A Samsung Galaxy A53 5G a High-End szegmensben olyan készülékekkel versenyez, mint a Realme GT Neo 2 5G, az Oppo Find X5 Lite és a Xiaomi 11T. Octa-core processzorral, 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel van felszerelve, a készülék vezérlése pedig egy 6,5 hüvelykes, FHD+ felbontású AMOLED érintőképernyőn keresztül történik.

A hátsó kamerakészletben az elsődleges lencse mellett egy ultraszéles modult találunk. Vannak még dedikált modulok a makrófelvételhez és a mélységérzékeléshez. Lássuk, hogyan teljesített a Samsung Galaxy A53 5G a DXOMARK kameratesztünkben.

Főbb kameraspecifikációk:

 • Elsődleges: 64 MP-es érzékelő, f/1.8-as rekeszértékű objektív, OIS
 • Ultraszéles: 12 MP érzékelő, f/2.2 rekeszértékű lencse.
 • Makró: 5MP érzékelő, f/2.4 rekeszértékű objektív
 • Mélység: 5MP érzékelő, f/2,4 rekeszértékű objektív
 • 4K 30 kép/mp, 1080p 30/60 kép/mp (1080p/30 kép/mp tesztelve)

Előnyök

 • Jó expozíció és széles dinamikatartomány világos fényben és beltérben is
 • Jó részletgazdagság világos fényben és beltérben
 • Szép színek világos fényben
 • Pontos és stabil videoexpozíció
 • Szép videószín világos fényben és beltéri körülmények között
 • Meglehetősen hatékony videostabilizálás

Hátrányok

 • A halo effektus természetellenes expozíciót eredményezhet a témában
 • Képzaj és fehéregyensúly-eltérések erős fényben és beltérben
 • Fókuszálási hibák, különösen gyenge fényviszonyok mellett
 • Alulexponáltság az éjszakai felvételeknél vaku nélkül
 • Fókusz instabilitása, részletesség hiánya és korlátozott dinamikatartomány a videóknál
 • Zaj és narancssárga színárnyalat-eltérés gyenge megvilágítású videókban
 • Videó leletek, beleértve a színkantizációt, a gyűrűzést és a szellemképeket is.

Samsung Galaxy A53 5G telefontokok

Minden tokot a kinézet és a teljesítmény szempontjából egyaránt tervezték. Ha készüléked keményen leesik, a levehető állvány lepattan, hogy megakadályozza a készülék teljes eltörését. De leveheted magad is, és számos márkával együttműködve különböző kickstandokkal testre szabhatod Samsung Galaxy készüléked kinézetét.

Érdemes egy megbízható Samsung Galaxy A53 5G tokot választani a készülékedre amely Magas szintű védelmet biztosít. A katonai szabványoknak megfelelően csepptesztelt védőtok segít megóvni telefonodat a sérülésektől és a leejtésektől. Folytassa mindennapjait, és kevesebbet aggódjon telefonja miatt.

Összegzés és általános értékelés

A DXOMARK Camera 105-ös pontszámával a Samsung Galaxy A53 5G messze nem volt a csúcsteljesítményű szegmensben a csúcskategóriás kategóriában, inkább átlagos teljesítményt nyújtott közvetlen versenytársaival szemben.

Fotó üzemmódban a kamera jó célzott expozíciójú és széles dinamikatartományú képek készítésére képes. A HDR-feldolgozás azonban néha halóhatást eredményezhet, ami a témát természetellenessé teszi a jelenetben. A részletgazdagság elég jó fényben és beltéri körülmények között, de a zaj is gyakran észrevehető. A színek összességében szépek, de tesztelőink néhány jelenetben enyhe zöldes színárnyalatot észleltek.

A részletmegőrzési grafikonon láthatjuk, hogy az A53 5G gyenge fényben jobb, mint az összehasonlító készülékek, de világos fényben kissé lemarad a Realme GT Neo 2 mögött.

Az A53 5G ultraszéles 13,4 mm-es (mért) lencséje nagyon széles látómezőt kínál, különösen ebben a készülékosztályban. Használat közben az ultraszéles kamera pontos expozícióval és fehéregyensúlyozással, valamint széles dinamikatartománnyal és szép színekkel rögzíti a képeket. A részletesség elfogadható, a legfinomabb részletek némelyike elveszik. A képzaj gyakran észrevehető, különösen beltéri körülmények között.

A dedikált teleobjektív hiánya azt jelenti, hogy a tele zoom beállításoknál rögzített képek nem tartalmaznak részleteket, és magas szintű zajt mutatnak. Ez különösen igaz a nagy hatótávolságú tele beállításokra. Pozitívum, hogy az expozíció és a színek általában jók.

Mozgókép és videó készítés

Videók esetében a készüléket 1080p felbontásban és 30fps sebességgel teszteltük, mivel a 4K felbontású videók stabilizálása nagyon hatástalan. Videó módban a Samsung Galaxy A53 5G jól exponált videoklipeket rögzít, élénk színekkel. A videostabilizálás az A53 szegmenséhez képest elég jó, de sajnos az instabil autofókusz miatt a kültéri és gyenge fényviszonyok között készült videók gyakran nem használhatóak. Amikor az autofókusz teszi a dolgát, az 1080p módban a részletesség szintje általában elég alacsony. A dinamikatartomány is korlátozott, és a fehéregyensúly gyakran narancssárgára változik gyenge fényviszonyok mellett. Gyakran láthatóak az olyan videóleletek, mint a színkantizáció, a gyűrűzés vagy a szellemképek.