Az iPod Touch még mindig virágkorát éli. Éppen akkor, amikor azt hitte, hogy az Apple a szőnyeg alá söpörte, hogy csatlakozzon a megszűnt iPod Classic-hez , egy másik 6. generáció is felbukkant.

Míg az új iPhone évente megjelenik , az ötcsillagos ötödik gen-modell óta három évvel debütált. A legújabb Nano és Shuffle zenelejátszókkal ellentétben kiadták, az új modellt nemcsak új színekkel kezelték.

Jellemzők

Hol kezdjem? Nos, mivel ez elsősorban médialejátszó, a tárhely olyan jó helynek tűnik, mint bármely más – különösen akkor, amikor ez az egyik Touch legnagyobb beszédpontja. A hatodik gen az első olyan 128 GB-os verzióval (csak közvetlenül az Apple-en keresztül érhető el), így több zenei és videofájlt tárolhat, mint valaha, és segít a 160 GB-os iPod Classic halálának köszönhetően.

Természetesen vannak kevésbé felszerelt – és következésképpen több pénztárca-barát – verziók is: 64GB (£ 250), 32GB (£ 200) és 16GB (£ 160). Sok tekintetben közelebb mozog az iPhone-hoz. Az iPhone 6S hasonló aranybevonatához csatlakozik a meglévő tér szürke, ezüst, rózsaszín, kék és piros színek, amelyek különbözőekké válnak (és elménkben érettebbek) az 5. gén élénkei. Még fontosabb, hogy az Apple operációs rendszer legújabb verzióját tartalmazza: iOS9. Az iPhone 6-as A8-as processzor pedig 10x-szer gyorsabb grafikus teljesítményt és a Motion M8 motion processzort használja a fitneszkövetéshez. Folytatva az if-it-ain-törött idióma, a Touch megőrizte szép elegáns, egyszerű design és vékony zsebméretű építmény. Az eloxált alumínium ház egyetlen darabja azonos méretű (123 x 59 x 6.1 mm) és súlya (88 g).

Az iPhone X formája és hátlapja

Minden kétséget kizáróan elmondhatjuk, hogy a legújabb iPhone X-et is a házon belüli nagy sikerű iPod Touch ihlette. A formát meghagyták a klasszikus Apple vonásokkal csak a kijelzőt cserélték egy még mai szemmel is óriásinak tűnő 5,5 Inch átmérőjű megjelenítőre. A kijelző sajátossága, hogy az egyik legjobb előlap/kijelző aránnyal rendelkezik, aminek köszönhetően amikor a telefonra nézünk, akkor szinte csak egy nagy érintőképernyőt látunk. Ennek a technikai bravúrnak köszönhetően azonban fontos megemlíteni a készülék védelmét így nem árt egy elegáns és színes iPhone X tok beszerzése. Ahhoz, hogy az Apple eredeti hátlapját a legjobb állapotban megőrizzük, célszerű egy ütésálló kiegészítőt választani, vagy egy egyszerű ás vékony szilikontokot. Mindkét típus tökéletesen véd a zsebedben előforduló porszemek ellen, amik könnyedén összekarcolják a hátlapodat!

Az egyetlen észrevehető különbség az ötödik gang alsó sarkában található Loop gomb hiánya , amelyet csuklópánt csatolására lehet használni. Ha még nem találtad ki, akkor ez azt jelenti, hogy a gyönyörű retina kijelző szerény 4in marad, ugyanolyan 1136 x 640-es felbontással és 326ppi-nal. Egy nagyobb képernyőre való átállás nem fogta meg a meglepetést – végül is a telefonok és a tabletta egyre nagyobb lesz a nap folyamán. De azt képzeljük el, hogy a legtöbb embernek ez lesz kiegészítő eszköze, és ki akarja, hogy mindkét zseb eloszlassa a varratokat? Úgy gondoljuk, ez egy értelmes hívás.

