A macOS Sierra és az OS X El Capitan operációs rendszerek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy beállítsa számítógépét és teljesen testre szabhassa kívánságának megfelelően. Most a főbb módosítási lehetőségeket taglaljuk és mutatjuk be röviden táblázatszerűen.

Előfordulhat, hogy a Mac rendszeren végzett műveletekhez szükség van a Rendszerbeállítások elérésére. Azok az újak a Mac-en kíváncsiak lehetnek: “Mi a System Preferences a Mac-en, és hol találhatom meg?” Mások esetleg nem tudnak arról, hogy milyen rendszerbeállítások teszik lehetővé, és milyen egyszerű a csípés és a Mac beállításának megváltoztatása.

A Rendszerbeállítások alkalmazás megtalálható az Alkalmazások mappában, és bármikor elérhető az Apple menüben a képernyő bal felső sarkában (kattintson az Apple logóra). Lehet, hogy a Dock a képernyő alján található – az ikon egy összekapcsolt fogaskerék-készlet, például a fenti kép.

Főbb funkciók beállítási lehetőségekkel

Amikor elindul, a rendszerbeállítások számos olyan panelt kínálnak, amelyek a Macműködésével, megjelenítésével és viselkedésével foglalkoznak, például képernyőfelbontásokat, háttérképeket, bemeneti eszköztárat, szülői felügyeleti beállításokat és internetes fiókokat.

választási lehetőségLeírás
Felhasználók és csoportokA felhasználó létrehozását / törlését, az adminisztrátori jogosultságokat és a felhasználói korlátozásokat.
TábornokMegváltoztatja az operációs rendszer ( Aqua vagy Graphite) általános színsémáját , valamint a görgetőgombok és betűkészletek simításának helyét.
BluetoothPár Bluetooth-eszközöket és módosítsa a Bluetooth beállításokat.
CD-k és DVD-kAz alapértelmezett beállításokat az üres CD / DVD-k, valamint a zenei CD-k, kép-CD-k és video DVD-k beillesztésekor állíthatja be.
Dátum időA számítógép dátumának és idejének beállítása, valamint az óra megjelenítésének módja a menüsoron.
Asztali és KépernyővédőAz asztali kép, valamint a képernyővédő beállítása és beállításai.
kijelzőkA képernyőfelbontás és a színbeállítások beállításához.
DokkÁllítsa be a dokk méretét, valamint a nagyítást és a pozíciót a képernyőn.
Energia takarékosOptimalizálja az energia beállításokat, valamint beállítja az alvási időt és a processzorhasználatot.
KüldetésirányításMegváltoztatja a Mission Control alkalmazás preferenciáit, például az Irányítópultot saját térként, vagy a legutóbbi használat alapján automatikusan átrendezi a tereket. Az Active Screen Corners, a billentyűzet és az egér beállításait is beállítja bizonyos alkalmazások, például a Launchpad vagy az asztal megjelenítéséhez.
iCloudKonfigurálhatja az iCloud , az Apple felhőfelhő és cloud computing szolgáltatását. Ez az ablak hozzá lett adva a 10.7.2 verzióhoz az iOS 5 kiadásával együtt .
TintaÁllítsa be a kézírás-felismerési beállításokat (csak akkor jelenik meg, ha grafikus táblagép van csatlakoztatva).
Nyelv és szövegÁllítsa be az alapértelmezett OS nyelvet, valamint a numerikus, mérési, pénznem-, dátum- és időformátumokat.
BillentyűzetÁllítsa be a billentyűzet beállításait
EgérÁllítsa be az egér beállításait. Ha egy Magic Mouse-t használ , a többszörös kézmozdulatokhoz hasonló beállításokat kínál, mint például a két ujjal történő kettős megérintés és az oldalak közötti átfutás.
HálózatÁllítsa be az Ethernet , AirPort , Modem és VPN beállításokat.
ÉrtesítésekKonfigurálja az értesítések beállításait, például az általuk bemutatott módon (banner, riasztás stb.), És mely alkalmazások képesek megjeleníteni az értesítéseket, és amelyek nem.
Szülői felügyeletKezelje a fiókok szülői felügyeletét, és tekintse meg a fiókhasználati adatokat.
Nyomtatás és szkennelésÁllítsa be az alapértelmezett nyomtatót, valamint a szkenner beállításait.
ProfilokCsak akkor jelenik meg, ha a számítógép egy eszközkezelési megoldásban szerepel
Biztonság és adatvédelemÁllítsa be a ” FileVault ” és a fiók biztonsági beállításait, és állítsa be a tűzfalat .
megosztásaÁllítsa be a számítógép nevét, valamint a megosztási és távoli felügyeleti szolgáltatásokat.
Szoftver frissítésÁllítsa be az alapértelmezett időpontokat a frissítések ellenőrzéséhez és a már telepített frissítések megtekintéséhez.
HangÁllítsa be a hangjelzést, a hangerőt és a bemeneti / kimeneti lehetőségeket.
Diktálás és beszédÁllítsa be a számítógép alapértelmezett hangját, állítsa be a beszédfelismerést , konfigurálja a diktálási beállításokat és egyéb beszédbeállításokat.
ReflektorfényÁllítsa be a Spotlight rendszer-szintű keresőalkalmazás beállításait
IndítólemezÁllítsa be az alapértelmezett lemezt, hogy a számítógép beinduljon.
IdőgépÁllítsa be a Time Machine meghajtót és a mentési lehetőségeket.
TrackpadÁllítsa be a nyomkövetést, a kattintást és a görgetési sebességet. Emellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több érintéses gesztust állítsanak be az újabb MacBook-eken
MegközelíthetőségA rendszer elérhetőbbé válik a látásra, hallásra és más károsodásokra.

