuk csak megbolondítani.

Gorilla Glass kijelző

Az Új Galaxy A szériánál meg kell említenünk, hogy csak az előlap készült üvegből, az viszont szerencsére Gorilla Glass 3-as védelmet kapott. A hátlap egy 3D Glasstic elnevezésű műanyag, ami ellenállónak tűnik a töréssel szemben, a karcokkal szemben viszont annál kevésbé állja meg a helyét, ezért is ajánlott a hátlap védelme ütésálló vagy sziikon tokokkal.

Samsung Galaxy karcállóság

A kijelző tökéletesen védett, már amennyire bármelyik okostelefoné is védett lehet. A sarkak lekerekítettek, ez azonban ad némi aggodalomra okot. Ugyanez mondható el a kamerákat lefedő területekről, mind az első, mind a hátsó részről. Ebben a tartóssági vizsgálatban a Galaxy A50 oldalai körüli műanyag keret kevésbé védi a készüléket az erőbehatásoktól.A gombok érdekes módon kissé könnyen kiugróak, ez azonban csak a vízállóságot zavarhatná meg, amivel ugyebár a készülékünk nem rendelkezik, így ezt nem rójuk fel neki hibaként.

Karcálló ujjlenyomatolvasó

A Galaxy A50 tartóssági tesztünkben igyekszünk minden fontos kérdésre választ adni, ezáltal megnyugtathatunk mindenkit, hogy a kijelző alá rejtett ujjlenyomat-érzékelő bizonyos károk után is vígan működik. A kijelző alatti optikai ujjlenyomat-érzékelő jól bírja a strapát, azonban erősebb és mélyebb karcoktól képes megzavarodni. Ekkor csak annyi a dolgunk, hogy jra felvesszük az ujjlenyomatunkat és minden mehet tovább a régi kerékvágásban.

Karcálló Galaxy A50 ujjlenyomatolvasó

Eredeti Samsung Galaxy A50 védőtokok

A hátlap és a kijelző fokozott ütésálló védelmének érdekében azonban mindenféleképpen ajánlott Samsung Galaxy A50 tokok vásárlása. Egy egyszerűbb, már pár ezer forintért kapható kemény kinyitható tokkal, vagy hybrid anyagból készült szilikontokkal könnyedén megvédhetjük a készülékünk minden sérüléstől és sokáig használhatjuk eredeti állapotában. A legjobb boltokban már különböző dizájnok közül is választhatunk, legyen szó akár átlátszó, vagy kinyitható védőtokokról is.

Galaxy A50 védőtokok

Erős hajlítással sajnos jelentős károkat tudtunk okozni a készülékben, nem csak a kijelző, de a készülékház is könnyen hajlik, ami aggodalomra adhat okot. Fokozottan kell figyelni arra, hogy a farzsebünkben hordva ne üljünk rá a telefonra, mert könnyedén okozhatunk benne maradandó károkat. A vízállóság megszűnésétől itt sem kell azonban tartanunk, mert a telefon ezzel egyszerűen nem rendlelkezik.

IP védelem hiánya

Összességében általános felhasználáskor nem kell aggódnunk a készülék összetörésétől vagy sérülésétől, és attól sem kell rettegnünk, ha véletlenül kiejtjük a kezünkből az okostelefont. Azonban ha gyakran sportolunk a telefonunkkal, vagy végzünk fizikai munkát, ahol pornak, víznek és szennyeződésnek is ki lehet téve a telefon, akkor sajnos más eszköz után kell néznünk.