Meglepő, de az Apple ismét különbséget tett kisebb és nagyobb iPhone között. Úgy tűnik a nagyobbik testvér megint erősebb hardvert kaphat. És mégjobban kiálló kamerát, úgyhogy idén sem ússzuk meg az iPhone 7 Plus tok -okat.

A kijelző átmérője megmaradt 5.5 Inch-es. Reméljük a soron következő iPhone-ok sem lesznek már nagyobbak, mert sokak szerint ez a maximálisan elviselhető méret egy okostelefonnak, pedig már ez is Phabletnek számít. A kijelző felbontása nem fog változni.

Az új kétlencsés kamera

Még anno, az 2015-ben megjelent iPhone idejében szállingóztak a pletykák miszerint, az Apple egy kétlencsés kamerarendszeren dolgozik, amivel a felhasználó képes lesz fókuszt váltani a képeken azok elkészítése után. Ez az iPhone 7 Plus esetében megvalósulni látszik. A kamera hatalmas újítás lenne és végre valami kézzel foghatót is kapnánk a megapixel számok értelmetlen növelése helyett.

Természetesen ez a kamera minden eddiginél nagyobb betekintési szöggel rendelkezne, amivel különösen jól kezelné a fényviszonyokat, és a félhomályban készülő képek is sokkal élethűbbek lennének.

Nagyobb akkumulátor

A nagyobb méret velejárója és előnye is az erősebb akkumulátor. Az előző iPhone még 3100mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezett, az új iPhone 7 Plus azonban a készülékház vékonyodása mellett 3300mAh-es akkumulátorral lesz szerelve. A gyakorlatban persze ez a különbség vastagságban alig lesz észrevehető, de szerintünk egy tokkal illik védni.

Sajnos a fenti funkciókat, a mezei iPhone 7 nem fogja megkapni. Reméljük, ha az Apple a megszokott számozást követi, akkor a kamerát azért pótolják majd az iPhone 7S esetében!