Az USB-C felé történő globális technológiai elmozdulás nem titok. Szinte minden olyan termék, amely egykoron egy tulajdonosi töltési módszert vagy az USB számos korábbi változatának egyikét használta, az elmúlt években megkezdte az USB-C szabványosítására való átállást.

Még az Apple is átállította az összes Mac számítógépét és szinte a teljes iPad termékcsaládot az USB-C-re. Annak ellenére, hogy a pletykák szerint a vállalat a MacBook Pro sorozat következő frissítésében a MagSafe töltőkhöz való visszatérést jelzi, minden jel arra mutat, hogy az USB-C továbbra is tartalék töltési lehetőség marad.

Van azonban egy jelentős műszaki termék, amely úgy döntött, hogy kihagyja a ma már mindenütt jelen lévő USB-C szabványt, és ez természetesen az Apple iPhone.

Az USB-C-re való átállás az iPhone-on azt jelentené, hogy az otthonában található szinte minden egyes műszaki cikket vezeték nélkül vagy egyetlen kábellel lehetne tölteni. Elég szép, nem?

Ahelyett, hogy ezt csupán fantáziának tartanánk, egy tehetséges hardvermódosító felhasználta a képességeit, hogy Frankensteinnel elkészítse a világ legelső USB-C-vel ellátott iPhone-ját.

Az egyedülálló eszközt először Ken Pillonel, egy svájci robotika szakos hallgató alkotta meg, aki jelenleg a mesterképzésre készül.

Nézd meg alább az általuk közzétett tizenegy perces videót, amiben elmagyarázzák, hogy pontosan hogyan is történt mindez.

Mindent egybevetve Pillnel mind az adatátvitelt, mind a tápellátást képes működésre bírni a készüléken, ami enyhén szólva is lenyűgöző, tekintve, hogy még az alapvető javításokat is milyen nehéz elvégezni egyes iPhone-alkatrészeken – nem is beszélve egy teljes (állítólag?) nem támogatott hardveres módosításról.