Az iPhone-ok történetében először az új 6S, 2GB memóriával érkezett. Ez hardveres fejlesztés terén elég nagy ugrás volt, a korábbi 1GB-hoz képest. Példának okáért ez azért előnyös, mert már meg tudunk nyitni akár 20 weboldalt a Safariban anélkül, hogy a későbbiekben bármelyik oldalra-ugrásnál, újra betöltse azt! Hasznos lehet például ha előre szeretnénk otthon betölteni wifi kapcsolaton nagyméretű oldalakat, hogy később mobil-internet nélkül böngésszük azokat.

Külsőre iPhone 6S tok nélkül könnyű hasonlóságokat felfedezni a két készülék külsejében. Most azonban nézzük, mit tud az iPhone 6S nyers erőben mutatni, a ma kapható legerősebb konfigurációval rendelkező Androidos telefon ellen! A videóban a Geekbenck tesztet is, valamint az Antutu Benchmark, mesterséges teljesítmény mérő app-ját is lefuttatják mind az iPhone 6S-en és az androidos Samsung Galaxy Note 5-ön.

A teljesítmények vitathatatlanok

A videóhoz tudnunk kell, A teszt két teljesítmény alapján ad pontot. Az első szám, amikor a készülék 1 magot használ, a második pedig a Többmagos mérés eredménye. Az egymagos teszten az iPhone 6S több mintmásfélszer akkora pontszámot ért el, mint androidos társa. Ez azt jelenti, hogy amikor a készülék nyugalmi állapotban van, tehát csak 1 mag dolgozza fel az információt (telefonálás, weboldalak görgetése, üzenet írás), az iPhone hasonló energiafelhasználás mellett majdnem 2x olyan gyorsan, és gördülékenyen dolgozik.

Videóban

Ebből vonható le az a következtetés, hogy hasonló használat és megfelelő hűtésű iPhone 6 tok mellett az iPhone lassabban is merül, de inkább lássuk a tesztet!

A videófelvételbeli képességeit már láthattuk az új iPhone-nak, és kiderült hogy valóban képes hasonló, vagy még sokkal részletgazdagabb felvételt készíteni, mint a Nikon egyik legjobb tükörreflexes fényképezőgépe. Most azonban ideje összevetni a képalkotási tudását egy hasonló kaliberű okostelefonéval.