Pont 2 hete mutatta be  Samsung legújabb csúcskészülékét, a Samsung Galaxy S8-at és máris özönlenek a tesztvideók, amelyben az iPhone 7-tel mérik össze a telefon tudását. Nézzük, mit mutat a legújabb és egyben a legérdekesebb teszt

Kicsit elrugaszkodunk az iPhone 7 tok tesztelésektől és most jelenleg nem foglalkoznánk a töréstesztekkel, mivel azok millió tényezőtől függnek, és úgysem lehet kétszer ugyanolyan szögben leejteni két különböző telefont.Nézzük inkább azt, ami mindenkit érdekel.

Mennyire gyors a Samsung Galaxy S8?

Sokszor mérik a telefonok képességét különböző Benchmark programokkal, ám ezek csak szimulációk, és nem a telefonok valós programokon, vagy a saját operációs rendszerükön mért teljesítményüket árbárzolják.

A mostanában legnépszerűbb tesztelési forma az, hogy egymás után sorban nyitnak meg alkalmazásokat és zárják be azokat, és ezt a folyamatot a készülék saját stopperével mérik. A különbség finoman szólva is meglepő lesz. Itt a videó:

A videó tanúsága szerint az általános programok vagy játékok használatakor a Samsung csak kicsivel teljesített rosszabbul a fél évvel idősebb iPhone 7-nél. Ez még elfogadható teljesítmény lenne, mivel az iOS applikációk szinte minden esetben komolyabb szűrőn és optimalizációs folyamatokon mennek keresztül mielőtt letölthetők lennének.

Hamarosan jövünk egy újabb videóval, amiben összetörünk egy vadi új iPhone 7-et. Pontosabban megpróbáljuk összetörni, mivel a jelenleg nálunk kapható legkomolyabb iPhone 7 tok fog vigyázni rá. Érdemes lesz követni videóblogunkat is.

Azonban egy videó tömörítési folyamat teljesen elkaszálta az új Galaxy S8-at. A tesztet , az elvileg erősebb 4 magos processzorral rendelkező Samsung, dupla annyi idő alatt tudta teljesíteni, mint az iPhone 7.

Mivel az említett tesztet minden évben megcsinálják az aktuális Android/iOS párossal, és minden évben az Apple készülékek nyernek, ezért könnyen kijelenthető, hogy a hatalmas fölény szinte kizárólagosan az iOS operációs rendszernek köszönhető. A hardver témát tekintve elvileg, az új Samsung készülék minden egyes ponton újabb és komolyabb arzenált mutat fel a jelenlegi csúcs iPhone-nál, azonban a rendszerben mutatkozó hiányosságok miatt ez nem tud érvényesülni.