Termékek Menü
0

Az iPhone 6S lealázza az androidos csúcstelefonokat!

Phonebox
2015-10-15 18:37:46

Az iPhone-ok történetében először az új 6S, 2GB memóriával érkezett. Ez hardveres fejlesztés terén elég nagy ugrás volt, a korábbi 1GB-hoz képest.

Példának okáért ez azért előnyös, mert már meg tudunk nyitni akár 20 weboldalt a Safariban anélkül, hogy a későbbiekben bármelyik oldalra-ugrásnál, újra betöltse azt! Hasznos lehet például ha előre szeretnénk otthon betölteni wifi kapcsolaton nagyméretű oldalakat, hogy később mobil-internet nélkül böngésszük azokat.

 

 

Külsőre iPhone 6S tok nélkül könnyű hasonlóságokat felfedezni a két készülék külsejében. Most azonban nézzük, mit tud az iPhone 6S nyers erőben mutatni, a ma kapható legerősebb konfigurációval rendelkező Androidos telefon ellen! A videóban a Geekbenck tesztet is, valamint az Antutu Benchmark, mesterséges teljesítmény mérő app-ját is lefuttatják mind az iPhone 6S-en és az androidos Samsung Galaxy Note 5-ön.

A teljesítmények vitathatatlanok

A videóhoz tudnunk kell, A teszt két teljesítmény alapján ad pontot. Az első szám, amikor a készülék 1 magot használ, a második pedig a Többmagos mérés eredménye. Az egymagos teszten az iPhone 6S több mint másfélszer akkora pontszámot ért el, mint androidos társa. Ez azt jelenti, hogy amikor a készülék nyugalmi állapotban van, tehát csak 1 mag dolgozza fel az információt (telefonálás, weboldalak görgetése, üzenet írás), az iPhone hasonló energiafelhasználás mellett majdnem 2x olyan gyorsan, és gördülékenyen dolgozik.

Videóban

Ebből vonható le az a következtetés, hogy hasonló használat és megfelelő hűtésű iPhone 6 tok mellett az iPhone lassabban is merül, de inkább lássuk a tesztet!

 

 

A videófelvételbeli képességeit már láthattuk az új iPhone-nak, és kiderült hogy valóban képes hasonló, vagy még sokkal részletgazdagabb felvételt készíteni, mint a Nikon egyik legjobb tükörreflexes fényképezőgépe. Most azonban ideje összevetni a képalkotási tudását egy hasonló kaliberű okostelefonéval.

 


A napokban dobta pacra a Google a legújabb, zászlóshajónak szánt okostelefonját, a Huawei Nexus 6P-t. A telefon valóban meggyőző képességekkel rendelkezik, mind kialakítás, mind kjelző, mind pedig akkumulátor tekintetében, azonban lássuk, hogy teljesít a kamerája az Apple jelenlegi legjobb telefonjával szemben. 

 

A képek azonos fényviszonyok között készültek, hasonló időben, a két készülék lehető legmagasabb felbontásában. Fontos megjegyezni, hogy fotó szempontjából mindkét készülék az abszolút csúcskategóriát képviseli. 

Képkezelése technológia és kamera

Az első szabadtéri képen, az iPhone láthatóan több színt tud egyszerre kezelni, és a részletessége is messze meghaladja a Nexus-ét. A kupola fölött lévő felhők a Nexus kamerájában kiégtek, míg az iPhone tökéletes részleteket vett fel.

 

 

A képen pedig a padló részletességét érdemes figyelni, mialatt a fókusz máshol van. Azonos távolságból, a farönkre fókuszálva a járólapok élesebbnek tűnnek az iPhone felvételén.

 

 

Az alábbi képek alapján pedig bátran kijelenthetjük, hogy a kontrasztokat is jobban kezeli az iPhone mint a Nexus, mind kültéren, mind gyenge beltéri fényviszonyok között egyaránt. Bár a színek a Nexus-on élénkebbek, a képek keretén mindkét esetben látható sárgulás a fókusz körül. Ez leginkább a második képen, az asztal színén észrevehető és összességében ez egyértelműen sokkal többet ront a képen, mint amennyit az élénk színek javítanak.

 

Csak halkan jegyeznénk meg, hogy mielőtt mindenki nekiindul egy kis természetfotózásra az új iPhone-nal, ajánlatos körülnézni az iPhone 6 tokok között itt: https://www.phonebox.hu/iphone/iphone-6-tok-folia . Hiszen sosem tudhatjuk, milyen helyzetben fog mobilunk egy kis extra ütésállóságra szorulni.

 

 

A fotókból persze nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni, hiszen mindig lehetne más és más szempontok alapján osztályozni őket. Egy biztos, az új iPhone 6S és iPhone 6S Plus rendelkezik az iPhone-ok közül a legjobb kamerával és talán az Androidos telefonok közül is.

Tartalomhoz tartozó címkék: prémium hardver teszt