A HTC legújabb zászlóshajója a hónap elején került a polcokra és máris kap hideget-meleget, úgy konkrétan mindenkitől. Tesztek alapján a belsőt és a szoftvert sikerült eltalálni, azzal sok baj a HTC-nél nem is szokott lenni. Azonban a külső, hát finoman szólva is eléggé nagy hasonlóságot mutat egy szintén ismert gyártó készülékével. Pontosabban az iPhone 6, és iPhone 6S-sel.

Kevésbé szakavatott szemek pár lépésről akár össze is téveszthetik, ami mondjuk nem ritka az okostelefon szegmensben, azonban ebben az árkategóriában a gyártók különösen ügyeltek arra (eddig) hogy ez ne fordulhasson elő.

Lássunk pár képet az új HTC-ről:

A hírt nagyon gyorsan felkapta a média is, amire a HTC jelenlegi elnöke Jack Tong azt válaszolta, hogy “Épp az Apple másolta le az ő készüléküket nem pedig fordítva, hiszen ők már 2013-ban kitalálták és megalkották az fém-unibody dizájnnal rendelkező készüléket, hasonló antennamegoldással, mint amit az iPhone 6-on láthatunk most”.

Mindig kellemetlen, ha egy gyártónak mentegetőznie kell. Most sincs ez másképp. Még ha a fenti megfogalmazás részben igaz is, az Apple sosem csinált HTC-re hasonlító telefont, azzal a kijelentéssel, hogy “hiszen okostelefon mindkettő”.