2022-re a Samsung csúcsmodellje a Galaxy S22 sorozat, amely a kisebb S22, a valamivel nagyobb S22+ és a jóval nagyobb S22 Ultra modellekből áll – ez utóbbi a másik két modellel ellentétben hajlított szélű képernyővel és integrált S Pen tollal rendelkezik. A három készülék közötti különbségek teljes körét az alábbi linken található cikkünkben olvashatod el:

Samsung Galaxy S22 vs S22 Plus vs S22 Ultra: Mik a különbségek?

Bár minden Galaxy S22 modell a Google Android 12 operációs rendszerével érkezik, a Samsung One UI 4.1 felülete ül rajta, amely néhány egyedi szoftveres pontot és vezérlést hoz. Sok felhasználónak ismerős lesz, de néhány beállítás – például a telefon kapcsolása vagy a képernyőkép készítése – eltérhet a piacon lévő más Androidos készülékekétől.

Sok mindent meg kell tanulni, és sok csecsebecsét lehet felfedezni. Íme egy alapos útmutató, hogy választ kaphasson a különböző kérdésekre, és a lehető legtöbbet hozhassa ki új Galaxy S22 választásával.

Samsung S22 telefontok

Érdemes a legjobb S22 védelmet választani, mivel csak így tudjuk garantálni a telefonunk tökéletes külső állapotát és esztétikumát. A legjobb, ha mindig S22 telefontokban tartjuk a készülékünket, mert így nem érheti sérülés sem a hátlapot, sem a telefon oldalát sem. A legtöbb védőtok megfelelő karcállóságot biztosít a mobil gombjainak is és kiemelkedő keretével még a kijelzőt is védi az esetleges betöréstől, vagy karcolásoktól.

Samsung Galaxy S22 top tipp

Ha nehezen találsz meg dolgokat, a képernyő aljáról felfelé húzva a lapot indítsd el az alkalmazástálcát. Ezen belül egy keresősáv található felül, de ez nem csak az alkalmazások között keres, hanem a rengeteg integrált rendszeralkalmazás között – a naptártól a beállításokig és így tovább -, így egy csomó kiválasztható lehetőség lesz, hogy gyorsan odaugorhass, amit keresel.

A Samsung Galaxy S22 kikapcsolása vagy újraindítása

Ami a bekapcsológombnak tűnik bármelyik S22 készülék jobb oldalán (képernyővel szemben), valójában a Samsung Bixby hangalapú asszisztensének indítását jelenti. A gomb gyors megnyomásával csak a zárolási képernyőre jutunk. A kikapcsoláshoz egyszerre kell megnyomni és lenyomva tartani ezt a bekapcsológombot és a hangerő lefelé gombot (nem egy rövid nyomásra, mivel az csak egy képernyőképet készít), ami egy szoftveres képernyőt hoz fel, amely tartalmazza a “Kikapcsolás”, “Újraindítás” és “Vészhelyzeti üzemmód” szöveget.(Részletesen a reboot-ról itt olvashattok) Ezen a képernyőn az ‘Oldalbillentyű beállítások’ opciót is kiválaszthatja, hogy egy hosszú nyomásra átkonfigurálhassa a Bixby megkerülését, és helyette a kikapcsolási oldalt jelenítse meg.