Mac System preferences történelem

A Mac OS X 2001-es kiadása előtt a felhasználók módosították a rendszerbeállításokat a vezérlőpanelek segítségével. A Vezérlőpanelek, mint a Rendszerbeállításokban található preferenciapanelek, különálló erőforrások (cdevs) voltak, amelyek az Apple menü Vezérlőpultján keresztül érhetők el . A rendszer preferenciák kezdeti formája 1983-tól kezdődik az Apple Lisa Preferences menüponttal. Ez magában foglalta a “kényelmes beállítások” nevű konfigurálható beállítások részhalmazát, valamint a Lisa Office Rendszeren telepített programok és eszközök szerint adaptált egyéb beállításokat. Az eredeti vezérlőpanelek a klasszikus Mac OS legkorábbi verzióiban egy kis íróasztalhoz lettek illesztve . Susan Kare tervezte az eredeti kezelőfelület interfészét , és igyekezett minél felhasználóbarátabbá tenni. Ezt a designot a System 3-ig használtuk, amikor külön vezérlőpult-fájlokat (cdev-eket) adtunk hozzá, amelyek kizárólag a vezérlőpulton keresztül érhetők el. A System 7 bemutatkozásával a vezérlőpanelek a Finder-től elérhető, egyedi kisalkalmazás-szerű folyamatokra és az Apple menüopciók Apple menüjébe tartozó almenüvel vannak szétválasztva. Mac OS 9 , a Mac OS X előtti utolsó kiadása, 32 kezelőpanelt tartalmazott. A Mac OS 9 alkalmazásával sok vezérlőpanelt igazi alkalmazásnak írták át.

iPhone 6 tokok

Ha esetleg egy prémium iPhone 6 tokra lenne szükséged, akkor is nyugodtan nézz körül nálunk. Itt a legszélesebb választékot találod a legalacsonyabb árral vegyítve. Kategóriáink között megtalálod az ütésálló tokokat, a keménytokokat, vagy az egyedi szilikontokokat is. Biztos lehetsz abban, hogy a kiválasztott iPhone 6S ütésálló védelmi tok kompatibilis lesz az előd készülékkel is, mert a két Apple mobil méretben megegyezik egymással.