Termékek Menü
0

Ha nem működik a névjegyek közötti keresés

Phonebox
2015-12-01 19:39:00

Többször is találkoztunk a problémával az iOS frissítése után, hogy bármit is írunk be a keresőbe a készülék sem a névjegyek között, sem a Spotlight keresőben nem talál egyezést.

Ritka probléma, de annál bosszantóbb. Még gyakorlott felhasználóknak sem egyértelmű a megoldás, sőt a probléma kiváltó okát sem tudjuk hiszen a pár beállítandó paraméter tulajdonképpen nem is változott meg.

 

iPhone szoftverfrissítés

 

A legtöbb iPhone-nal és iOS-szel kapcsolatos szoftverproblémára jó lehet egy általános megoldás, amit már egyik cikkünkben írtunk. Sajnos a jelenlegi tapasztalatok szerint ezt a hibát nem orvosolja, így manuálisan kell nekiugranunk.

 

Nézzük a megoldást és kövessük a következő lépéseket:

1. Nyissuk meg a Telefon alkalmazást, azon belül pedig navigáljunk a Kontaktok fülre.

2. Bökjünk a bal felső sarokban a Csoportok elnevezésű fülre.

 


3. Bármilyen változtatás nélkül, a következő képernyőn csak nyomjunk rá a jobb felső sarokban a Kész opcióra


4. Ha befejeztük, tegyük meg lépésről lépésre ugyanezt a Kontaktok appban is.

A lépések végigvitele után már szerencsére működni fog a keresőnk, és ha véletlenül legközelebb is belefutunk egy ilyen hibába, feltehetőleg szoftverfrissítés alkalmával, csak játszuk el ezt a folyamatot mégegyszer. Garantáltan működni fog.

Előfordulhat, hogy nincs Csoportok fül a Kontaktok applikációban. Na itt kell nagy levegőt venni... Ebben az esetben a visszaállítás menüpontban nyomnunk kell egy "Összes beállítás törlését". Azonban ezzel óvatosan! Minden beállításunk el fog veszni, úgyhogy mindenképpen érdemes csinálni egy iCloud mentést előtte.

Tartalomhoz tartozó címkék: trükkök hiba iphone