Kapcsolja be az Android gesztusnavigációt:

Szinte minden más 2022-es Android telefontól eltérően az S22 három navigációs softkey-vel töltődik be. Ha az Android gesztusokra akarsz váltani, akkor húzd lefelé a tetejéről, nyisd meg a beállításokat (az a kis fogaskerék a jobb felső sarokban) > kijelző > navigációs sáv. Igen, ez egy furcsa hely a funkció számára. Innen lehetőséged van megváltoztatni a gombok sorrendjét, vagy helyette a “Swipe gesztusok” lehetőséget választani.

A navigációs gombok testreszabása:

Ha ragaszkodik a képernyőn megjelenő navigációs vezérlőkhöz, testre szabhatja a sorrendet. A fentieknek megfelelően menj a Beállítások > Megjelenítés > Navigációs sáv menüpontba, és megváltoztathatod a gombok sorrendjét az alapértelmezett III [] <-ról < [] III-ra úgy, hogy a vissza gomb az ellenkező oldalon legyen.

S22 ütésálló védelem

Mivel az S22 már végre ismét üveg hátlappal készül, az utóbbi években bevezetett Glasstic helyett, ezért nem győzzük hangsúlyozni a telefontokok és főként az ütésálló S22 hátlapok használatának fontosságát. A Phonebox-nál kapható összes telefontok fokozott védelmet nyújt mobiltelefonodnak a törésektől és a karcolódásoktól. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy egy egyedi telefontokkal a hangulatod és a környezeted is könnyedén feldobhatod.

A kezdőképernyő szerkesztése:

Bármely kezdőképernyőn a háttérképre hosszan lenyomva szerkesztheti a háttérképet és a stílust, a témákat, a widgeteket, és hozzáférhet további beállításokhoz. Ezen a területen képernyőket is hozzáadhatsz (lapozz egy új oldalra, és nyomd meg az óriási + gombot egy körben), vagy törölhetsz teljes képernyőket (nyomd meg a szemetesdoboz ikonját felül, ami egy kérést fog felhozni, amely a képernyő eltávolításának megerősítésére kér).

Az Android 12 Material You használata:

Testreszabási lehetőségek hozzáadása natív Android 12 szinten, a kezdőképernyő lenyomása és lenyomva tartása a lehetőségek megnyitásához. Ezután koppintson a háttérképre és a stílusra. Ebben a részben – az alapértelmezett háttérképek megváltoztatásán kívül, beleértve az animált “videó” opciókat is – megjelenik a színpaletta lehetősége (amely automatikusan megjelenik az új háttérkép kiválasztása után is). Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználói felület színeit a háttérkép alapján testre szabja. Az ikonokra is van lehetőség, de ez csak a natív Samsung-alkalmazásokra vagy a mappák hátterére vonatkozik.

Legyen több a kezdőképernyőn:

Megváltoztathatod a képernyőrács méretét, amelyen a parancsikonok és widgetek helyezkednek el, attól függően, hogy milyen sűrűnek szeretnéd a kezdőképernyőt. Nyomja meg hosszan a kezdőképernyőt, majd válassza a “Beállítások” lehetőséget a jobb alsó sarokban (alternatívaként húzza lefelé a képernyő tetejéről, válassza a beállítások fogaskereket, majd a “Kezdőképernyő” lehetőséget). A 4×5, 4×6, 5×5 vagy 5×6 beállítások külön-külön alkalmazhatók a kezdőképernyő és az alkalmazásképernyő rácsára, míg a mapparács a 3×4 vagy 4×4 beállításokat kínálja a mappák között tárolt alkalmazásokhoz.

Hogyan érheti el a Google Felfedezés:

Egyszerűen húzza balról jobbra a kezdőképernyőn. Ha a Samsung alternatív lehetőségét részesíti előnyben, akkor nyomja meg hosszan a kezdőképernyőn, és húzza jobbra a bal oldali oldal eléréséhez. Itt megjelenik a Google Discover vagy a Samsung Free közötti lehetőség, vagy nyomja meg a felső kapcsolót, hogy teljesen kikapcsolja ezt az oldalt.

A widgetek átméretezése:

A widgetek eléréséhez nyomja meg hosszan a kezdőképernyőn, majd válassza a “Widgetek” lehetőséget. A kezdőlapra vagy a következő oldalakra kell elhelyeznie egy widgetet, mielőtt módosíthatná őket. Ha bármelyik widgetet elhelyezte, egyszerűen nyomja meg és tartsa lenyomva magát a widgetet, ami egy négy kör alakú “húzóponttal” kiegészített keretet rajzol köré. A méret megváltoztatásához húzza ezeket a rendelkezésre álló paramétereken belül. Szeretne törölni egy widgetet? Nyomja meg és tartsa lenyomva, és egy lebegő ablak jelenik meg, amely információkat és egy szemetes dobozt kínál, alatta a “Remove” (Eltávolítás) felirattal.

Az állapotsor testreszabása:

Ez az információ a képernyő tetején található. A Beállítások > értesítések menüpontban választhatsz a “Rövid” és a “Részletes” nézeti lehetőségek közül. Megnyithatja a “Beépített alkalmazások” lehetőséget, és alkalmazásonként is hozzáadhatja/eltávolíthatja, hogy mely alkalmazások jelenjenek meg az értesítésekben.

Módosítsa az értesítések mennyiségét vagy kapcsolja ki az értesítéseket:

Az értesítések szakaszon belül (hozzáférés a fentiek szerint) kiválaszthatja a ‘Speciális beállítások’ opciót, amely további lehetőségeket mutat be. Innen három értesítési ikonra korlátozhatja az értesítések számát, csak egy bizonyos számú értesítést, vagy választhatja, hogy egyiket sem vagy az összeset sem szeretné látni – a választás az Öné.

Az akkumulátor százalékos megjelenítése:

Szeretne többet látni az akkumulátor töltöttségi idejének vizuális megjelenítésénél? Az állapotsorban az akkumulátor szimbólum mellett megjelenő százalékos számlálót bekapcsolhatja, ha a Beállítások > Értesítések > Speciális beállítások menüpontra lép, és ott megnyomja az “Akkumulátor százalékának megjelenítése” kapcsolót. Az akku teljesítménye szerencsére a várakozáson felül teljesít, így nincs ok az aggodalomra.

Engedélyezze, hogy a kezdőlap tájképben működjön:

Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy a kezdőképernyő és az alkalmazások tálcája, a beállítások stb. tájolásban jelenjenek meg. Alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, de bekapcsolhatja a beállítások > kezdőképernyő beállításai > válassza ki a ‘Forgatás tájképbe’ kapcsolót. Ez eltér a “gombok” parancsikonoktól az értesítések árnyékában, ahol a “Portré”/”Automatikus forgatás” opció csak bizonyos alkalmazások számára teszi lehetővé a tájolás közötti forgást, a beállítások és hasonlók számára nem.