Az igényelt akkumulátor élettartama ismét 40 óra zenelejátszás, nyolc óra videó. Négy nap alatt órákat állítunk fel, és még mindig maradnak a gyümölcslé 15 százalékával. A továbbfejlesztett processzornak köszönhetően mindent gyorsabbnak és egy milliszekundus előrelépést jelent az ötödik generáció előtt. Az alkalmazások pillanatnyi habozás nélkül töltődnek be, és megnyitják-e az iTunes Store-t, vagy elindítanak-e egy weboldalt, hogy legyőzi elődje a célvonalat.

Kamera

Ami azt illeti, a boldog csikorgók örömmel hallják, hogy a hátsó kamera nyolc megapixeles (5MP-ről), és az iPhone új, 120 fps-es lassított felvételi módját is magába foglalja, hogy csatlakozhasson az idő leteltével, burstjéhez és panoráma funkcióihoz. Ezek az extra három megapixeles hangok. A pillanatfelvételek élesebbek – az ötödik gen-kinézethez képest viszonylag puha felvételek – és még részletesebb is. Felveszi a ruhák varrását és a távoli falakon való írást olvasható. Annak ellenére, hogy az elülső FaceTime HD kamera megegyezik (1.2MP, 720p videofelvétel), az Apple azt állítja, hogy az arcfelismerés most gyorsabb és pontosabb.

Képernyő

Bár a képernyő mérete nem elégíti ki az összes játék- és TV-nézés étvágyát, hatalmas rajongók vagyunk a nagyszerű kontrasztú képnek, amely világos, pompázó színeket, feketéket és tiszta fehéreket kölcsönöz. Ez nem egy óriási lépés az ötödik generációból – egymás mellé helyezi őket, és látni fogod, hogy egyáltalán nem szörnyű sok – de egy kicsit élesebb, és van valami nagyobb értelem mélysége.

Hang

Ez egy hasonló történet a hangminőségről. A karakter ugyanolyan – tiszta, kiegyensúlyozott és hangosan gazdag rengeteg ritmikus támadással és lelkesedéssel – csak az extra élesség és tisztaság mérésével. A megjegyzések szigorúbbak, és ez a szép textúrájú akusztikus pánikolás a Latch Key Kid Good Times-ban, vagy a dobvágások és a cintányérok a Suede’s Hit Me-ban , az eszközök hangosabbak és közvetlenbbek. Úgy tűnik, hogy a dolgok sokkal klinikaiabbnak tűnnek, mintha a bemutató tavaszi tiszta lett volna, hogy megszabaduljon bármilyen kis színtől vagy muddiness-tól. A Touch hordozza Brett Anderson nasalizált hangzását, mindenféle hangulatos és melodikus viselkedése sértetlenül, szárnyalva, ahogy árad, és csodálatosan elkapja dinamikus képét. A Highs szikrázik és harapják a cimbalom ütéseket, és a basszusgitár mélyen és mozgékonyan hangzik. Ha az iPod iránti érdeklődése zenelejátszással kezdődik és végződik, akkor tudnia kell, hogy egy dedikált hordozható zenelejátszó, mint a költséges Astell & Kern AK Jr (400 font), tisztességes kicsit jobb a dinamikában és a részletekben, Szétszórt ütőhangszerek a WALL-E téma dalban egy tágasabb, nagyobb léptékű vásznat játszani. Nagyon nagy a képessége – szomorúan, de nem meglepő módon, amit a Touch még egyszer elhagy a polcon.

Ítélet

Hatodszor van egy varázsa? Egészen. A legújabb iPhone-szal kapcsolatos újdonságok miatt az iPod Touch sokkal inkább alternatíva, mint valaha azoknak, akiknek nincs szükségük mobiltelefon-vételre – boldogan csak elküldeni Apple-to-Apple szövegeket és videohívásokat wifi-n keresztül iMessage Vagy az Arcidő. Annak érdekében, hogy az ötödik generációs felhasználók frissítsenek-e vagy sem, attól függ, hogy vágynak-e 128 GB-os tárolóhelyre vagy hang-és fényképezőgép minőségre. Még akkor is, ha az iPod Touch jövője nem tisztázott, miközben az iPod eladások csökkentek és a tabletta népszerűsége nő, nem tagadja, hogy ez a zsebméretű öröm még mindig “itt és most” van, és örülünk neki.