Nagyon sok pletykát hallani a jövőre 10. évfordulóját ünneplő iPhone-ról. Még az idei, iPhone 7 bemutatás előtti hírek is sok mindenkit félrevezettek, úgyhogy el sem tudjuk képzelni mi lesz jövőre, egy azonban biztos. Ez most más lesz és reméljük a nagy újítás nem fog kimerülni egy vezeték nélküli iPhone kiegészítőben.

A legfrissebb információk szerint az új 2017-es Apple mobil neve iPhone 8 lesz. Erről még korai bármit is mondani, azonban a pletyka-áradatra a Sharp, legújabb kijelzőjével szintén rátesz egy lapáttal. A héten bemutatta a valóban faltól falig érő kijelzőjét a saját készülékében. A megalkotott prototípus rettentően jól néz ki, talán ennél jobban szemből egyetlen telefon sem ragadja meg a tekintetet. A képet látva azonban biztosak vagyunk benne, hogy senki sem fogja iPhone 7 tok nélkül használni ezt a telefont, mivel már ránézésre is könnyű betörni a kijelzőjét. Hát még mindennapi használatban.

A keret nélküli kijelző prototípusa

A bemutatott Sharp prototípus az IGZO LCD panelját használja, ennek köszönhetően lehetséges a kijelző meghajlítása, továbbá ezáltal tudták eltűntetni panel teljes káváját. Sajnos azt azonban meg kell jegyezni, hogy a készülék csak demo példány, mivel a felső, telefonáláshoz használatos hangszórót lehagyták róla. Kíváncsian várjuk, hogy a hangszóró kérdését, hogyan lehet megoldani egy valódi még elkészült telefon esetében. Több, mint valószínű, hogy a telefon tetején muszáj lesz hagyni egy kis sávot, ahova a hangszórót be lehet zsúfolni. Mégiscsak nehéz lenne minden helyzetben kihangosítóval használni…

Persze ez nem jelenti azt, hogy ezt a technológiát fogja feltétlenül használni a jövőre érkező iPhone 8(?) is, azonban elgondolkodtató a sok idei koncepció képet és videót látva.

Kérdéses lesz persze, hogy a káva nélküli kijelzőhöz, hogyan fognak passzolni a különböző iPhone 7 tokok, https://www.phonebox.hu/iphone/iphone-7-tok . Több, mint valósznű, hogy bár a készülék mérete az új kijelző miatt nem fog változni, új tokra lesz szükségünk, mert a jelenleg iPhone 7 re használatos változatok takarni fogják a kijelző egy részét. Továbbá kellemetlen hírül kaptuk, hogy az új készülék előlapjába nem sikerült beépíteni a TouchID-t, ezért a hátlapon is kivágásokat kell eszközölni a gyártóknak az új iPhone tokok tervezésekor. Ez sajnos esztétikai szempontból elég nagy hátrány lesz minden készüléktulajdonosnak, aki tokot akar majd tenni Apple telefonjára.

Reméljük igaz lesz a találgatás, hiszen a fizikai Home gomb megszűntetése is ebbe az irányba mutat. Bár az még kérdéses, hogy hogyan lehetne egy kijelzőt betenni alá, de ez már nem a mi dolgunk. Ha szerencsénk van akkor valóban bekövetkezik a Home gomb eltűntetése, és a jelenlegi pletykák szerint könnyen a kijelzőbe integrálhatják. Reméljük ez már a 2017-es iPhone esetében is megvalósul, de ha nem, akkor az Apple jelenlegi tervei szerint a 2018-as készülék esetében biztos!