MA MINDEN RENDELÉST INGYEN SZÁLLÍTUNK!X

A Time Machine az összes fájlját külső merevlemezre állítja vissza, így később visszaállíthatja őket, vagy megtekintheti a múltbéli mentéseit is… A Time Machine a Mac beépített biztonsági funkciója. A használatához külső tárolási megoldásra van szüksége , külön megvásárolható:

  • Külső merevlemez csatlakozik a Mac számítógép USB, FireWire vagy Thunderbolt portjához
  • Time Capsule vagy macOS kiszolgálót a hálózaton
  • Külső merevlemez csatlakoztatva van az AirPort Extreme bázisállomás USB portjához a hálózatoz

Ha külső merevlemezt csatlakoztat közvetlenül a Mac számítógéphez, megkérdezheti, hogy szeretné-e használni a meghajtót a Time Machine biztonsági másolatával. Kattintson a “Backup Disk használata” lehetőségre. Ha kiválasztja a titkosítási lehetőséget, a biztonsági másolatok csak a jelszóval rendelkező felhasználók számára érhetők el. Nyissa meg a Time Machine beállításait a menüsorban a Time Machine menüből Time Machine ikon . Vagy válassza az Apple menü > Rendszerbeállítások menüpontot, majd kattintson a Time Machine elemre.

Kattintson a Biztonsági mentési lemez kiválasztása, a Lemez kiválasztása vagy a Biztonsági mentési lemez hozzáadása vagy eltávolítása parancsra. Jelöljön ki egy biztonsági másolatot a listáról, majd kattintson a Lemez használata elemre. A biztonsági mentés és kényelem további megismétlésével további biztonsági másolatot készíthet. Például egy otthoni mentési lemezt használhat, és egy másik mentési lemezt munka közben.

Biztonsági mentés a Time Machine használatával

A Time Machine beállítása után az óránkénti biztonsági másolatokat az elmúlt 24 órában, az elmúlt hónapban napi biztonsági másolatokat és az összes korábbi hónapra vonatkozó heti biztonsági másolatokat készít. A legrégebbi biztonsági mentések törlődnek, amikor a mentési meghajtó megtelt. A biztonsági másolat készítéséhez a következő automatikus biztonsági mentés helyett válassza a Back Up Now lehetőséget a Time Machine menüből Time Machine ikon. Az automatikus biztonsági másolatok leállításához nyissa meg a Time Machine beállításait, majd törölje az Automatikus mentés (macOS Sierra) vagy a Time Machine (OS X El Capitan vagy korábbi verzió) kikapcsolását. A Time Machine menüből válassza a Back Up Now (Biztonsági másolat készítése) menüpontot. A folyamatban lévő biztonsági mentés visszavonásához válassza a Time Out menüből a Hagyja ezt a biztonsági másolatot (vagy a Stop backing up lehetőséget). A biztonsági mentés állapotának ellenőrzéséhez használja a Time Machine menüt.

Az ikon akkor jelenik meg, ha a Time Machine biztonsági másolatot Progesskészít Tétlen, a következő automatikus biztonsági mentésig vagy a biztonsági mentés befejezéséig Biztonsági mentés nem lehetségesNem tudsz biztonsági másolatot készíteni. A biztonsági mentésből származó elemek kizárásához nyissa meg a Time Machine beállításait az Időgép menüből, kattintson az Opciók gombra, majd kattintson A pluszjel a kizárni kívánt elemre, majd válassza ki azt. Az első biztonsági mentés hosszú időt vehet igénybe , attól függően, hogy hány fájl van. Folytathatja a Mac használatát, miközben a mentés folyamatban van. Egyes Mac számítógépek akár alvó üzemmódban is készítenek mentést. A Time Machine csak az előző biztonsági mentés óta megváltoztatott fájlokat készít vissza, így a jövőbeni biztonsági másolatok gyorsabbak lesznek. Visszaállítás egy Time Machine biztonsági mentésből

iPhone 7 kiegészítők

Ha már kezded megunni a Mac-ed folyamatos Tweak-elését, akkor bátran nézz körül a legjobb ütésálló iPhone 7 tokok között. Nálunk egyszerűen megtalálod azt amire szükséged van. Prémium termékek a legjobb áron, hiszen tudjuk, hogy a MacBook-od mellett, neked is Apple okostelefonod van!

Speciális fájlok visszaállítása:

Válassza az Enter Time Machine lehetőséget a Time Machine menüből Time Machine ikon, vagy kattintson a Dockon a Time Machine elemre. Keresse meg a visszaállítandó fájlokat: A képernyő szélén lévő idővonal segítségével megtekintheti a Time Machine biztonsági másolatát az adott dátum és időpontban. Az idővonal tartalmazhat helyi pillanatfelvételeket is . A képernyőn megjelenő fel és le nyilakkal ugorhat az utolsó alkalommal, amikor az ablak tartalma megváltozott. A keresőmezőt egy ablakban is megkeresheti egy fájl megkereséséhez, majd az időtartamon át az adott fájl módosítására koncentrálva. Válasszon ki egy fájlt, és nyomja meg a szóköz billentyűt a fájl megtekintéséhez, és győződjön meg róla, hogy a kívánt. Kattintson a Visszaállítás gombra a kiválasztott fájl visszaállításához, vagy kattintson a Vezérlőpult elemre a többi lehetőséghez.

Kosár Törölve Vissza
  • Üres a bevásárlókosarad