A korábbi években a Samsung az “FE” becenevet olyan telefonok jelölésére használta, amelyek sok mindent megtartottak abból, ami a Galaxy S-sorozatot naggyá tette, de a lényegre lecsupaszítva és olcsóbban indították el. Ezek a rajongói kiadások jellemzően jó ár-érték arányúak voltak, és nagyszerű kamerákat, képernyőket és teljesítményt nyújtottak.

Az utolsó, amely piacra került, az S21 FE volt, a Galaxy S21 “Lite” változata, és – bár voltak pletykák arról, hogy látni fogjuk – a Galaxy S22 FE soha nem jött létre. Ha megtörténik, az S23 FE lenne a Samsung első “Fan Edition” S-szériás telefonja két év alatt

A következő FE-vel kapcsolatos információk lassan gyűltek össze, a hardver és a kamera specifikációitól kezdve egészen a megjelenési dátumra vonatkozó előrejelzésekig. Íme, amit eddig hallottunk

Megjelenés 2023 negyedik negyedévében

Ezen a ponton a te tipped is olyan jó, mint a miénk, hogy a telefon egyáltalán megjelenik-e. A pletykalapok úgy tűnik, nem döntöttek ebben a tényben, egyes szorgalmas kiszivárogtatók megosztják az S23 FE specifikációit, míg mások szerint idén nem tervezik a Fan Edition modell megjelenését.

Több forrás – a koreai médiától kezdve a népszerű kiszivárogtató kiadványokon át, mint a Galaxy Club és a SamMobile – kezdetben azt jelezte, hogy valamikor az idei negyedik negyedévben számíthatunk a megjelenésre. Ha ez pontos, akkor az időzítés hasonló lenne a legutóbb bemutatott FE modellhez: az S21 FE-hez.

Egy frissítésben a SamMobile azt állította, hogy a bevezetés a világ különböző piacain lépcsőzetes lesz, és a telefon kezdetben 2023 harmadik negyedévében “korlátozott” megjelenést kaphat, majd az év utolsó három hónapjában szélesebb körű bevezetést láthatunk, mielőtt 2024 elején további területekre terjeszkedne ki.

A gyakori kiszivárogtató – Yogesh Brar – azonban másról beszél. Szerinte nincs S23 FE fejlesztés alatt, és egyáltalán ne is számítsunk rá. Hogy kinek van igaza és kinek nincs, azt csak jóval később fogjuk megtudni, de egyelőre itt van minden, amit a specifikációkról és a funkciókról olvastunk.

Galaxy S23 FE: Exynos processzor

  • Exynos 2200 lapkakészlet – 6GB/8GB RAM – 128GB/256GB tárhely
  • 4500mAh akkumulátor – 25W-os vezetékes töltés

Egy érdekes pletyka szerint az S23 FE-t az Exynos 2200 processzor fogja hajtani, nem pedig a Snapdragon 8 Gen 2, ami az S23 széria belsejében van. Ezt a chipsetet a Samsung az S22-es sorozatban használta Európában, zászlóshajó teljesítményt nyújtva (többnyire). Ha ezek a pletykák helytállóak, akkor zavaró lépés lenne egy új telefont egy kétéves zászlóshajó processzorral szállítani (a telefon megjelenésekor). A SamMobile azt állítja, hogy ezt a chipsetet nem csak Európában, hanem minden olyan piacon használják majd, ahol a telefon kapható, beleértve az Egyesült Államokat is.

Azt is állították, hogy az S23 FE 128 GB-os és 256 GB-os változatait fogjuk látni, arról azonban nincs szó, hogy lesz-e bővíthető tárhely támogatás. Tekintettel arra, hogy az S23 sorozat 8GB RAM-mal rendelkezik, valószínű, hogy a telefonban is ugyanez, vagy annál kevesebb lesz. Azt sugallták, hogy akár 6GB is lehet benne. Ami az akkumulátort illeti, az állítólag 4500mAh lesz, akárcsak az S23 FE, és – ami döntő fontosságú – több akkumulátort jelent, mint az S23 regular. Bár, mint az S23, ez nem valószínű, hogy szupergyors töltés, és lesz korlátozva 25W, mint a legtöbb Samsung legújabb telefonok.

Bár az akkumulátor méretét vagy kapacitását nem erősíti meg, a Safety Korea tanúsítási listáján – amelyet először a Galaxy Club szúrt ki – látható egy tényleges fénykép az S23 Fan Edition belső akkumulátoráról. Az akkumulátor egy SM-S711 modellszámú telefonhoz tartozik, amely vélhetően az S23 FE.